نماینده ادوار مجلس و از سرداران سپاه گفت: نمی‌دانم چرا بعضی‌ها می‌خواهند جنگ روانی راه اندازند و بگویند نظامی! منظور آنها بچه‌های سپاه هستند؛ بچه‌های سپاه قبل از اینکه به سپاه بیایند سیاسی بودند و مبارزه می‌کردند. مگر آنها گناه کردند که در سخت‌ترین شرایط (جنگ) مسؤلیت پذیرفتند؟ اسماعیل کوثری در گفتگویی تفصیلی با خبرآنلاین درباره گمانه‌زنی‌ها مبنی بر احتمال مطرح شدن یک رئیس جمهوری نظامی برای انتخابات 1400، اظهار کرد: الان آن سیاسیونی که ۴۰ سال مسؤلیت به عهده گرفتند چکار کردند؟ ما باید اینها را با هم مقایسه کنیم، نه اینکه فقط مردم را بترسانیم و از واژه نظامی استفاده کنیم.  وی با بیان اینکه مگر نظامی‌ها چکار کرده‌اند، افزود: نظامی‌ها از جان خودشان گذشتند و دشمن را از خاک خودشان بیرون کردند و اجازه ندادند یک وجب از خاک کشورشان در دست دشمن باقی بماند، آنها با حداقلِ حداقل آمدند و همین الان هم در کارهای عمرانی و معیشتی جلودار هستند، آنها با کمترین امکانات به دورترین نقاط می‌روند و کار می‌کنند. ما باید سابقه اینها را ببینیم.

این سردار سپاه با اشاره به آنکه محسن رضایی، فرمانده کل سپاه قبل از انقلاب دانشجوی دانشگاه علم و صنعت بود، ادامه داد: حتی اگر بقیه برادران را هم حساب کنید باید ببینید که از نظر سواد نسبت به آقایانی که خودشان را سیاسی می‌دانند کدامشان باسوادتر هستند.

برخی می‌ترسند نظامی‌ها بین مردم محبوب‌تر شوند

کوثری در پاسخ به اینکه آیا اصل وارد نشدن نظامی‌ها به سیاست با ریاست جمهوری مغایرت پیدا می‌کند، گفت: خلاف قانون را به مردم تلقین نکنیم؛ ما باید طبق قانون جلو رویم و شورای نگهبان هم برای این گذاشته شده تا بر چهارچوب قانون نظارت داشته باشد و تصمیم گیرد و آن را ابلاغ کند؛ بنابراین این مسائل، مسائل انحرافی است که می‌گویند مثلا نظامی‌ها فلان طور هستند، چون آنها ترس از این دارند که نظامی‌ها با فداکاری‌هایشان بین مردم محبوبتر شوند.

وی افزود: اینها از این می‌ترسند که نظامی‌ها مسؤلیت بگیرند و کار را دنبال کنند و مقابل دشمن محکمتر بایستند. متاسفانه آنها این موضوع را بر این اساس مطرح می‌کنند.

این چهره نظامی درباره اینکه چرا ارتشی‌ها اقبال کمتری به مسائل سیاسی نشان می‌دهند، تصریح کرد: به خاطر اینکه بچه‌های سپاه یا بسیج قبل از اینکه وارد این موضوع شوند سیاسی بودند، اما قانون این را می‌گوید که نظامی‌ها(چه سپاه و چه ارتش) در گروه یا حزب یا جریان سیاسی که برای تعداد محدودی است وارد نشوند و منافع آنها را دنبال نکنند ولی در عالم سیاست و کلان نظام اصلا مشکلی نیست که ورود کنند.

وی تاکید  کرد: اگر ما سیاست را ندانیم قطعا می‌گوییم ما مأموریم و معذور! اما زمانی که کسی با منطق جلو بیاید و سیاست را دقیق بداند و دشمن را خوب بشناسد محکم پای کار می‌ایستد و کار را جلو می‌برد.