سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه «اسرائیل از خاک آذربایجان برای پرتاب پهپاد استفاده کرده؟»، گفت: «این کشورها به ما اطلاع دادند که به این رژیم اجازه استفاده از قلمروی خود را نخواهند داد. مواردی که گزارش‌هایی بوده با این کشورها در میان گذاشته‌ایم و توضیحات آن‌ها را شنیده‌ایم و همه مواردی که مطرح کرده‌ایم کشورهای مربوطه به صورت صریح و قاطع رد کرده‌اند و به ما گفته‌اند چنین اجازه‌ای نه داده شده و نه در آینده داده خواهد شد.»

به گزارش ایلنا، اسماعیل بقایی،  دیروز در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره مباحث مطرح شده مبنی بر استفاده از حریم جمهوری آذربایجان توسط رژیم صهیونیستی در تجاوز به ایران پاسخ داد: درباره سوءاستفاده رژیم صهیونیستی از قلمرو سایر کشورها خبرهایی منتشر شده و این اطلاعات و گمانه زنی‌ها را با کشورهای مربوطه در میان گذاشته‌ایم. 

وی افزود: کشورهای همسایه حتما به وظایف و تعهداتشان هم در چارچوب سیاست حسن همجواری و حفظ حقوق بین‌الملل آگاه هستند که هیچ کشوری مجاز نیست قلمرو خود را برای اقدامات ایذایی در اختیار دیگران بگذارد. 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی بیان کرد: این کشورها به ما اطلاع دادند که به این رژیم اجازه استفاده از قلمروی خود را نخواهند داد. مواردی که گزارش‌هایی بوده با این کشورها در میان گذاشته‌ایم و توضیحات آن‌ها را شنیده‌ایم و همه مواردی که مطرح کرده‌ایم کشورهای مربوطه به صورت صریح و قاطع رد کرده‌اند و به ما گفته‌اند چنین اجازه‌ای نه داده شده و نه در آینده داده خواهد شد. 

بقایی بیان کرد: نیروهای مسلح و مراجع امنیتی و نظامی ما هر موردی باشد رصد و مستندسازی می‌کنند و ما به عنوان وزارت خارجه پیگیری می‌کنیم.

خواست ایران از سازمان ملل این است که متجاوز مشخص شود

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان گفت: گزارش آژانس علیه ایران گزارش مناسبی نبود و به یکی از دلایل و بهانه‌های رژیم صهیونیستی برای تهاجم به ایران تبدیل شد. این موضوع و قطعنامه شورای حکام نباید ما را از موضوع محوری یعنی غیرقانونی بودن تهاجم رژیم صهیونیستی به تاسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای ایران بازدارد. باید هر چیزی را در قد و اندازه خود ببینیم. الان خواست ایران این است که متجاوز مشخص شود و شورای امنیت باید روی این مورد صحه بگذارد.

بقایی در رابطه با مواضع تبعیض‌آمیز دبیرکل آژانس و خواست عمومی برای تعلیق همکاری با آژانس گفت: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی یک نهاد بین‌المللی است و وظایف مشخصی دارد. ما همواره مطالبه کردیم که مدیرکل آژانس در چارچوب وظایف خود عمل کند و از اعمال نفوذ برخی اعضای آژانس جلوگیری کند. خواست ما این بوده که دبیرکل به دور از فضای سیاسی وظایف خود را انجام دهد. گزارش آژانس گزارش مناسبی نبود و به یکی از دلایل و بهانه‌های رژیم صهیونیستی برای تهاجم به ایران تبدیل شد. این موضوع و قطعنامه شورای حکام نباید ما را از موضوع محوری یعنی غیرقانونی بودن تهاجم رژیم صهیونیستی به تاسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای ایران بازدارد. باید هر چیزی را در قد و اندازه خود ببینیم. الان خواست ایران این است که متجاوز مشخص شود و شورای امنیت باید روی این مورد صحه بگذارد.

مدیرکل آژانس تجاوز به تاسیسات هسته‌ای کشوری عضو ان‌پی‌تی را تایید کرد

بقایی در رابطه با اجرای قانون تعلیق همکاری‌ها با آژانس و بازگشت اعتماد به آژانس برای ادامه همکاری‌ها گفت: در این قانون مشخص شده است که ایران چگونه می‌تواند همکاری‌ها را ادامه دهد و همین‌طور بازتاب نگرانی افکار عمومی ایران نسبت به اتفاقاتی است که در این دو هفته روی داد. در شرایط فعلی نکته اصلی این است که باید از مدیرکل آژانس که به دنبال همکاری با ایران است پرسید چگونه می‌شود انتظار داشت وقتی در دوشنبه گذشته تأسیسات هسته ایران مورد تعرض قرار گرفته است ما بتوانیم ایمنی بازرسان را تأمین کنیم؟ نمی‌شود که کشوری عضو ان‌پی‌تی باشد ولی در برابر تجاوزی که به تاسیساتش صورت می‌گیرد سکوت شود و آژانس و دبیرکل آن  به نوعی آن را تایید کنند. این مواردی است که آژانس باید در خصوص آن تجدیدنظر کند.

عادی جلو دادن یک تجاوز آشکار شرم ابدی برای آلمان‌ها بود

وی با اشاره به مواضع برخی کشورهای اروپایی در حمایت از تجاوز اسرائیل به خاک کشورمان گفت: موضعی که از سوی آلمان و فرانسه در رابطه با تجاوز رژیم صهیونیستی علیه ایران انجام شد قابل قبول نیست و این شرم ابدی برای آلمان‌ها بود که یک تجاوز آشکار را عادی جلو دادند. من هیچ وقت تصور نمی‌کردم که صدراعظم آلمان از ادبیاتی استفاده کند که برای توجیه اقدامات نژادپرستانه هیلتر استفاده می‌شد. برای ایرانی‌ها این مواضع به نوعی یادآور اقدامات آن‌ها در همکاری با صدام برای استفاده از تسلیحات شیمیایی بود.