پزشکیان در آیین معارفه معاون پارلمانی و راهبردی رئیسجمهور:
برخی زمین و زمان را به هم ریختند تا ظریف در دولت نماند

رئیسجمهور با قدردانی از زحمات ظریف در معاونت راهبردی ریاست جمهوری، گفت: آقای ظریف از آمریکا به ایران بازگشت و حتی در مقابل آمریکا ایستاد و از منافع کشور و مردم حمایت کرد، به همین دلیل هم توسط آمریکا تحریم شد. با این حال برخی زمین و زمان را به هم ریخته و اصرار داشتند که وی نباید در معاونت راهبردی باقی بماند غافل از اینکه چنین اقداماتی کشور را از خدمات افراد توانمند محروم میکند.
به گزارش ایلنا، مسعود پزشکیان عصر روز سهشنبه در آیین معارفه محسن اسماعیلی، درباره واگذاری مسئولیت دو معاونت راهبردی و پارلمانی به محسن اسماعیلی، گفت: تحلیل من این است که وظایف این دو معاونت به یکدیگر مرتبط است. معاونت راهبردی وظیفه مطالعه برای تدوین قوانین را برعهده دارد. من معتقدم که نباید قانون را بدون پشتوانه علمی و تحقیقاتی تدوین کرد. لوایحی که در دولت تدوین میشود، باید مبتنی بر مطالعه تطبیقی باشد و بررسی شود که سایر کشورها در شرایط مشابه چگونه قانون وضع کردند و نتیجه عملکرد آنها چگونه بوده است؟ اگر قانون پشتوانه علمی داشته باشد دیگر نیازی نیست آن قانون 10 بار تبصره بخورد یا سال دیگر عوض شود.
پزشکیان افزود: بیان نظر صحیح، پذیرش نظر صحیح دیگران و اجرای درست آن نظر و دیدگاه از شاخصهای تقواست و هیچ ظلمی بالاتر از این نیست که نپذیریم دیدگاه و نظر اشتباهی داشتهایم و حتی آن نظر را در جامعه اعمال کرده و برای مردم مشکل ایجاد کنیم. امیدوارم آقای اسماعیلی با سابقهای که دارد کمک کند که بتوانیم نظر و دیدگاه صحیح را به قانون تبدیل کرده و آن را به درستی اجرا کنیم. رئیس جمهور تأکید کرد: همه باید دست به دست هم دهیم تا کشور را به عزت و سربلندی رسانده و اهداف سند چشماندازی را که مدنظر مقام معظم رهبری است، محقق کنیم.
پزشکیان در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به اهمیت تبادل نظر درباره مسائل کشور، گفت: هنگام تصویب برجام در مجلس شورای اسلامی، نظرات متفاوتی درباره نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی نسبت به برجام وجود داشت. نظر من این بود که ایشان معتقد هستند که نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید نظرات خود را در این زمینه بیان کنند.
رئیس جمهور ادامه داد: ممکن است کارشناسان درباره مسائل کشور نظرات متفاوتی داشته باشند، ولی وقتی سیاستگذار تمام این نظرات را اخذ و بررسی کرد و تصمیم نهایی را گرفت، همه باید از آن تصمیم جمعبندی شده حمایت کنند. طبیعی است که ذهنیت و نظرات افراد یکسان نباشد، بنابراین باید نظرات مختلف بیان شود و در نهایت این سیاستگذار است که تصمیم نهایی را میگیرد و همه باید آن را اجرا کنند. ولی ما یاد نگرفتهایم که چگونه با یکدیگر گفتگو کرده و به دنبال حذف یکدیگر نباشیم.
پزشکیان همچنین با بیان اینکه همه کسانی که در کشور توان، علم، انگیزه و عشق به ایران دارند، باید به میدان بیایند، تاکید کرد: اگر همه دست به دست هم داده و با هم همکاری کنیم، مشکلات کشور حل خواهد شد.
رئیس جمهور با اشاره به حضور و سخنرانی خود در جمع نمایندگان مجلس خبرگان رهبری، گفت: من خطاب به نمایندگان مجلس خبرگان رهبری گفتم، هر مسجدی میتواند یک میدان عملیات برای حل مشکلات اجتماعی، اقتصادی، خانوادگی و رفع ناترازیها باشد. اعتقاد و باور من این است که هر کسی در هر جایگاهی قرار دارد، باید به میدان آمده و کمک کند تا مشکلات آن حوزه را حل کند. باید افراد توانمند در هر محله برای حل مشکلات آن محله با یکدیگر همکاری کنند.
