طبق گزارش‌ها بیش از ۲۵درصد بازار کار کشور به مشاغل خانگی اختصاص دارد و قالیبافی به عنوان دومین فراوانی در بین مشاغل خانگی کشور به شمار می‌رود.

به گزارش ایسنا، امروزه مشاغل خانگی زودبازده و کسب و کارهای خانگی به عنوان راهکاری مهم برای خوداشتغالی و  ایجاد اشتغال و درآمد در سراسر جهان به شمار می‌آیند. قابلیت انجام این نوع کسب و کار در منزل سبب ایجاد مزایای بی‌شماری برای شاغلین آنها می‌شود که ازجمله می‌توان به ایجاد توازن بین مسئولیت خانوادگی زنان و اشتغال آنها، نبود بروکراسی‌های زائد در راه‌اندازی این دسته مشاغل، حذف هزینه‌های مربوط به خرید، رهن و اجاره کارگاه و ایاب و ذهاب و استفاده از نیروی کار سایر اعضای خانواده اشاره کرد.

در حال حاضر اشتغال خانگی سهم بسزایی در تولید ناخالص داخلی بسیاری از کشورهای توسعه یافته داشته و از ارزش افزوده بالایی برخوردار است. شیوه اشتغال خانگی و زنجیره اتصال تولیدات خانگی در کشورهای توسعه یافته از درون خانه‌ها و در قالب انعقاد قرارداد کار میان واحدهای بزرگ و متوسط تولیدی جریان می‌یابد.

متقاضیان راه‌اندازی مشاغل خانگی به منظور بهره‌مندی از تسهیلات اشتغال خانگی می‌توانند از وام مشاغل خانگی مستقل و پشتیبان استفاده کنند که از سقف ۱۵۰ میلیون تومان تا ۴ میلیارد تومان است.

وام ۱۵۰ میلیون تومانی به افراد مستقل و براساس طرحی که ارائه می‌دهند، پرداخت می‌شود و تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان برای برخی رسته‌های خاص و طبق تفاهمی که دستگاه‌ها با بانک مرکزی دارند، اختصاص می‌یابد. وام ۴ میلیارد تومانی هم به افراد پشتیبان مشاغل خانگی پرداخت می‌شود که نرخ سود همه این وام‌ها ۴درصد با بازپرداخت ۷ ساله است.

در همین راستا تاکنون ۵۳۴ شغل مصوب در سامانه مشاغل خانگی بارگذاری شده و افراد می‌توانند با مراجعه به سامانه از لیست رسته شغل‌های خانگی مطلع شوند. این رسته‌ها شامل صنایع دستی، فرهنگی و هنری، امور تولیدات دامی، شیلات، صنایع تبدیلی و تکمیلی، تولیدات گیاهی و کشاورزی هستند.

در همین راستا «فاطمه سخایی» رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی نقش بانوان در توسعه اشتغال خانگی را یادآور شده و می‌گوید: درحال حاضر بانوان کشور بیشترین سهم را در مشاغل خانگی دارند و در طول ۱۴ سال گذشته بیش از ۲ میلیون نفر مجوز گرفتند که نشان‌دهنده استقبال عمومی مردم است.

به گفته وی، مشاغل خانگی در دنیا و کشور ایران سهم بالایی از اشتغال را به خود اختصاص داده اند و به منبع مهمی برای کسب درآمد خانوارها تبدیل شده‌اند.

در سال‌های گذشته وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تلاش کرده تا با اتصال مشاغل خانگی به بازار کار در جهت احیای مشاغل خانگی و توسعه کسب و کارهای خرد و خانگی اقدام کند.

درحال حاضر فناوری اطلاعات و ارتباطات، امکان کار در محیط منزل را فراهم کرده و افراد می‌توانند تنها با داشتن رایانه و اتصال به اینترنت، کسب‌وکارهای متنوعی برای خود ایجاد کنند. مشاغل خانگی از خدمات دیجیتال تا فروش آنلاین و صنایع دستی را شامل می‌شود و به عنوان یک راهکار استراتژیک برای اقتصاد کشور می‌تواند مورد توجه قرار گیرد.

برابر آمارها ۴۷درصد مشاغل خانگی کشور در بخش صنعت، ۴۳درصد در بخش خدمات و ۱۰درصد در حوزه کشاورزی فعالیت می‌کنند و بیش از ۲۵درصد بازار کار کشور به‌طور رسمی و غیررسمی به مشاغل خانگی اختصاص دارد.