یک نماینــــده مجلـس شورای اسلامی پس از نشست غیرعلنی نمایندگان با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه گفت که مذاکرات درباره راه‌های احیای برجام روز پنجشنبه از سر گرفته می‌شود.

احمد علیرضابیگی، نماینده مردم تبریز، محل از سرگیری مذاکرات هسته‌ای را بروکسل اعلام کرده است.

عباس گلرو، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به روند مذاکرات وین: سیاست بایدن هیچ فرقی با سیاست‌های ترامپ ندارد و نباید فکر کنیم که آمریکایی‌ها تغییر موضع داده‌اند؛ بنابراین ما باید نرمش داشته باشیم و بر مبنای آن حرکت کنیم

نماینده حوزه انتخابیه سبزوار نیز در حاشیه جلسه غیرعلنی مجلس با وزیر امور خارجه ضمن بیان تاثیر قانون اقدام راهبردی لغو تحریم‌ها، از آغاز مذاکرات در هفته جاری خبر داد.

بهروز محبی نجم‌آبادی، در صفحه توئیتر خود نوشت: «به اذعان وزیر امور خارجه کشورمان، قانون اقدام راهبردی لغو تحریم‌ها مورد توجه خاص کشورهای موثر جهان قرار گرفته است. همه پیامی روشن و جدی را دریافت کرده‌اند. دولت با این ابزار قدرتمند مذاکرات را هفته جاری آغاز خواهد کرد.»

همچنین علیرضا سلیمی، عضو هیات رئیسه مجلس پس از نشست غیرعلنی دیروز گفت: «وزیر امور خارجه درباره مذاکرات هسته‌ای به صراحت اعلام کرد که سیاست جمهوری اسلامی اقدام در برابر اقدام و عمل در برابر عمل است.»

وی به نقل از وزیر امور خارجه افزود: «بنای تهران آن است که مذاکره را از زمانی که ترامپ از برجام خارج شد، دنبال کند نه موارد دیگر را.»

این عضو هیات رئیسه مجلس گفت که حسین امیرعبداللهیان وعده داده است که دولت به قانون مصوب مجلس یازدهم درباره نحوه تعامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پایبند خواهد بود.

 سیاست «اقدام در برابر اقدام» را در مذاکرات دنبال می‌کنیم

‌ علیرضا سلیمی، دیگر عضو هیات رئیسه مجلس نیز با اشاره به نشست غیرعلنی مجلس با وزیر امور خارجه گفت: امیرعبداللهیان درباره مذاکرات هسته‌ای به صراحت اعلام کرد که سیاست جمهوری اسلامی اقدام در برابر اقدام و عمل در برابر عمل است و آمریکایی‌ها باید حسن نیت و صداقت خود را نشان دهند.

احمد علیرضابیگی، نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی پس از نشست غیرعلنی نمایندگان با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه گفت که مذاکرات درباره راه‌های احیای برجام روز پنجشنبه از سر گرفته می‌شود

به گفته علیرضا سلیمی، امیرعبداللهیان تاکید کرد: ایالات متحده حتما بایستی اقدام جدی قبل از مذاکره را انجام دهند، ضمن اینکه بنای تهران آن است که مذاکره را از زمانی که ترامپ از برجام خارج شد، دنبال کنند نه موارد دیگر را.

سلیمی که با فارس گفت‌وگو می‌کرد، از قول وزیر امور خارجه در این نشست اعلام کرد که جمهوری اسلامی مسیر مذاکرات هسته‌ای را از مسیر اقتصاد کشور جدا خواهد کرد و به هیچ وجه اقتصاد را شرطی نخواهد کرد، ضمن اینکه دولت سیزدهم اقتصاد پایدار را فارغ از مسائل مرتبط با مذاکرات هسته‌ای پیگیری خواهد کرد.

عضو هیات رئیسه مجلس تصریح کرد: وزیر امور خارجه در مورد نوع تعامل جمهوری اسلامی با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم اعلام کرد که ما به قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از حقوق ملت ایران که در مجلس یازدهم به تصویب رسیده است عمل خواهیم کرد، ضمن اینکه وزیر امور خارجه این قانون را قابل فهم برای طرف‌های مقابل دانست که پیام‌های خاصی دارد. همچنین رئیس دستگاه دیپلماسی از مجلس یازدهم برای تصویب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها تشکر کرد و گفت که این قانون دست مذاکره‌کنندگان را باز کرده و برای طرف مقابل بسیار قابل فهم است.

سلیمی درباره نظر وزیر امور خارجه در خصوص تحولات افغانستان هم گفت: رئیس دستگاه دیپلماسی در این باره اعلام کرد که تهران تحولات افغانستان را به دقت رصد خواهد کرد، ولی آنچه برای جمهوری اسلامی مهم است، مردم افغانستان هستند و رفتار طالبان و نه شعارهای آنان محور تصمیمات برای تهران است.

وی ادامه داد: وزیر امور خارجه در باره اقدامات باکو هم خاطرنشان کرد که جمهوری آذربایجان باید دقت کند که اسیر چنگال ترفند صهیونیست‌ها نشود و الهام علی اف هم می‌بایست مراقبت کند که در تور گروه‌های تروریستی و یا نقشه پیچیده آمریکایی‌ها قرار نگیرد؛ چراکه ثبات منطقه برای جمهوری اسلامی از اهمیت بالایی برخوردار است و تهران اجازه تغییر نقشه ژئوپلتیکی منطقه را نخواهد داد.

آمریکایی‌ها تغییر موضع نداده‌اند؛ ما باید نرمش داشته باشیم

همچنین یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درخصوص محتوای نشست غیرعلنی مجلس شورای اسلامی با امیرعبداللهیان با اشاره به روند مذاکرات وین، گفت: سیاست بایدن هیچ فرقی با سیاست‌های ترامپ ندارد و نباید فکر کنیم که آمریکایی‌ها تغییر موضع داده‌اند؛ بنابراین ما باید نرمش داشته باشیم و بر مبنای آن حرکت کنیم.

عباس گلرو، در خصوص روند مذاکرات وین تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در حال مشخص کردن اعضای تیم مذاکره‌کننده است و محتوا و چارچوب‌ها نیز باید مشخص شود؛ آنچه که به عنوان محتوا بسته می‌شود و همچنین شروطی که تعیین خواهد شد، با گذشته فرق دارد. تیم مذاکره کننده به زودی اعلام موجودیت کرده و چارچوب خود را اعلام می‌کند و برای مذاکرات آماده می‌شود.