گرامیداشت روز جهانی کارگر در تهران
بنیانگذاران تامین اجتماعی از بیمه محروم ماندهاند

گردهمایی گرامیداشت روز جهانی کارگر صبح روز پنجشنبه (۱۱ اردیبهشت ماه) در خانه کارگر برگزار شد. تجمعکنندگان در این مراسم شعارهای «کارگر کارگر اتحاد اتحاد»، «شاغل و بازنشسته اتحاد اتحاد»، «گرانی تورم بلای جان مردم» و «حقوق ما ریالیه هزینهها دلاریه» سر دادند.
به گزارش توسعه ایرانی، در این مراسم «علیرضا محجوب» دبیرکل خانه کارگر اظهار کرد: هنوز در بحث امنیت شغلی مشکل داریم. کار پیمانی از نظر ما ایراد دارد و دلیلی ندارد کسی دیگر کار کند و پولش در جیب یک واسطه دیگر برود. مجمع تشخیص و سایر نهادها مصوبه آماده مجلس در ساماندهی نیروهای پیمانی و جمع کردن پیمانکارها را رد کردند. امروز میخواهیم این سازوکار که طبق قانون اساسی مصداق بارز بهرهکشی است با پذیرش این قانون، جمع شود.
وی تصریح کرد: تاکید خاصی به بحث مسکن کارگری داریم. هزینه عمده کارگر و بازنشستگان مستأجر، صرف اجارهخانه میشود. انتظار داریم هم تامین اجتماعی و هم سایر نهادها مثل وزارت کار و مسکن و شهرداریها در این زمینه همکاری کنند. آنها باید با سرمایه شرکتها و زمینی که این نهادها ارائه میدهند، این کار را انجام دهند. خود کارفرمایان هم در این حوزه قول همکاری داده و همکاری میدهند. حل مشکلات مسکن کارگران و بازنشستگان اولویت ماست و باید در اجتماعات و نشستهای ما باید حرف اول را بزند تا این موضوع بالاخره حل شود.
دبیرکل خانه کارگر در ادامه بیان کرد: مطالبات تامین اجتماعی هنوز توسط دولت پرداخت نمیشود. جدا از موضوع سهم سه درصدی دولت، اقشار گوناگونی به اعتبار دولت پذیرفته شدند که حق بیمهشان پرداخت نمیشود و مدام در راستای پرداخت پول جاری تامین اجتماعی از سازمان برنامه و بودجه مشکل داریم.
محجوب گفت: در زمینه بانک رفاه هم مشکل داریم. اکنون با پشتوانه مالی بانک رفاه، وضع ما در تامین اجتماعی و وضع بازنشستگان این است، فردا که این بانک نباشد چه بلایی بر سر کارگران، بازنشستگان و تامین اجتماعی خواهد آمد؟ دولتیها میگویند باید تنها ۳۳درصد سهم بانک رفاه باید در دست تامین اجتماعی باشد در حالیکه کل این بانک و سهامش متعلق به کارگران شاغل و بازنشسته است. حتما باید همه ما کارگران و بازنشستگان ایستادگی کنیم تا در این مورد حق خود را بگیریم و از واگذاری بانک به عنوان اموال خود جلوگیری کنیم.
کار بیحادثه، حق مسلم کارگران
در ادامه این مراسم «حسن صادقی» رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری هم با اشاره به تکثر حوادث شغلی گفت: به شیوه اداره واحدها و عدم رعایت ایمنی و بهداشت کار اعتراض داریم. جان کارگران از بهرهوری اقتصاد مهمتر است. اقتصاد سالم را کارگران سالم میچرخانند و بیتوجهی به ایمنی و بهداشت کارگران غیرقابل تحمل است. کار بیحادثه حق کارگران است و این شعار مسلم ماست. وی تاکید کرد: حوادثی مانند معدن طبس، سمنان، گرگان، طبس و بندر رجایی نباید اتفاق بیفتد. کارگران از ما میخواهند تا در برابر زیادهخواهیهای کارفرمایان بایستیم و صدای رسای آنها باشیم. مخاطب ما کارفرمایان هستند و از خون کارگرانی که در راه معاش شهید شدهاند، نمیگذریم. در مقابل این ظلمها سکوت نمیکنیم و از فرصت روز جهانی کارگر برای فریاد اعتراض استفاده میکنیم.
