یک کارشناس روابط کار و فعال حقوق زنان گفت: مزد نابرابر زنان و مردان در بسیاری از کشورهای جهان وجود دارد اما بسیاری از این کشورها گام‌هایی در راستای رفع این تبعیض برداشته‌اند.

مهناز قدیرزاده به ایلنا گفت: تفاوت در دستمزد براساس جنسیت به طور آشکاری در ایران وجود دارد. زنان کشاورز در استان‌های شمالی به‌رغم انجام کارهای سخت، نصف مردان دستمزد می‌گیرند. این اتفاق در مناطق دیگر کشور و حتی در شهرها هم دیده می‌شود، چنانکه برخی منشیان زن هم اکنون با حقوق کمتر از یک میلیون تومان در ماه کار می‌کنند، یعنی با یک سوم حداقل مزد تعیین شده‌ای که بسیاری به مقدار آن اعتراض دارند. وی ادامه داد: دلایل زیادی برای این مساله وجود دارد. مهم‌تر از همه آن چیزی است که اصطلاحا از آن با عنوان زمین چسبنده و سقف کوتاه یاد می‌کنند. در واقع، رویکردهای مردسالارانه اجازه کمی به مانورهای زنانه می‌دهند. این اتفاق باعث می‌شود زنان از اولویت اشتغال خارج شوند و زنی که تقاضای شغل دارد، زنی تلقی شود که یا نیاز مالی شدید دارد یا نیاز مالی ندارد و از سر تفنن کار می‌کند.

قدیرزاده با بیان اینکه تا زمانی که این رویکرد ایجاد نشود که زنان نیز نیازمند شغل هستند، تبعیض‌ها از بین نمی‌رود، عنوان کرد: زنان زیادی در ایران از درآمد خود امرار معاش می‌کنند و حتی معاش خانواده از طریق کار آنها تامین می‌شود. باید این مهم مدنظر قرار گیرد و جلوگیری از تبعیض مزدی به صورت فعال پیگیری شود.