روزنامه نیویورک‌تایمز در پی اعمال تحریم‌های اخیر آمریکا بر بانک‌های ایرانی در گزارشی اعمال این تحریم‌ها را با وجود بیماری همه‌گیر کرونا بی‌رحمی تلقی کرد.

این روزنامه نوشت: در سال ۲۰۰۳ وقتی زلزله بم منجر به جان باختن هزاران نفر شد، جورج دبلیو بوش چندین سال دشمنی را کنار گذاشت و تجهیزات پزشکی و ناجی‌هایی را از راه هوایی ارسال کرد. همچنین برخی محدودیت‌ها در زمینه ارسال پول و کالا به ایران را لغو کرد. او در پی این زلزله به شبکه سی. ان. ان گفت که مردم آمریکا اهمیت می‌دهند و ما احساس دلسوزی عظیمی نسبت به رنج انسانی داریم.

نیویورک تایمز در ادامه این گزارش مطرح کرد: در این پاییز هم‌زمان با افزایش شمار جان‌باختگان بر اثر کووید-۱۹ در ایران که دارای بیشترین آسیب این بیماری در خاورمیانه است، دولت ترامپ رحم کمی نشان داده است. دولت آمریکا با درخواست وام ۵ میلیارد دلاری ایران از صندوق پول جهانی برای مبارزه با ویروس کرونا مخالفت کرده است. در حالی که شمار مبتلایان در حال عبور از مرز نیم میلیون نفر می‌باشد و شمار جان باختگان بیش از ۲۷۰۰۰ نفر است،  دولت آمریکا تحریم‌های جدیدی را بر این کشور اعمال می‌کند که پیش از این نیز برای خریدن داروهای ضروری مشکلاتی داشته است.

ایرانی بودن به اندازه کافی مجرمانه است

این روزنامه همچنین مطرح کرد: از نظر دولت ترامپ، ایرانی بودن به اندازه کافی مجرمانه است. فهرست جدید محدودیت‌های اقتصادی شامل بانک مسکن است که ویژه وام‌های خرید خانه بوده و در برگیرنده بانک کشاورزی نیز هست که به کشاورزان وام می‌دهد. این به کارگیری تحریم‌های جامع و گسترده منجر به تنبیه ده‌ها میلیون ایرانی بی‌گناه می‌شود.

نیویورک‌تایمز افزود: تحریم های جدید علیه ۱۸ بانک ایرانی در دوران یک بیماری همه گیر بی‌رحمانه هستند. مقامات دولت ترامپ اصرار دارند که این تحریم‌ها که از ماه دسامبر اجرایی می شوند، روی بخش غذا و دارو تاثیری ندارند. آن‌ها همچنین می‌گویند متحمل زحمت معافیت دادن به شرکت‌هایی شده‌اند که می‌خواهند به ایران تجهیزات(پزشکی و دارویی) بفروشند. اما ثابت شده روند معافیت گرفتن برای برطرف کردن نیازهای مردم در زمینه سلامت طاقت‌فرسا و زمان‌بر است و حتی اگر هم شرکت‌ها برای فروش محصولات دارویی به ایران معافیت بگیرند، ایران همچنان برای پرداختن هزینه آن با مشکل مواجه خواهد بود.