قهرمانی کودکان ایرانی در مسابقات جهانی محاسبات ذهنی 

تیم چرتکه ۳۵ نفره کودکان هوشمند ایران قهرمان هجدهمین مسابقات ۲۰۱۸ Pama که معتبرترین رقابت‌های محاسبات ذهنی جهان است، شدند.

به گزارش ایسنا، هجدهمین دوره مسابقات جهانی «محاسبات ذهنی با چرتکه» در شهر کوالالامپور مالزی با حضور ۷۳۳ کودک از ۲۴  کشور جهان در حالی برگزار شد که کودکان ایرانی موفق شدند عنوان قهرمان قهرمانان این مسابقات را کسب کنند.

حاضرین در سالن برگزاری این مسابقات از جمله مرضیه افخم، سفیر ایران در مالزی بارها شاهد برافراشته شدن پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران بوده و جهانیان به هوش، استعداد و نبوغ کودکان تیم چرتکه ایران احترام گذاشتند. ایران سال گذشته هم در آفریقای جنوبی قهرمانی جهان را به دست آورده بود. تیم ۳۵ نفره ایران شامل ۹ نابغه از استان‌ البرز، ۲ نابغه از استان‌ لرستان، ۲ نابغه از استان‌ بوشهر، ۲ نابغه از استان‌ تهران، ۲ نابغه از استان‌ زنجان، ۴ نابغه از استان‌ مرکزی، یک نابغه از استان‌ کردستان، ۱۰ نابغه از استان کرمانشاه، ۲ نابغه از استان هرمزگان و یک نابغه از استان همدان هستند.

در این مسابقات جهانی که بزرگ‌ترین رویداد محاسبات ذهنی جهان محسوب می‌شود نمایندگان تایوان، مالزی، تایلند، کانادا هنگ‌کنگ، آمریکا، آفریقای جنوبی، ویتنام، کره جنوبی، لبنان، عربستان سعودی، استرالیا، هند روسیه، چین، قزاقستان، امارات، ازبکستان، مصر تاجیکستان، یمن و ایران حضور داشتند. چرتکه وسیله‌ای قدیمی است که از صدها سال قبل از میلاد حضرت مسیح برای انجام محاسبات به کار می‌رود.

از چرتکه برای انجام چهار عمل اصلی ریاضی (جمع، تفریق، ضرب و تقسیم) استفاده می‌شود و حتی می‌توان آن را برای محاسبه ریشه دوم و سوم اعداد نیز به کار برد. کارشناسان حوزه آموزش از جمله مزایای یادگیری چرتکه را توسعه و استفاده از تمام مغز، بهبود سرعت و دقت، بهبود حافظه ارتقای خلاقیت و تمرکز، بهبود اعتماد به نفس قادر ساختن دانش آموزان به حل مسائل ریاضی در زمان کوتاه و بهبود قدرت تخیل افراد به ویژه در کودکان و نوجوانان می‌دانند.

    


چهارشنبه مشاهده می‌شود

اولین رخداد نجومی سال جدید میلادی 

در بامداد روز چهارشنبه، ۱۲ دی ماه همنشینی هلال ماه با سیاره ناهید رخ خواهد داد. مهندس مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه اولین رویداد نجومی سال نوی میلادی شامگاه چهارشنبه رخ خواهد داد، افزود: در این پدیده همنشینی هلال زیبای صبحگاهی «ماه» و سیاره «ناهید» رخ خواهد داد.

وی زمان این پدیده نجومی را ساعت یک و ۲۰ دقیقه بامداد روز چهارشنبه، ۱۲ دی‌ماه ذکر کرد و یادآور شد: در این پدیده سیاره ناهید به اندازه ۱.۳ درجه در جنوب هلال کاهنده ماه قرار خواهد گرفت. عتیقی خاطر نشان کرد: از آنجایی که در این زمان این اجرام هنوز طلوع نکرده‌اند، از‌اینرو رصدگران می‌توانند قبل از روشنی هوا در بامداد روز چهارشنبه، ١٢ دی، ملاقات ماه و ناهید را در صورت فلکی «ترازو» رصد کنند.

دبیر انجمن نجوم آماتوری ایران همچنین تاکید کرد: در این زمان همچنین بزرگترین و کوچکترین سیارات سیستم خورشیدی یعنی «برجیس» و «تیر» نیز پایین‌تر از این اجرام در صورت فلکی «کژدم» به همراه «دل کژدم» قرار دارند که این پدیده سوژه بسیار مناسب برای عکاسان نجومی خواهد بود.