بن‌سلمان خواستار حمله به غزه بود

رئیس‌جمهوری ترکیه سه‌شنبه (۲۲ آبان ماه) تأکید کرد: دستور قتل خاشقجی از سوی مقامات عالی عربستان سعودی صادرشده و ما خواستار آشکار شدن نام کسانی هستیم که دستور این جنایت را داده‌اند «میدل ایست آی» به نقل از منابعی نوشت، ولیعهد سعودی برای این‌که توجه‌‌ها را از قضیه قتل خاشقچی منحرف کند، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را برای حملات اخیر به غزه قانع کرده است

وبگاه انگلیسی «میدل ایست آی» از نقش ولیعهد سعودی در تجاوزهای نظامی گسترده اخیر رژیم صهیونیستی به نوار غزه پرده برداشت.

«میدل ایست آی» به نقل از منابعی نوشت، جنگ اخیر غزه یکی از سناریوهای ولیعهد عربستان سعودی برای منحرف کردن توجه‌ رئیس‌جمهور آمریکا از قضیه قتل خبرنگار عربستانی بود.

وبگاه انگلیسی «میدل ایست آی» در گزارشی مدعی شد که «محمد بن‌سلمان» ولیعهد سعودی تلاش کرده است تا رژیم صهیونیستی را برای حمله به غزه قانع کند و این یکی از سناریوهای وی برای انحراف توجه آمریکا از قضیه قتل «جمال خاشقجی»، خبرنگار عربستانی کشته‌شده در کنسولگری ریاض در استانبول است.

باگذشت نزدیک به یک ماه از اعتراف آل سعود به قتل خاشقجی در ساختمان کنسولگری عربستان در استانبول، هنوز عاملان و آمران این جنایت هولناک به‌طور رسمی معرفی نشده‌اند و وضعیت جسد وی نیز نامعلوم است.

خاشقجی 59 ساله، بعد از انتخاب بن‌سلمان به‌عنوان ولیعهد عربستان، این کشور را ترک کرده و به آمریکا رفته بود و در روزهای منتهی به قتل، قصد ازدواج با یک تبعه ترکیه را داشت.

وی روز دوم اکتبر (دهم مهرماه) برای طی مراحل ثبت ازدواج با خدیجه چنگیز نامزد ترکیه‌ای خود، به ساختمان کنسولگری عربستان مراجعه کرد، اما پس از ورود به کنسولگری ناپدید شد.

نامزد وی پس از اطمینان از خارج نشدن خاشقجی از ساختمان کنسولگری، پلیس و مقام‌های عالی ترکیه را در جریان رویداد قرار داد ولی مقام‌های آل سعود منکر اطلاع از وضعیت خاشقجی شدند.

حکومت آل سعود پس از 18 روز انکار، در پی فشار بین‌المللی با صدور بیانیه‌ای به قتل او در ساختمان کنسولگری عربستان در استانبول اعتراف و اعلام کرد که در ارتباط با پرونده قتل او، 18 نفر ازجمله 15 مأمور گروه ترور اعزامی از ریاض دستگیر شده‌اند.

همه مدارک و شواهد نشان می‌دهد که 15 مأمور از نزدیکان محمد بن سلمان ولیعهد عربستان که از طرف او به استانبول اعزام شده بودند، عامل قتل خاشقجی هستند و بر این اساس، دولت ترکیه خواستار استرداد این افراد برای محاکمه در استانبول است؛ درخواستی که از سوی مقامات سعودی رد شد.

«میدل ایست آی» به نقل از منابعی نوشت، ولیعهد سعودی برای این‌که توجه‌‌ها را از قضیه قتل خاشقجی منحرف کند، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را برای حملات اخیر به غزه قانع کرده است.

این وبگاه انگلیسی بر اساس گفته این منابع ادامه داد، جنگ غزه در میان دیگر اقدامات و سناریوهایی است که در تقابل با افشاگری‌های قتل خاشقجی انجام گرفته است.

میدل ایست آی افزود، گروهی از مقام‌های خاندان سلطنتی عربستان سعودی، مقام‌های وزارتخانه‌های دفاع و خارجه و نیروهای اطلاعاتی عربستان سعودی هر شش ساعت یک‌بار گزارش‌هایی را به بن‌سلمان ارائه می‌کنند و به وی گفته‌اند راه‌اندازی جنگ در غزه توجه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا را از قضیه خاشقجی منحرف می‌کند و توجه واشنگتن را به‌سوی نقش عربستان سعودی در تقویت «منافع استراتژیک اسرائیل» معطوف می‌دارد.

میدل ایست آی نوشت، این گروه به بن‌سلمان نصیحت کرده‌ است تا ترکیه را با هر وسیله‌ای، ازجمله با پرداخت رشوه به «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه و نیز اظهار تمایل به تقویت روابط میان ریاض و آنکارا، از ماجرای قتل خاشقجی دور نگه دارد.

این در حالی است که رئیس‌جمهوری ترکیه روز سه‌شنبه (22 آبان ماه) تأکید کرد: دستور قتل خاشقجی از سوی مقامات عالی عربستان سعودی صادر شده و ما خواستار آشکارشدن نام کسانی هستیم که دستور این جنایت را داده‌اند.

وی گفت: بدون تردید عملیات قتل خاشقجی از قبل برنامه‌ریزی‌شده بود و دستور انجام آن از سوی مقامات عالی آل سعود صادر شده است.

بن‌سلمان پیش‌تر نیز ادعا کرده بود از مسئله قتل خاشقجی برای ایجاد اختلاف میان عربستان سعودی و ترکیه استفاده می‌شود اما تا زمانی که شاه سلمان و ولیعهدی چون بن‌سلمان هستند، این اتفاق نخواهد افتاد.

درگیری میان گروه‌های مقاومت و رژیم صهیونیستی از یکشنبه‌شب (بیستم آبان ماه‌) آغاز شد؛ این اتفاق زمانی آغاز شد که یک خودرو حامل کماندوهای رژیم صهیونیستی وارد منطقه‌ای در شرق خان‌یونس نوار غزه شد؛ این کماندوها قصد انجام عملیاتی بزرگ داشتند اما با بیداری مقاومت موفق به انجام آن نشدند.

در پی درگیری میان نیروهای گردان‌های «القسام» شاخه نظامی حماس و کماندوهای مذکور هفت تن از اعضای القسام ازجمله یک فرمانده به نام «نور برکه» به شهادت رسید. رژیم صهیونیستی برای نجات جان کماندوهای خود از معرکه، نیروی هوایی خود را فرستاد تا با بمباران غزه، پوشش لازم را برای فرار آن‌ها فراهم کنند. مقاومت فلسطین در پاسخ به این تجاوز صهیونیست‌ها ده‌ها موشک به سمت مناطق صهیونیست‌نشین شلیک کرد.

تبادل آتش میان طرفین تا دوشنبه‌شب و روز سه‌شنبه (21،22 آبان) نیز ادامه پیدا کرد و بر اساس آخرین خبرها اعلام شد که در جریان این ناآرامی‌ها تاکنون دو صهیونیست در آن کشته و 11 فلسطینی شهید و حدود ۷۰ نفر دیگر زخمی شده‌اند. این درگیری‌ها شب گذشته با اعلام آتش‌بس متوقف شده است.