براساس نتایج یک مطالعه جدید، انگل‌های درون بدن انسان همیشه مضر نیستد و حتی گاهی اوقات از میزبان خود در برابر عفونت‌های مرگبارتر نیز دفاع می‌کنند. در این میان نیز بسیاری از انگل‌ها باعث بیماری و مرگ می‌شوند؛ بنابراین مانند اکثر گونه‌ها، ما انسان ها نیز سعی می‌کنیم به هر قیمتی که شده از آنها دوری کنیم. اما براساس نتایج یک تحقیق جدید مشخص شده است که برخی از انگل ها قادرند به میزبان خود کمک کنند تا با عفونت‌های مرگبار مقابله کنند. بر این اساس می‌توان اظهار داشت تمامی انگل‌ها برای میزبانشان بد نیستند.

 درک این نکته که چه زمانی انگل‌ می‌تواند برای میزبان مفید باشد، پیامدهای مهمی درباره نحوه مدیرت انسا‌ن‌ها در برخورد و مواجهه با بیماری‌های عفونی دارد اما در حال حاضر اطلاعات دانشمندان و محققان درباره این پدیده بسیار محدود می‌باشد. بنابراین نتایج مطالعات جدید نشان می‌دهد که انگل‌ها می‌توانند به راحتی مکانیسم‌های مختلف را تکامل دهند تا از میزبان خود در برابر دیگر عفونت‌ها دفاع کنند؛ این امر حاکی از آن است که محافظت از میزبان به طور طبیعی در ذات آنها وجود دارد. این ایده که «دشمنِ دشمن من، دوست ِمن است» ریشه کهنی در جوامع انسانی دارد که فقط به دنیای انسان‌ها  محدود نمی‌شود. دنیای طبیعی نیز پر از مثال‌هایی از این دست می‌باشد‌ که بر این اساس به عنوان نمونه می‌توان گفت دنیای انگل‌ها گویای این حقیقت است که در برخی شرایط می‌توانند مفید باشند و در برخی موقعیت‌های دیگر نیز می‌توانند پیامد‌های منفی را بهمراه داشته باشند.

  به عنوان مثال بعضی اوقات باکتری‌هایی که در سیستم گوارشی زندگی می‌کنند، مشکل‌ساز می‌شوند اما این باکتری‌ها از استعمار میکروب‌های مضر مانند سالمونلا، که باعث مسمویت غذایی می‌شود، در دل و روده جلوگیری می‌کنند. این مثال‌ها نشان می‌دهد که آلوده بودن لزوما چیز بدی نیست و حتی بعضی اوقات می‌تواند مفید هم واقع شود اما مساله‌ای که دانشمندان به ما نمی‌گویند این است که انگل‌ها کی و چگونه تکامل می‌یابند تا برای میزبان خود مفید باشند. بر این اساس  نتایج آزمایش‌های اخیر نشان داده است که باکتری‌های نه چندان مضر که درون کرم‌های میکروسکوپی زندگی می‌کنند قادرند در طی چند روز تکامل یابند تا از میزبان خود در برابر عفونت‌های مرگبار دفاع کنند.