تغییر قوانین بازنشستگی، دستاندازی به زندگی کارگران
صادقی بیان کرد: در حوزه بازنشستگی باید به بیتوجهی به حقوق بازنشستگان در قوانین اشاره کرد. دستاندازی به اموال طبقه کارگر خلاف بند ۴ سیاستهای ابلاغی است. شاهدیم که به دنبال واگذاری بانک رفاه هستند، بانکی که برای کارگران است و برای کارگران ایجاد شده است. اقدامات دولت نباید کوچک کردن دارایی و سفره کارگران باشد. آنها باید دولت را کوچک کنند نه حقوق ما را.
صادقی گفت: اگر دولت راهکاری در این خصوص ارائه ندهند ما حقوق خود را با اعتراض خواهیم گرفت. بانک رفاه بخشی از اموال ماست و کارگران در دهه ۵۰ از کمکهای همین بانک کارگران صاحب مسکن میشدند. بانک رفاه ظرفیت اقتصادی سازمان و بازوی قدرتمند پولی و مالی تامین اجتماعی است.
وی ادامه داد: دولت مطالبات ما را پرداخت نمیکند و در مقابل به دنبال دستاندازی بر اموال ماست. اموال تامین اجتماعی برای حفظ حرمت و حق بازنشستگان باید حفظ شود. در قانون تامین اجتماعی دولت ملکف شده سهم جاری سازمان را پرداخت کند و امروز طلب سازمان به یک تریلیون و به روایتی به بیش از دو تریلیون رسیده است. اگر این بانک را واگذار کنید انتظار سکوت از ما نداشته باشید. صادقی گفت: مطالبات بازنشستگان عبارتست از مطالبات در حوزه پرداخت معوقات، اجرای قانون الزام و برگرداندن بانک رفاه به تامین اجتماعی. مطالبات شاغلین هم عبارتست از امنیت شغلی، محیط ایمن کار و امنیت معیشت. همچنین کارگران ساختمانی باید بیمه شوند. آنها نباید از دسترنج پدران خود محروم باشند چراکه بنیانگذاران تامین اجتماعی همین کارگران
ساختمانی بودند.
مزد امسال، رضایت نسبی کارگران را به همراه داشت
در ادامه این نشست «علی خدایی» نماینده کارگران در شورای عالی کار هم بیان کرد: پس از سالها کشمکش و رفتارهای زننده علیه کارگران، در تصمیم مزدی امسال روند صحیحی داشتیم که توام با چانهزنی بود و مزدی مصوب شد که رضایت نسبی جامعه کارگری را به همراه داشت.
خدایی گفت: پیام ما به مسئولان این است که با چنان جامعه نجیبی مواجه هستید که حتی وقتی نیمی از سبد حداقل معیشت و حق حقیقی خود را دریافت میکنند نیز قدردانی کرده و اعتراض نکردند.
وی تاکید کرد: هرگز از مذاکرات خود رضایت قلبی نداریم چون همواره کمتر از حق خود را گرفتیم اما متانت و شرافت کارگران خود را در این دوره دیدیم زیرا برخلاف گذشته به نمایندگان کارگران توهین نشد.
خدایی تصریح کرد: امسال با وعدهای که طی سه سال فاصله و شکاف مزد و هزینههای حداقل معیشت پر شود، به این مزد راضی شدیم و اگر کسانی پس از ما بودند، باید پیگیر این وعده باشند. اگر این رویه و وعده کارگران تغییر کند، رویه و رفتار کارگران و ما نمایندگان کارگری هم عوض میشود.
عضو شورای عالی کار گفت: امروز روز کار است و روز نشستن نیست و باید به دنبال مطالبات کارگران بود. افزایش سن بازنشستگی و نقض حق امنیت شغلی ظلم بزرگی به کارگران بوده است. حالا که به موفقیت نسبی رسیدیم، باید تازه مطالبهگری بیشتر را دوباره شروع کنیم. نباید نمایندگان کارگری و بازنشستگی قدرت فعلی خود به پشتوانه مردم را پای پست گرفتن خرج کنند.
دیدگاه تان را بنویسید