پزشکیان در ادامه با اشاره به برنامه دولت برای توسعه فضاهای آموزشی، خاطر نشان کرد: مردم و خیرین در حال کمک به دولت برای ساخت مدارس هستند. اگر میخواستیم با رویههای قبلی عمل کنیم، شاید 80 سال دیگر هم نمیتوانستیم مدارس را تکمیل کنیم، اما مردم پای کار آمدند و به دولت کمک کردند. ما اگر به مردم اعتماد کنیم، آنها برای حل مشکلات کشور به میدان آمده و کار را تمام میکنند.
در ادامه این نشست محسن اسماعیلی، معاون راهبردی و پارلمانی رئیس جمهور با تشکر از اعتماد دکتر پزشکیان، گفت: برنامه من این است که از همه ظرفیتهای ساختاری و انسانی و کمک نخبگان در معاونت راهبردی استفاده کنم. معاونت راهبردی محلی برای شنیدن صدای نخبگان است و ما مشتاق شنیدن صدای کسانی هستیم که قادر به حل کردن مشکلات کشور هستند.
وی ادامه داد: در معاونت پارلمانی نیز به دنبال بهبود و ارتقای روابط دولت و مجلس هستیم تا تعامل بین قوا نمادی برای شعار وفاق ملی باشد.
برای مقابله با آسیبها بهرهگیری از ظرفیت مردم ضروری است
رئیسجمهور همچنین در جلسه شورای اجتماعی کشور که عصر دیروز برگزار شد؛ با تأکید بر ضرورت نهادسازی و شبکهسازی اجتماعی برای مقابله با آسیبها و چالشهای فرهنگی و اجتماعی، راهکار برونرفت از مسائل مزمن جامعه را بهرهگیری از ظرفیت مردم دانست.
پزشکیان، در این نشست با اشاره به ناکارآمدی بخشنامهها و دستورالعملهای صرف در حل برخی مشکلات افزود: در همه امور، اگر مردم به صحنه آورده شوند، بسیاری از معضلات و چالشهایی که از طریق روالهای اداری قابل رفع نیست، به یاری مشارکت عمومی حلوفصل خواهد شد.
رئیس جمهور با اشاره به وجود ساختارهای اجتماعی گسترده و ریشهدار در کشور از جمله مساجد، مدارس و پایگاههای سلامت، تصریح کرد: چنانچه در این بسترها، قرارگاههای محلی با حضور و همافزایی اصناف و اقشار گوناگون شکل گیرد، میتوان اهداف دولت را در عرصههای فرهنگی، آموزشی، تنظیم ناترازی انرژی و بهبود معیشت مردم، بهصورت ملموس و اثربخش محقق کرد.
رئیسجمهور تأکید کرد: حل آسیبها و معضلات اجتماعی جز از مسیر شبکهسازی مردمی و جلب مشارکت اجتماعی میسر نیست. نمیتوان پذیرفت که پس از گذشت ۴۷ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، مردم از باورها و ارزشهای اصیل خود فاصله بگیرند. امروز بیش از هر زمان باید به مردم بازگشت، آنان را در تصمیمسازیها سهیم کرد و با تکیه بر ظرفیت بیبدیل آنان، کشور را از گذرگاه دشواریها عبور داد.
انتقاد پزشکیان از وزارت نیرو
ازسوی دیگر، رئیسجمهور در نشست بررسی راهکارهای مدیریت مصرف انرژی از وزارت نیرو انتقاد کرد.
پزشکیان در این نشست صرفهجویی را یکی از اولویتهای قطعی دولت دانست و با اشاره به برنامه نصب پنلهای خورشیدی در ساختمانهای اداری، اظهار کرد: دولت این مسیر را از خود آغاز کرده و قطعاً هر زمان ناگزیر به اعمال محدودیت در مصرف برق باشیم، این محدودیت ابتدا در دفاتر و محل جلسات دولت اعمال خواهد شد.
رئیسجمهور همچنین با مطالبه گزارش عملکرد دستگاههای مسئول در حوزه مصرف سوخت، بر اجرای دقیق وظایف محوله تأکید کرد و با دقت نظر روند اقدامات انجامشده را مورد ارزیابی قرار داد.
پزشکیان با اشاره به تلاشها و اقدامات بسیار خوب و گسترده دولت طی یکسال گذشته برای کاهش ناترازیهای موجود در بخش انرژی، خاطرنشان کرد: علیرغم اقدامات مؤثر صورتگرفته، به سبب رشد بیرویه مصرف و تأثیرات ناشی از تغییرات اقلیمی، همچنان با چالشهایی در این حوزه مواجه هستیم که پیگیری روزانه و منسجم مسئولان ذیربط بهمنظور عبور موفق از دوره اوج مصرف در ماههای آتی را میطلبد.
دیدگاه تان را بنویسید