به دنبال کشته و زخمی شدن207 سودانی در تظاهرات اطراف کاخ ریاست جمهوری این کشور؛ گروه‌های سیاسی خواستار نافرمانی مدنی و اعتصاب عمومی شدند. به گزارش خبرگزاری آناتولی، شورای مرکزی گروه‌های آزادی و تغییر از سودانی‌ها خواست از دیروز (سه‌شنبه) نافرمانی مدنی را به مدت دو روز آغاز کنند. در بیانیه این شورا آمده است: کودتاچیان مرتکب کشتارهایی در حق ملت بی‌گناهی شدند که خواهان آزادی و کرامت خود هستند. کودتاچیان با گلوله و انواع راه‌های خشونت آمیز به معترضان حمله کردند. نافرمانی مدنی باید فرصتی برای متحد کردن گروه‌های انقلابی و آماده کردن آن‌ها برای ورود به جنگ سرنوشت ساز برای سرنگون کردن کودتاچیان باشد. جمعیت مشاغل سودانی نیز اعلام کرد، از معترضان می‌خواهیم که روند انقلاب را شدت بخشیده و خیابان‌ها را ببندند. همچنین کمیته‌های مقاومت در بیانیه‌ای اعلام کردند: باید خارطوم به طور کامل بسته شود و اعتراضات در این شهر و شهر ام درمان افزایش یابد. ما از تمام کارکنان و کارمندان می‌خواهیم با کمیته‌های مقاومت برای اعتصاب فراگیر و نافرمانی مدنی در روزهای ۱۸ و ۱۹ ژانویه هماهنگ شوند. هیئت سندیکای اساتید دانشگاهی خارطوم نیز از نافرمانی مدنی به مدت دو روز خبر داد. هیئت روزنامه‌نگاران سودانی نیز از تمام نهادهای منطقه‌ای و بین المللی که در زمینه حقوق بشر فعالیت می‌کنند خواست برای توقف جنایت‌های کودتاچیان وارد عمل شوند.

درخواست‌ها برای افزایش اعتراضات و نافرمانی مدنی بعد از آن صورت می‌گیرد که کمیته مرکزی پزشکان سودان اعلام کرد که در تظاهرات روز دوشنبه در اطراف کاخ ریاست جمهوری در خارطوم هفت تن کشته و 200 تن زخمی شدند. کمیته پزشکان سودان اعلام کرد که تعداد کشته شدگان طی تظاهرات از ۲۵ اکتبر تاکنون به ۷۱ تن رسیده است. از سوی دیگر از دیروز (سه‌شنبه) در ریاض نشست موسوم به دوستان سودان برای حمایت از نقش هیئت سازمان ملل در این کشور برای مذاکره میان گروه های سودانی برگزار شده است. در این نشست نمایندگان انگلیس، فرانسه، نروژ، سوئد، آمریکا، بانک بین المللی، صندوق بین المللی پول و امارات شرکت می‌کنند. دیوید ساترفیلد، فرستاده آمریکا به شاخ آفریقا و مولی فی، معاون وزیر خارجه آمریکا در امور آفریقا در این نشست حضور خواهند داشت. سفرای کشورهای اروپایی در خارطوم نیز در نشست شرکت می کنند. در این نشست درباره وضعیت سیاسی و حمایت از روند دموکراسی و ایجاد زمینه برای مذاکره میان گروه های سیاسی سودانی صحبت خواهد شد.

در این راستا استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل در جریان کنفرانس مطبوعاتی خاطرنشان کرد، سازمان ملل استفاده از زور و سلاح کشنده و مرگ‌بار در سودان را محکوم می‌کند. وی در ادامه بر اهمیت برخورداری همه افراد چه در خارطوم چه در هر مکان دیگر از حق تظاهرات مسالمت‌آمیز تاکید کرد. دوجاریک همچنین تاکید کرد: مهم است که فضایی مناسب برای گفت‌وگو در خیابان و داخل سالن ببینیم. ما همچنین شاهد گزارش‌هایی از حوادث نگران کننده در بیمارستان‌ها و سایر مکان‌ها هستیم. سخنگوی سازمان ملل همچنین تصریح کرد، تمامی شرکت کنندگان از نقش سازمان ملل در تسهیل رایزنی‌ها استقبال کردند. زمان بندی آنها امری بسیار مهم است زیرا نیاز به راهکاری فوری برای بحران کنونی وجود دارد. این تحولات با تداوم رایزنی‌های سازمان ملل در خصوص روند سیاسی سودان رخ داده است. این در حالیست که شورای حاکمیت سودان اخیراً پس از بالا گرفتن اعتراضات، مقرر کرد نیروی ویژه برای مقابله با تروریسم برای مقابله با تهدیدات احتمالی ایجاد کند و اعلام کرد که این اقدام در سایه تنش‌ها و اعتراضات مستمر در این کشور انجام شده است. دیدبان حقوق بشر هم این اقدام دولت سودان را گام برداشتن به سمت ایجاد یک آشوب ملی قلمداد کرد.