هند و پاکستان پس از تبادل موشکی و درگیری‌های شدید مرزی، با اعلام آتش‌بس فوری و کامل موافقت کردند. در حالی که دیروز (شنبه) حملات میان هند و پاکستان شدت یافته بود، دونالد ترامپ در شبکه‌های اجتماعی تروث سوشیال و ایکس با اعلام «شبی طولانی از مذاکرات با میانجی‌گری ایالات متحده» اعلام کرد که دو طرف بر سر آتش‌بس «کامل و فوری» به توافق رسیده‌اند. دو کشور نیز بلافاصله این خبر را تأیید کردند. با این حال، یک منبع دولتی در دهلی نو می‌گوید که این آتش‌بس مستقیما بین هند و پاکستان مذاکره شده است. ویکرام مصری، معاون وزیر امور خارجه هند اعلام کرد که رؤسای عملیات نظامی دو کشور بعدازظهر شنبه با یکدیگر گفت‌وگو کرده‌اند. او گفت: «میان آن‌ها توافق شد که هر دو طرف تمامی شلیک‌ها و اقدامات نظامی را در خشکی، هوا و دریا متوقف کنند. دستورات لازم برای اجرای این تفاهم به نیروهای دو طرف صادر شده است.» مصری افزود که مقامات عالی نظامی دو کشور بار دیگر در تاریخ ۱۲ مه گفت‌وگو خواهند کرد. 

ترامپ در پیامی نوشت: «پس از یک شب طولانی از مذاکرات با میانجی‌گری ایالات متحده، خوشحالم اعلام کنم که هند و پاکستان بر سر یک آتش‌بس فوری و کامل توافق کرده‌اند.» او افزود: «تبریک به هر دو کشور برای عقلانیت و هوشمندی قابل توجه‌شان. از توجه شما به این موضوع سپاسگزارم!». محمد اسحاق‌دار، وزیر امور خارجه پاکستان اعلام کرد در صورتی که هند از حملات بیشتر خودداری کند، پاکستان نیز کاهش تنش را در پیش خواهد گرفت. با این حال، هشدار داد: «اگر هند حمله‌ای انجام دهد، با پاسخ ما مواجه خواهد شد». 

اسحاق‌دار در گفت‌وگو با شبکه ژئو نیوز گفت که همین پیام را به مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا منتقل کرده است. آقای روبیو پس از گفت‌وگو با دهلی‌نو، با اسلام‌آباد تماس گرفته بود. او افزود: «ما واکنش نشان دادیم چون صبرمان به پایان رسیده بود. اگر آن‌ها متوقف شوند، ما نیز به توقف فکر خواهیم کرد». در همین حال تمی بروس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در روز شنبه از گفتگوی میان مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا با سابرامانیام جایشانکار، همتای هندی‌اش خبر داد. در این گفتگو آقای روبیو بر ضرورت «یافتن راه‌هایی برای کاهش تنش و برقراری مجدد ارتباط مستقیم برای جلوگیری از هرگونه محاسبه نادرست» تأکید کرده و آمادگی آمریکا برای تسهیل «گفت‌وگویی سازنده» را اعلام کرد. 

در دهلی‌نو، سرهنگ سوفیا قریشی از ارتش هند در یک نشست خبری اعلام کرد: «پاکستان به تاسیسات بهداشتی و مدارس سه پایگاه هوایی در کشمیر تحت کنترل هند حمله کرده است. پاسخ مناسبی به اقدامات پاکستان داده شده است». ویومیکا سینگر، فرمانده نیروی هوایی هند نیز در همین نشست خبری از تعهد هند به «عدم‌تشدید» درگیری خبر داد، به شرط آنکه پاکستان نیز این رویکرد را اتخاذ کند. با این حال، او افزود که نیروهای زمینی پاکستان در حال حرکت به سوی مناطق مرزی هستند؛ امری که به گفته او «نشان از قصد تهاجمی برای تشدید بیشتر اوضاع» دارد. وی تأکید کرد: «نیروهای مسلح هند در بالاترین سطح آمادگی عملیاتی قرار دارند». سینگر اظهار داشت نیروهای مسلح هند تنها «حملاتی دقیق به اهداف نظامی مشخص» انجام داده‌اند، تا میزان تلفات غیرنظامیان به حداقل برسد. او افزود: «همه اقدامات خصمانه به‌طور مؤثر خنثی و با واکنش مناسب مواجه شده‌اند». 

این در حالیست که ارتش پاکستان اعلام کرد که شهباز شریف، نخست‌وزیر این کشور روز شنبه جلسه شورای فرماندهی ملی را برگزار کرده است. این شورا بالاترین نهاد تصمیم‌گیری‌های امنیتی در پاکستان و متشکل از مقامات عالی‌رتبه نظامی و غیرنظامی است. این نهاد همچنین وظیفه تصمیم‌گیری درباره استفاده از زراد‌خانه هسته‌ای این کشور را بر عهده دارد. پاکستان بامداد دیروز (شنبه) از حملات هند به سه پایگاه نیروهای هوایی این کشور خبر داد. احمد شریف چودری، سخنگوی ارتش پاکستان اعلام کرد: «هند با استفاده از هواپیماهایش موشک‌های هوا به زمین به سوی پایگاه نور خان، موریید و شورکوت پرتاب کرده است». یکی از این پایگاه‌ها در نزدیکی اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان و دوتای دیگر در استان پنجاب در همسایگی هند واقع‌اند. ارتش پاکستان گفت که موشک‌های هند را رهگیری و منهدم کرده است، با این حال ویدیو‌هایی از انفجار‌هایی در پاکستان در شبکه‌های اجتماعی هم‌رسانی شده است.