ضرر و زیان‌های فراوان و رکود حداکثری در صنعت گردشگری و توقف سفرهای داخلی و بین‌المللی، و همچنین توزیع ناعادلانه و سرعت پایین واکسن کرونا در بسیاری از کشورهای جهان باعث شد تا گردشگری از طریق گردشگری سلامت راه گذری را در پیش گیرد و با راه اندازی تورهای واکسیناسیون هم گردشگری از آسیب و گزند بیشتر رهایی یابد و هم افراد بیشتری در مدت زمانی کوتاه‌تر به ایمنی ویروسی برسند.

روسیه اولین کشوری است که به فکر گردشگری واکسن افتاد و برنامه دارد از جولای سال جاری این تورها را برای استفاده از واکسن اسپوتنیک‌وی راه اندازی کند و پذیرای گردشگران باشد. در ایران نیز در شرایطی که تورهای گردشگری اکثر استان‌ها به دلیل بروز موج چهارم کرونا و محدودیت‌های اجتماعی و تردد در حالت تعطیل و نیمه تعطیل قرار داشته‌اند و مجوزی برای فعالین رسمی گردشگری صادر نمی‌شود، افراد و گروه‌های غیرمجاز اقدام به تبلیغ و اجرای تورهای واکسیناسیون در مقاصد کشورهای همجوار نموده‌اند.

در همین راستا معاون گردشگری وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی اعلام کرد: تبلیغ و اجرای تور با وعده واکسن کرونا فاقد وجاهت قانونی بوده و مطابق مقررات با آن برخورد خواهد شد.

ولی تیموری در نامه‌ای تاکید کرد: با توجه به شرایط رکود ناشی از شیوع کرونا در فعالیت‌های خدماتی مبتنی بر اقتصاد گردشگری از جمله مراکز اقامتی، پذیرایی و تفریحی و نیز دفاتر/ شرکت‌های خدمات مسافرتی و گردشگری، متاسفانه برخی از واحدهای گردشگری به انجام تبلیغات کاذب در برخی رسانه‌ها و همچنین در فضای مجازی به صورت غیرواقعی و اغواکننده تور با واکسن کرونا، اقامت در کلبه و ویلاهای غیرمجاز و ... اقدام می‌کنند که ادامه این‌گونه فعالیت‌های کاذب و دروغین می‌تواند لطمه‌های جبران‌ناپذیری بر پیکره ضعیف صنعت گردشگری وارد کند.

به منظور حمایت از ذی‌نفعان و فعالان حوزه گردشگری و جلوگیری از اجرای این‌گونه اقدامات تبلیغی دروغین و مخرب، دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری و دارندگان مجوز فعالیت در فضای مجازی، صرفا مجاز به معرفی مراکز اقامتی دارای پروانه بهره‌برداری متبوع هستند و تبلیغ مراکز غیرمجاز و استفاده از آن در برگزاری و اجرای تور فاقد وجاهت قانونی است.

پیرو این دستور، علی رفیعی ـ معاون گردشگری تهران ـ نیز در بخشنامه‌ای خطاب به تمام تشکل‌های گردشگری، اقامتی، پذیرایی، تفریحی و حمل و نقل در این استان تاکید کرد از هرگونه اقدام تبلیغی خارج از موارد مندرج در آیین‌نامه‌های موجود خودداری کنند.

او همچنین در این بخشنامه نوشت: دارندگان مجوز فعالیت در فضای مجازی صرفا مجاز به معرفی مراکز اقامتی دارای پروانه بهره‌برداری متبوع هستند و هرگونه تبلیغ مراکز غیرمجاز و استفاده از آن در برگزاری و اجرای تور فاقد وجاهت قانونی است و در صورت مشاهده طبق قانون و مقررات برخورد خواهد شد.  تبلیغ تور واکسن کرونا نخستین‌بار در پاییز سال گذشته همزمان با آغاز واکسیناسیون در برخی کشورها، انجام شد که آژانس‌دارها آن را دروغین دانستند و وزارت بهداشت و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در واکنش به آن، هر نوع تور گردشگری با عنوان واکسیناسیون کرونا را غیرمجاز اعلام کردند.