معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: گرچه میزان مشارکت اقتصادی بانوان حدود 12درصد و بیکاری دختران تحصیلکرده دو تا سه برابر پسران است، اما به نظر می‌رسد میزان اشتغال بانوان در بخش‌های مختلف، بیش از آمار رسمی است و اشتغال غیررسمی زنان بالا است.

معصومه ابتکار در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا اظهار داشت: در حوزه اشتغال مشکلات فراوانی وجود دارد، زیرا مشاغل خانگی و مشاغل کوچک و متوسط در حوزه بانوان در بسیاری از موارد ثبت نمی‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که برای موضوع افزایش میزان مشارکت زنان در عرصه اقتصادی چه برنامه‌هایی دارید، اظهار داشت: دو مساله در این زمینه وجود دارد؛ یکی اینکه آمار تفکیک به جنس خیلی مشکل به دست آمده است. که در این زمینه کارهای خوبی با دستگاه‌های اجرایی انجام شده است تا آمار دقیق با تفکیک جنسی به دست آید، البته لازم به ذکر است که این امر کار دشواری است.

ابتکار اضافه کرد: یکی از هدف گیری‌های ما شفاف‌سازی آمار مربوط به اشتغال بانوان است. یکی دیگر از مسائل، بحث توان‌افزایی بانوان در آموزش مدیریت بنگاه‌ها و کسب و کارهای کوچک است. باید برای زنان تحصیلکرده در استارت‌آپ‌ها اقدامات جدی صورت پذیرد.

به‌گفته وی، در حال حاضر میزان مشارکت اقتصادی بانوان در کشور 12،1 درصد است و تلاش‌های زیادی در حال انجام است تا میزان مشارکت اقتصادی بانوان افزایش یابد. البته این موضوع با همکاری تمام بانوان توانمند، حمایت ویژه دستگاه های اجرایی و اجرای طرح‌های توانمندسازی بانوان امکانپذیر است.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده ادامه داد: به همین منظور با شهرداری‌های کشور برای حمایت از دختران جوان در کسب و کارهای جدید و استارت‌آپ‌ها، مکاتبه‌هایی صورت گرفته تا خانه استارت‌آپی راه‌اندازی کنند و از این طریق دختران جوان هم آموزش مدیریت کسب و کار و فناوری اطلاعات را فراگیرند.

وی معتقد است باید از انقلاب دیجیتال در این زمینه خیلی استفاده شود، که در این زمینه فعالیت‌های خوبی در حال انجام است و طرح های مختلفی برنامه‌ریزی شده است؛ که نمونه اصلی آن طرح «کسب و کار من» است که برنامه‌هایی برای ادامه پیدا کردن این طرح در دستور کار قرار داده شده است.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری گفت: توان‌افزایی زنان در مسیر کارآفرینی که با عنوان طرح «مسیر کسب و کار من» در سطح 31 استان اجرا شد که گام بسیار مهمی در زمینه اشتغال زنان محسوب می‌شود. در این طرح 780 نفر در 31 استان آموزش‌های اولیه را دیدند و حمایت از راهبرد موضوع کارآفرینی و توان‌افزایی برای ورود دختران فارغ‌التحصیل یکی از پروژه‌های مد‌نظر معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری است. وی ادامه داد: انتظار می‌رود با حمایت سرمایه‌گذاران، بخش خصوصی و نظام بانکی افرادی که آموزش اولیه را دیدند و زمینه ورود به عرصه‌های کسب و کار را دارند، گامهای بعدی را بردارند. ابتکار همچنین به برگزاری جشنواره زنان کارآفرین موفق نیز اشاره کرد و گفت: این جشنواره باید ادامه پیدا کند. البته در حد توان با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت جهاد کشاورزی برای حمایت از صندوق‌های خرد بانوان در روستاها مکاتبات و رایزنی‌هایی صورت پذیرفته است.

وی ابراز امیدواری کرد، با همت دختران ایرانی شکاف موجود در حوزه مشارکت اقتصادی بانوان روز به روز کاهش یابد. اکنون عرصه خدمات بهداشتی و فعالیت‌هایی که در این زمینه است خیلی می‌تواند موثر باشد. 

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری اظهار داشت: جمعیت دختران فارغ التحصیل در کشور رو‌به افزایش است و بین 2 تا 3 برابر پسران در این قشر بیکاری وجود دارد، ولی در عین حال هر جایی که فرصت بوده، دختران پیشگام بودند و موفق عمل کردند و با وجود سختی‌ها، دختران ایران توانسته‌اند به یک مسیر روشن دست پیدا کنند.