دبیر کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با بیان اینکه بخش زیادی از کارگران بعد از کرونا بیکار شدند و قراردادهایشان تمدید نشد، گفت: تعدادی کارفرمایان با سوءاستفاده کردن از موضوع بیماری کرونا، کارگاه خود را تعطیل کردند.

هادی ابوی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، درباره کارگرانی که به بهانه کرونا از سوی کارفرمایان اخراج شدند، گفت: شیوع ویروس کرونا برای کل جهان بود اما تعدادی کارفرمایان سوءاستفاده کردند و کارگاه خود را تعطیل کردند.

وی ادامه داد: دولت باید به این مسأله توجه کند که کارگری که در منزل بنشیند از کجا می‌تواند معیشت خانواده خود را تأمین کند؟ کارفرمایان از این مسأله سوءاستفاده کردند و تعداد زیادی از کارگران خود را به بهانه‌های مختلف اخراج کردند.

ابوی با بیان اینکه تعداد زیادی کارگر فصلی بیکار شدند، گفت: بخش زیادی از کارگران در شهرهای زیارتی و مسافرتی مانند افرادی که خدمات زائر، نظافت مسافرخانه‌ها، هتل‌ها، چرخی‌های راه آهن و فرودگاه را انجام می‌دادند بیکار شدند. این دسته از افراد مشکل اساسی برای ارتزاق دارند.

وی با اشاره به تحقق شعار سال و جهش تولید بیان کرد: با بسته شدن کارخانه‌ها، قدرت خرید خانوارها پایین می‌آید، هزینه‌های دولت افزایش پیدا می‌کند و سازمان تامین اجتماعی ناچار است به کارگران بیمه بیکاری بپردازد. این مسائل علاوه بر اینکه می‌تواند بزهکاری و مشکلات اجتماعی را به دنبال داشته باشد، ‌مسیر تحقق شعار سال را هم طولانی‌تر می‌کند. برای آنکه جهش تولید اتفاق بیفتد نیازمند بازنگری و اصلاح برخی قوانین هستیم و در ابتدا باید یک اقدام عملی در خصوص بانک‌ها و قوانین آنها صورت گیرد. دبیر کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران بیان کرد: سود تولید کارخانه‌ها اول به کارگرانش برسد. اگر می‌خواهیم تولید رونق و جهش پیدا کند باید ببینیم که آیا وضع زندگی کارگران بهتر شده و سفره‌های آنها بزرگتر شده یا نه؟ زمانی شعار سال محقق می‌شود که اقدامات از روی کاغذ به کار و عمل تبدیل شود.

وی با انتقاد از عدم تصویب حق مسکن کارگران گفت: توقع جامعه کارگری این است که مصوبه افزایش حق مسکن هر چه سریع‌تر در دستور کار هیات وزیران قرار گیرد. زمانی که سه عضو کابینه دولت در جلسه تصویب افزایش حق مسکن در شورای عالی کار حضور داشتند، دلیلی ندارد که این قدر مصوبه طولانی شود.