یک کارشناس مسائل سیاست خارجی در مورد برخی از تحلیل‌ها مبنی بر اینکه ایران در برابر تلاش آمریکا برای به صفر رساندن صادرات نفتش باید اقدام به بستن تنگه هرمز کند، گفت: در اینکه ایران قادر است تردد در تنگه هرمز را مختل کند تردیدی نیست. حتی لازم است ایران همواره نشان دهد «همه گزینه‌هایش» روی میز است و در شرایط خطیر از هیچ اقدامی برای حفظ شیرازه کشور و پاسداری از منافع ملی دریغ نخواهد کرد. اما این اقدام در شرایط کنونی - در حالی که دولت‌های جهان در حال جست وجوی راه‌حل برای مهار تحریم‌های آمریکا هستند - اقدامی غیرضروری است.

رضا نصری در گفت‌و گو با ایسنا درباره ایده بستن تنگه هرمز ادامه داد: در شرایط فعلی، جریان تندرو در واشنگتن، برای تشدید اقدامات خود علیه ایران به شدت نیازمند ایجاد اجماع و ائتلاف در سطح بین‌المللی است. آنچه تاکنون مانع این اجماع‌سازی شده، خونسردی ایران و پایبندی آن به منشی متکی بر درایت سیاسی، دیپلماسی، دعوت به تعامل، حقوق بین‌الملل و اعتدال بوده است. در واقع، هیچ دولت، حزب، جریان سیاسی یا شخصیتی در غرب نمی‌تواند افکار عمومی کشورش را مثلاً قانع کند که اقدام نظامی علیه چنین کشوری ضروری است؛ یا لازم است برای مهار چنین دولت قانونمندی (که سازمان‌های بین‌المللی از عملکرد درست آن گواه می‌دهند) به قول خودشان «پول و خون» هزینه کنند! به همین خاطر هم هست که جریان تندرو در واشنگتن - همانطور که از آخرین توئیت ترامپ پیداست - تمام نیروی خود را معطوف به این کرده که ایران را از مسیر درایت و طمانینه خارج سازد و تهران را به سمت خروج از برجام و برخی واکنش‌های تند و عصبی ترغیب کند.

این کارشناس مسائل سیاست خارجی افزود: اگر این اقدام (بستن تنگه هرمز) الان صورت بگیرد، احتمالاً اولین واکنش جامعه جهانی تصویب یک قطعنامه فصل هفتمی در شورای امنیت سازمان ملل خواهد بود که در آن - طی یک ضرب الاجل - از ایران خواسته خواهد شد به این اقدام پایان دهد. به عبارت دیگر، بسیاری از دولت‌هایی که امروز در کنار ایران ایستاده‌اند، در آن زمان در کنار آمریکا علیه ایران موضع خواهند گرفت و ناگزیر شرایط دلخواه تندروهای واشنگتن را ایجاد خواهند کرد. توسل به اقداماتی از قبیل بستن تنگه هرمز - که مستقیماً مسئولیت‌پذیری دولت ایران را در پی دارد - فقط در شرایط اضطراری و استثنایی قابل ارزیابی است.