سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: نشت داروهای مخدر مانند متادون و مرفین در بازار یک واقعیت نگران‌کننده است و وقتی در بازار ناصر خسرو می‌توانیم کارتن کارتن متادون بگیریم، نمی‌توانیم نشت دارو را به یک مرکز درمان اعتیاد نسبت دهیم و باید نشت دارو از سرچشمه بسته شود.

پرویز افشار درباره شبه‌مخدرها اظهار داشت: هر جای چرخه تولید، توزیع، پخش و مصرف مواد شبه‌مخدر، امکان نشت وجود دارد اما این موضوع را باید رصد کرد.

وی ادامه داد: مصوبه ستاد مبارزه با مواد مخدر این است که داروهای درمان اعتیاد در اختیار مراکز درمان اعتیاد قرار گیرد زیرا بهترین جا برای داروهای درمان اعتیاد از این جهت که نشت نکند، کلینیک‌ها و مراکز درمان اعتیاد است.

معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر لزوم شفاف‌سازی فرایند تولید تا مصرف شبه‌مخدرها گفت: همه مراکز درمانی اعتیاد کشور در سامانه اطلاعات درمان سوء مصرف مواد ایران (IDATIS) ثبت و تمام بیماران واقعی هستند و میزان نشت دارو از این مراکز درمانی آن‌قدر نیست که تبعات آن‌را به وفور در بازار می‌بینیم.

افشار درباره انواع شبه‌مخدرها افزود: تعداد شبه‌مخدرها زیاد است اما در کشور ما داروهای کدئین‌دار، متادون و مرفین بیشتر استفاده می‌شود. سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: برای این‌که نشت شبه مخدرها به حداقل برسد و قابل رصد باشد، داروهای مخدر که اعتیادآور هستند باید نشان‌دار شوند و از این رو سامانه «تی‌تک» راه‌اندازی شد. وی درباره نحوه عملکرد این سامانه گفت: در حال حاضر بخشی از سامانه که مربوط به تولید کارخانه است راه‌اندازی شده ولی بقیه مراحل کامل نشده است و حدود سه سال است که درباره این موضوع ستاد مبارزه با مواد مخدر، مصوبات متعدد دارد.