کارشناس مسائل قفقاز، درباره اداره زنگزور توسط یک کمپانی آمریکایی گفت: اینکه آمریکایی‌ها خواهان مدیریت کریدور زنگزور هستند و هدفشان ضربه زدن به منافع ایران در آن منطقه است، هیچ شکی نیست. ایران بار‌ها جلوی این طرح خطرناک ایستاده و نشان داده که برای مقابله با این طرح هزینه می‌کند. 

احسان موحدیان، درباره اداره زنگزور توسط یک کمپانی آمریکایی به «انتخاب» گفت: کشور‌های حامی اجرای این طرح تحت فشار قرار گرفته‌اند و به دنبال حل ماجرا با راه‌حل‌های غیرنظامی‌اند. در چند سال اخیر اتفاقاتی افتاده که نشان می‌دهد کشورهایی که این ایده را تعقیب می‌کنند، یعنی باکو، اسراییل، آمریکا و انگلیس، در تلاش برای به سرانجام رساندن این طرح هستند. اول یک جنگ ۱۲ روزه علیه ایران ایجاد شد و شدیداً به تبریز حمله کردند که سبب ضربه به زیرساخت‌های نظامی و امنیتی شد. وی در رابطه با تحریکات نظامی از سوی جمهوری آذربایجان بیان کرد: در جنگ اخیر، در رسانه‌های جمهوری آذربایجان مطالبی تحت عنوان حمله به تبریز مطرح شد. ادعا‌های عجیبی مطرح کردند که اگر اسراییل وارد ایران شود، قرارداد‌های میان ایران و شوروی لغو شده و می‌توانند وارد ایران شوند. تجمع نیرویی که در مرز ایران انجام شد هم قابل توجه بود. نفوذ پهپاد‌های اسراییل از خاک باکو هم مطرح شد و تحلیل‌هایی در داخل و خارج منعکس شد. 

این کارشناس باکو در رابطه با نقش آمریکا در مذاکرات میان ارمنستان و آذربایجان به جهت حضور در مرز ایران اظهار داشت: تحرکات باکو متوقف نشده است. سفر جولانی به باکو را باید در همین راستا تحلیل کنید. وقتی جولانی در باکو با اسراییلی‌ها دیدار می‌کند، عقبه ماجرا مشخص است. اصرار علی اف برای بازگشت آذربایجانی‌ها به ارمنستان هم بخشی از این سیاست است. 

موحدیان درباره‌ی منشأ ایده هدایت زنگزور توسط کمپانی آمریکایی گفت: اصل این ایده متعلق به آمریکا و انگلیس است. سه کشور هدف این طرح‌اند. ایران و روسیه و چین؛ ما باید در این نقطه همکاری جدی با روسیه و چین داشته باشیم تا با همگرایی بیشتر به سوی مقابله با این ایده برویم. کریدور زنگزور برای روسیه و چین پول به دنبال ندارد بلکه ناامن‌سازی مرز‌ها و از دست رفتن منافعشان را به دنبال دارد.