تامین اجتماعی، موظف به حذف بیمه تکمیلی و درمان رایگان شود

بازنشستگان شوش، کرخه و هفت‌تپه در بیانیه‌ای اعتراضی، با تأکید بر لزوم اجرای تعهدات قانونی تأمین اجتماعی در زمینه ارائه خدمات درمانی، خواستار حذف طرح بیمه تکمیلی و بازگشت مسئولیت مستقیم درمان به سازمان شدند.

به گزارش ایلنا، این بازنشستگان اعلام کردند که پس از 30 سال حق بیمه‌پردازی، نباید برای دریافت خدمات درمانی خود دچار سرگردانی شده و هزینه‌های ناشی از ناکارآمدی ساختار درمان را از منابع مالی محدود خود پرداخت کنند.

بازنشستگان در این بیانیه با اشاره به ماده ۵۴ قانون تأمین اجتماعی مبنی بر مکلف بودن سازمان در ارائه خدمات درمانی به بیمه‌شدگان و افراد تحت پوشش، تأکید کرد که مطالبه صریح آنها، حذف بیمه تکمیلی و پایان دادن به این چرخه پرهزینه و نارضایت‌بخش است.

در این بیانیه تاکید شده است که سازمان تأمین اجتماعی باید به‌جای واگذاری مسئولیت درمان به شرکت‌های بیمه، مستقیماً به وظیفه قانونی خود عمل کرده و درمان شایسته را در دسترس بازنشستگان قرار دهد.

در این بیانیه آمده است: اکنون که زمان پایان قرارداد بیمه تکمیلی آتیه‌سازان حافظ نزدیک است، فرصت تصمیم‌های پشت درهای بسته و توافق‌های دقیقه نودی نیست. ما از رؤسای همه کانون‌های بازنشستگی کشور، به‌ویژه کانون عالی و رؤسای کانون‌های استانی، می‌خواهیم موضع خود را درباره حذف بیمه تکمیلی و بازگشت مسئولیت درمان به تأمین اجتماعی، صریح و به‌صورت کتبی اعلام کنند. هیچ‌کس حق ندارد درباره سلامت میلیون‌ها بازنشسته در سکوت تصمیم بگیرد و بعد از آنان انتظار پذیرش داشته باشد. از تأمین اجتماعی و نمایندگان صنفی بازنشستگان می‌خواهیم تصمیم‌گیری را به آخرین دقایق قرارداد موکول نکنند. پیش از هر توافق تازه، باید موضع کانون‌ها، هزینه‌های قرارداد و برنامه سازمان برای اجرای تعهدات درمانی خود شفاف شود. بازنشسته 30 سال حق بیمه پرداخته تا هنگام بیماری پشتوانه داشته باشد، نه اینکه برای درمان دوباره زیر بار کسورات و هزینه‌های تازه برود. مطالبه ما روشن است: حذف بیمه تکمیلی، اجرای کامل تعهدات ماده ۵۴ و پذیرش مستقیم مسئولیت درمان از سوی تأمین اجتماعی. درمان حق بازنشسته است و مسئولیت آن را به گردن دیگری نیندازید.