پارچه‌ای که متوجه حرکت صاحبش  می‌شود

محققان آمریکایی یک فناوری پوشیدنی تولید کردند که ارزان قیمت است و می‌تواند حرکات کاربر را تشخیص دهد.

به گزارش گیزمگ، محققان دانشگاه «دلاوِر» در آمریکا پارچه‌ای تولید کرده‌اند که پوشیدنی، راحت و ارزان است و قادر است طیف وسیعی از فشارها و حرکات را تشخیص دهد.

این پروژه توسط پروفوسور «اریک تستنسن» و یکی از دانشجویان دکترا این دانشگاه انجام شده است. مواد اصلی و پایه‌ این پارچه، نخ، پلاستیک، پلی‌استر و پشم گوسفند است. سطح این محصول ارزان قیمت از «نانولوله‌های کربنی» تشکیل شده است.

استفاده از نانولوله‌های کربنی، این پارچه را منعطف و سبک می‌کند که قابلیت تنفس نیز دارد.

ضخامت این پارچه ۲۵۰ تا ۷۵۰ نانومتر است. به نحوی که حدود  صدم۲۵ تا ۷۵ صدم ضخامت یک ورق کاغذ است. نانولوله‌های کربنی از ورقه‌های گرافن تشکیل شده‌اند. این مواد هادی الکتریسیته هستند. این پارچه می‌تواند هرگونه حرکت در بخشی از بدن کاربر که پارچه را پوشیده است، تشخیص دهد.

این پارچه، نیمه هادی است. زمانیکه پارچه شکل خود را از دست می‌دهد، و دچار تغییر شکل شود، مقاومت الکتریکی آن تغییر می‌یابد. پارچه قادر است این تغییرات را اندازه‌گیری کند. از موارد استفاده از این فناوری می توان به استفاده از آن در کفی‌ کفش‌های حساس به فشار اشاره کرد.

این کفش‌ها مورد استفاده بیمارانی قرار می‌گیرند که آسیب دیده‌اند. همچنین برای جلوگیری از وارد شدن فشار به ورزشکاران آسیب‌دیده استفاده می‌شود.

این فناوری همچنین می‌تواند در دوره‌های نظارت به بیمار پس از جراحی استفاده شود.

این فناوری پوشیدنی می‌تواند هنگامی‌که کودکان در خانه خود دارای اختلالات حرکتی هستند نیز مورد استفاده قرار گیرد که در این صورت لزومی برای مراجه به کلینیک‌های درمانی نخواهد بود.

    

پاکسازی پلاک دهان  بدون استفاده از دارو

گروهی از محققان دانشگاه ایلینویز آمریکا راهکار جدیدی را برای تشخیص و درمان پلاک ناشی از تجمع باکتری‌های خطرناک در دهان ابداع کردند که در آن از نانوذرات اکسید هافنیم استفاده می شود و نیازی به مصرف هیچ گونه دارو نیست.

به گزارش ساینس دیلی، پلاک دهان با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیست و دندانپزشکان با تجویز عوامل آشکارساز به صورت قرص یا خمیر امکان مشاهده این پلاک ها را برای بیماران فراهم می کند. اما در این شیوه نمی توان باکتری های خوب را از باکتری های مضر تشخیص داد. 

اکنون محققان با بهره گیری از این راهکار جدید قادرند پلاک های حاصل از تجمع باکتری های بد را با استفاده از تصویربرداری اشعه X شناسایی کنند. برای این منظور محققان نوعی کاوشگر شیمیایی ساختند که با فناوری تصویربرداری اشعه X سازگار بوده و قادر است نوعی باکتری مضر موسوم به Streptococcus mutans را درون پلاک ها شناسایی کند. محققان با دستکاری ساختار شیمیایی این کاوشگر قادرند باکتری مذکور را هدف گرفته و نابود کنند. 

این کاوشگر از نانوذرات اکسید هافنیم تشکیل شده است که یک ترکیب غیرسمی بوده و در حال حاضر به عنوان یک ماده درمانی در بدن انسان کاربرد دارد. 

محققان در آزمایشات اولیه کارآیی این ماده را در تشخیص و نابودسازی باکتری های بدن دهان به اثبات رساندند.