با گسترش شیوع ویروس جهش‌یافته کرونا، شرایط بیماری در استان خوزستان پیچیده‌تر و بار سنگین مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی و تکمیل ظرفیت بیمارستان‌ها یکی پس از دیگری، موجب نگرانی بیشتر شده است.

در این وضعیت، مسئولان استان خوزستان پیشنهاد تعطیلی و قرنطینه دوهفته‌ای را به ستاد ملی مقابله با کرونا ارائه کردند که این پیشنهاد در جلسه روز شنبه ستاد رد شد. بااین‌وجود مجمع نمایندگان خوزستان و استانداری و دانشگاه‌های علوم پزشکی همچنان پیگیر موافقت ستاد ملی با این پیشنهاد برای مدیریت بیماری در سطح استان خوزستان هستند.

سرریز بیماران بیمارستان‌های اهواز

به گزارش ایسنا، مدیر بیمارستان امام خمینی(ره) اهواز با اشاره به وضعیت پذیرش بیماران مبتلابه کرونا در بیمارستان امام خمینی(ره)، اظهار کرد: چهار بخش جنرال بیمارستان امام خمینی(ره) اهواز با ۱۲۵ تخت و ۴۸ تخت ICU برای بیماران مبتلابه کرونا در نظر گرفته‌شده است. در حال حاضر ۷۵ درصد تخت‌های در نظر گرفته‌شده برای بیماران مبتلابه کرونا در این بیمارستان، اشغال‌شده است.

کرامت جاودان‌زاده بیان کرد: سرریز بیمارستان‌های پذیرای کرونا در اهواز به این بیمارستان منتقل می‌شوند و درصورتی‌که بیمارستان‌های شهرستان‌ها نیز ظرفیت نداشته باشند، بیماران این بیمارستان‌ها نیز با انجام هماهنگی به بیمارستان امام خمینی(ره) اهواز اعزام می‌شوند.

دبیر شورای سلامت اهواز با اشاره به روند افزایشی بیماری، گفت: روند و شدت بیماری در اهواز به‌گونه‌ای است که اگر در طیف رنگ‌بندی، رنگ سیاه نیز وجود داشت‌ می‌توانستیم بگوییم اهواز به مرز وضعیت سیاه رسیده است.

مهران احمدی‌بلوطکی اظهار کرد: روند بیماری در خوزستان و شهرستان اهواز یک‌باره با شیب تندی مواجه شد؛ روزانه موارد بیماری بیشتر می‌شود و روز گذشته نیز نسبت به‌روز قبل صد درصد افزایش‌یافته است.

او تصریح کرد: قبلاً نگران جهش جدید کرونا بودیم که در پیک جدید با آن مواجه شده‌ایم. دوره کمون ویروس جهش‌یافته ۲۴ ساعت است یعنی درصورتی‌که فردی در تماس با یک مورد مثبت قرار بگیرد، پس از ۲۴ ساعت علامت‌دار می‌شود درحالی‌که در پیک قبلی، علامت‌دار شدن بیمار ۱۴ روز طول می‌کشید. او با اشاره به ابتلای نوزاد یک‌روزه به کرونا در خوزستان، گفت: سن ابتلا کاهش‌یافته است و شاهد ابتلا و مرگ کودکان بوده‌ایم.

ممنوعیت تردد میان شهرهای قرمز استان

استاندار خوزستان در خصوص اعمال قرنطینه در خوزستان و طرح پیشنهاد تعطیلی دوهفته‌ای استان در ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت: به‌احتمال‌زیاد تعطیلی دوهفته‌ای برای خوزستان اعمال می‌شود تا از روند شیوع کرونا در استان جلوگیری شود.

قاسم سلیمانی‌دشتکی با تشریح آخرین اقدامات انجام‌شده در خوزستان برای مقابله با شیوع ویروس کرونا اظهار کرد: در شرایط فعلی، ادارات و سازمان‌ها بر اساس آنچه برای آن‌ها تصمیم‌گیری شده است، باید حداکثر با یک‌سوم نیروهای خود فعال باشند و کارکنان نباید بیشتر از این حد در ادارات و سازمان‌ها حضورداشته باشند. به ادارات و سازمان‌ها تکلیف شده به افرادی که دارای بیماری زمینه‌ای هستند و زنان باردار مرخصی بدهند یا با دورکاری، از ظرفیت آن‌ها استفاده کنند.

استاندار خوزستان تصریح کرد: از دیگر اقدامات انجام‌شده برای مهار کرونا در خوزستان، این است که تردد میان شهرهای با وضعیت قرمز ممنوع اعلام‌شده و امکان رفت‌وآمد وجود ندارد. در این زمینه ارتش نیز به کمک نیروهای انتظامی در ورودی شهرها آمده است تا ورودی‌های شهرها به‌خوبی کنترل شوند.

او افزود: تا حد ممکن ارتباط میان شمال و جنوب استان خوزستان نیز محدودشده است و به افرادی اجازه تردد داده می‌شود که از وضعیت سلامت آن‌ها مطمئن باشیم زیرا وضعیت در جنوب استان بسیار بد است اما در شمال خوزستان مشکل چندانی در شیوع کرونا نداریم.

ممکن است ستاد ملی تصمیمات جدیدی برای خوزستان بگیرد

فرهاد ابول‌نژادیان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز در خصوص احتمال قرنطینه کامل خوزستان گفت: محدودیت‌هایی سخت‌تر از شرایط قرمز در استان خوزستان اعمال‌شده است و اگر این محدودیت‌ها به نتیجه نرسد، ممکن است ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیمات دیگری لحاظ کند.

آغاز ممنوعیت تردد در ورودی‌ها و خروجی‌های خوزستان

رئیس پلیس‌راه خوزستان گفت: از سه‌شنبه در ورودی‌ها و خروجی‌های خوزستان ممنوعیت تردد ایجاد خواهد شد و هیچ مجوزی نیز جز در موارد خاص برای تردد صادر نمی‌شود. سرهنگ رضا دولتشاهی با اشاره به آخرین وضعیت ورودی‌ها و خروجی‌های خوزستان اظهار کرد: از ۲۵ بهمن‌ماه طرح محدودیت‌های کرونایی در خوزستان آغازشده است؛ به شکلی که پلاک‌های غیربومی حق ورود به شهرهای قرمز و نارنجی را ندارند و پلاک‌های بومی خوزستان نیز اجازه خروج از استان را ندارند. دولتشاهی افزود: از سه‌شنبه ۵ اسفندماه در ورودی‌ها و خروجی‌های خوزستان ممنوعیت تردد ایجاد خواهد شد و هیچ مجوزی نیز جز در موارد خاص برای تردد صادر نمی‌شود. این محدودیت‌ها به‌شدت اجرایی خواهد شد.