یک مسئول در سازمان غذا و دارو اعلام کرد:

ممانعت از عرضه محصولات تراریخته فاقد برچسب 

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اعلام کرد: تمام محصولات تراریخته در سطح عرضه کنترل می‌شوند و در صورتی که تراریخته باشند، اما برچسب نداشته باشند، حتماً برخورد می‌کنیم. وحید مفید در گفت و گو با ایرنا افزود: عدد دقیق انواع محصولات تراریخته موجود در بازار را نمی‌دانم. باید برچسب تراریخته بر برخی برندهای غلات حجیم شده در صورت استفاده از ذرت تراریخته، نصب شود. برخی از این غلات نیازی به درج برچسب ندارند چون از ذرت غیرتراریخته استفاده می‌کنند. وی اضافه کرد: برخی محصولات در کشور مانند ذرت، سویا و کلزا از نوع تراریخته وجود دارد و فرآورده های غذایی در صورت استفاده از این محصولات تراریخته باید آن را روی برچسب خود اعلام کنند.

 مفید افزود: هشت آزمایشگاه علاوه بر آزمایشگاه مرجع در کشور می‌توانند تراریختگی را تعیین کنند. به گزارش ایرنا، سازمان غذا و دارو قبلاً اعلام کرده بود که درج تراریختگی در برچسب جلوی ترکیبات، صرفاً احترام به مشتری و فراهم کردن قدرت انتخاب برای مصرف‌کننده است و هیچ ارتباطی با ایمنی و سلامت آن فرآورده ندارد. در حال حاضر فقط برای چهار محصول تراریخته از جمله ذرت، کلزا، سویا و پنبه دانه مجوز تراریخته داده می شود و این محصولات باید مراحل ارزیابی خطر را پشت سر بگذرانند تا مجوز بگیرند. سازمان غذا و دارو قبلاً تاکید کرده بود که مواد غذایی حتی اگر یک دهم درصد نیز از تراریخته استفاده کرده باشند باید در برچسب تراریخته داشته باشند. 

به طورمثال هم اکنون برخی روغن ها در بازار مانند روغن کلزا تراریخته هستند و باید حتماً برچسب تراریخته داشته باشند. براساس آمار سازمان غذا و دارو،۱۲۲ رخداد تراریخته در مصرف سویا در جهان اجازه مصرف دارد اما ایران تا ۱۰ رخداد را تأیید کرده و اگر در هر محصول غذایی هر کدام از ۱۱۲ رخداد باقیمانده مجوزدار مصرف شده باشد، حد تحمل مسئولان سازمان غذا و دارو صفر است و اجازه نمی دهد. به گزارش ایرنا، گیاه تراریخته به گیاهی گفته می‌شود که یک یا چند ژن محدود را از گونه‌های دیگری بجز خزانه ژنتیکی آن گیاه از طریق روش‌های مدرن ژنتیک مولکولی و مهندسی ژنتیک دریافت کرده باشد.