معاون اول رئیس جمهور با اشاره به جهت‌گیری‌های دقیق نیرو‌های مسلح در اجرای طرح‌های توسعه‌ای و واگذاری بنگاه‌ها و بخش‌های اقتصادی به دولت و بخش خصوصی تاکید کرد: واگذاری بانک‌های مربوط به نیرو‌های مسلح به دولت تصمیمی انقلابی و بزرگ بود که با هماهنگی کامل و دستور فرمانده کل قوا تحقق یافت.

به گزارش ایلنا، اسحاق جهانگیری در آئین بهره‌برداری از مجتمع صنعتی و معدنی سازمان توسعه منابع انرژی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اشاره به برگزاری بیش از سه سال جلسات مختلف با حضور رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و وزرای سابق و فعلی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در خصوص تعیین تکلیف بانک‌های متعلق به این نیروها گفت: نیروهای مسلح علاقمند بودند تا مدیریت این بانک‌ها را در اختیار دولت قرار داده و از فعالیت بانکداری کنار بکشند. 

پیشنهاد واگذاری بانک‌های نظامی به رهبر معظم انقلاب ارائه شد و فرماندهی کل قوا نیز این موضوع را اعلام کردند. خوشبختانه بدون کمترین دغدغه و نگرانی این اتفاق انجام شد. نه سپرده‌گذاران نگران شدند و نه بانک‌ها. اتفاق قابل‌توجهی نیز در مسایل اقتصادی پیش نیامد

وی با بیان اینکه پس از برگزاری جلسات، پیشنهاد واگذاری به رهبر معظم انقلاب ارائه شد و فرماندهی کل قوا نیز این موضوع را اعلام کردند، اظهار داشت: خوشبختانه بدون کمترین دغدغه و نگرانی این اتفاق انجام شد زیرا مردم متوجه بودند که این اتفاق بزرگ با محوریت بانک مرکزی در حال انجام است. نه سپرده‌گذاران و نه برخی بانک‌ها که سهامدارانی از بخش خصوصی داشتند نگران نشدند و حتی اتفاق قابل توجهی نیز در مسایل اقتصادی پیش نیامد. 

معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به اینکه اکثر بانک‌های نیروهای مسلح در شرایط بهتری نسبت به برخی بانک‌های خصوصی قرار داشتند، تصریح کرد: نیروهای مسلح برای این که باری بر دوش دولت تحمیل نشود پیشنهاد کمک هم داشتند، البته بسیاری از این بانک‌ها در بنگاه‌های اقتصادی سهام‌دار بودند و متعاقب این اتفاق سهام آنها نیز به بانک سپه واگذار شد.

جهانگیری از وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به عنوان وزارتخانه‌ای موفق یاد کرد و با اشاره به وضعیت باثبات امنیتی کشور در منطقه آشوب‌زده خاورمیانه خاطرنشان کرد: این ثبات محصول دستاوردها و فعالیت‌های نیروهای مسلح کشور و این وزارتخانه مهم است.

 یکی از پایه‌های اصلی تحریم، تحریم فلزات بود، هم فلزات گرانب‌ها و هم افزایش قیمت مواد معدنی، اما به فضل الهی موفق نشدند خدشه‌ای به برنامه‌های واحدهای صنعتی ما وارد کنند

ایران بخشی از راهکار حل مشکلات منطقه است

وی افزود: امروز دوست و دشمن بر اینکه ایران از کانون‌های ثبات منطقه است معترفند و می‌دانند ایران قطعاً بخشی از راهکار حل مشکلات در منطقه است.

معاون اول رئیس‌‌جمهوری با اشاره به درخشش وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در موضوع موشکی و تهیه پیش نیازهای نیروهای مسلح ابراز داشت: امروز این توانمندی باعث شده در حوزه فناوری‌های نوین و دانش بنیان سرآمد باشیم که باید از همه محققان و پژوهشگران کشور که دستاوردهای بزرگی را به مردم هدیه می‌دهند به ویژه سردار حاتمی وزیر توانمند و خوش‌فکر این وزارتخانه قدردانی کرد.

جهانگیری با اشاره به اینکه هدف آمریکا از جنگ اقتصادی فروپاشی ایران بود، عنوان کرد: بسیاری از کشورها تصور می‌کردند آمریکایی‌ها می‌توانند اقتصاد ایران را از بین ببرند اما دلیل آنکه این اتفاق رخ نداد، این بود که کشور از توان لازم برای ساخت دستگاه‌ها و تجهیزات مورد نیاز و بهره‌برداری از معادن برخوردار شده است.

وی اضافه کرد: البته مردم کشور مشکلات بسیاری را تحمل می‌کنند، اما در هیچ کجای دنیا به این موضوع فروپاشی نمی‌گویند حتی خود آمریکا نیز در مقطعی دچار تحولات شدید اقتصادی شد و مجبور شدند بسیاری از واحدهای صنعتی را به دولت واگذار کردند.

تحریم فلزات نتوانست خدشه‌ای به واحدهای صنعتی وارد کند

معاون اول رئیس‌‌‌جمهور ادامه داد: کشوری که قادر به احداث نیروگاه و راه‌اندازی صنایع فولاد و کارخانه تولید سرب و روی است، می‌تواند اقتصاد خود را روی پا نگه دارد. یکی از پایه‌های اصلی تحریم، تحریم فلزات بود، هم فلزات گرانبها و هم افزایش قیمت مواد معدنی، اما به فضل الهی موفق نشدند خدشه‌ای به برنامه‌های واحدهای صنعتی ما وارد کنند.

وی با اشاره به ظرفیت های گسترده کشور در بخش معدن در مناطق مختلف کشور اظهار داشت: ما در بسیاری از فلزات نظیر مس و روی علاوه بر این که خودکفا هستیم به صادرات نیز فکر می کنیم. اقدام مهم دیگری که در حال وقوع است توسعه فلزات پیشرفته نظیر تیتانیوم است و اینها دستاوردهای خوبی است که باید توسعه پیدا کند.

وی با اشاره به اهمیت انتقال صنایع آلاینده از حاشیه پایتخت و ایجاد صنایع دوستدار محیط زیست و نیز اهمیت موضوع توسعه مراکز تحقیقاتی ابراز داشت: این طرح با اتکا به دانش و توان داخلی و تکیه بر ویژگی‌های دانش بنیان در کمترین زمان و بیشترین سطح همکاری‌های غیردستگاهی به بهره‌برداری رسیده است.