افزایش صادرات سنگ‌های معدنی از چابهار به چین

رئیس بندر شهید کلانتری چابهار گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۷ دستگاه کانتینر ۲۰ فوت حاوی سنگ‌های معدنی از بندر «شهید کلانتری» چابهار بارگیری و به مقصد چین ارسال شده است.

مجتبی محمدزاده با اشاره به روند رو به رشد صادرات سنگ‌های معدنی از بندر چابهار، اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون 17 دستگاه کانتینر 20 فوت حاوی سنگ‌های معدنی از بندر «شهید کلانتری» چابهار بارگیری و به مقصد چین ارسال شده است.

رئیس بندر شهید کلانتری چابهار افزود: این کانتینرها که اولین محموله‌های صادراتی سنگ‌های معدنی پس از چندین سال از این بندر بوده، اگرچه ممکن است از نظر وزنی چشمگیر نباشد اما می‌تواند راهگشای صادرات سایر محموله‌های از این دست باشد که به سبد کالاهای صادراتی بندر شهید کلانتری اضافه می‌شود.

وی تصریح کرد: صادرات سنگ‌های معدنی به دلیل ویژگی‌های بندری بندر چابهار از قبیل عمق مناسب اسکله، وجود تجهیزات استراتژیک، تخفیفات تعرفه‌ای و ترافیک جاده‌ای پایین، به عنوان یکی از بازارهای هدف بندر چابهار در سال‌های اخیر مورد توجه واقع شده است.

    

تشکیل کنسرسیوم اکتشاف با همکاری سنگ‌آهنی‌ها

دولت با تشکیل کنسرسیوم سنگ آهنی ها توسط فعالان این حوزه موافقت کرد.

یکی از دغدغه‌های دولت در سال‌های گذشته، کاهش اکتشافات جدید در بخش معادن بوده است که این چالش با توجه تحریم های آمریکا می تواند وضعیت صنعت معدنی کشور را با مخاطره روبه‌رو کند.

فعالان بخش معدنی کشور با مدیریت مجموعه هلدینگ سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات ایران «ومعادن» با تشکیل یک کنسرسیوم تلاش می کنند تا در این دوران حساس به کمک دولتی ها آمده و مشکل اکتشاف را کمی مرتفع سازند.

عزیزالله عصاری، مدیرعامل هلدینگ سرمایه گذاری معادن و فلزات ایران ضمن اعلام این خبر گفت: تا امروز مجموعه های فعال در بخش معادن، در بحث اکتشاف واقعا ضعیف عمل کرده علی‌رغم اینکه منابع بسیار غنی در دل کشور ما وجود دارد خیلی خوب کار نشده است.

وی ادامه داد: شاید بودجه لازم اختصاص داده نشده، شاید آن تفکری که باید پشت قضیه معدن قرار گرفته وجود ندارد اما؛ واقعیت این است که در حال حاضر در مورد کمبود سنگ آهن نیزاکتشاف است. ما در بحث اکتشاف نه فقط در مورد سنگ آهن بلکه برای 68 کانی معدنی دیگر نیز خیلی خوب کار نکردیم. عصاری افزود: کاری که «ومعادن» انجام داد و به نظرم کار بزرگی بود تشکیل یک کنسرسیوم متشکل از 11 شرکت بزرگ معدنی بود. این کار دولت است اما؛ با توجه به شرایطی که دولت از نظر بودجه دارد، این کنسرسیوم به کمک دولت خواهد آمد. مدیرعامل ومعادن اظهار داشت: ما به دولتی ها گفتیم که این کنسرسیوم را تشکیل دادیم و حالا شما باید پهنه هایی را در اختیار ما قرار دهید و ما اکتشاف کنیم. تقریبا 6 ماه است که این کنسرسیوم تشکیل شده و کار بزرگی هم بود و امروز خبر موافقت دولت با این کنسرسیوم اعلام شد.

    

افت ۱۵ درصدی صادرات فولاد در دو ماه گذشته

فولادسازان بزرگ کشور از ابتدای سال جاری تا پایان اردیبهشت ماه بیش از یک میلیون تن محصولات فولادی صادر کردند که حاکی از افت 15 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.

فولادسازان بزرگ کشور از ابتدای سال جاری تا پایان اردیبهشت ماه بیش از یک میلیون تن محصولات فولادی صادر کردند که حاکی از افت 15 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.

طی این مدت فولاد خوزستان 398هزار و 739 تن محصولات فولادی صادر کرد و بیشترین میزان صادرات را به خود اختصاص داد. همچنین از ابتدای سال جاری تا پایان اردیبهشت ماه مجتمع فولاد مبارکه 169هزار 514 تن و شرکت ذوب آهن اصفهان 151هزار و 648 تن محصولات فولادی صادر کردند. صادرات فولادسازان طی اردیبهشت ماه نیز 609 هزار و 349 تن بود که نشان از کاهش 31 درصدی نسبت به اردیبهشت 97 دارد. طی اردیبهشت ماه سال جاری فولاد خوزستان140هزار و 278 تن، شرکت ذوب آهن اصفهان 119 هزار و 324 تن، مجتمع فولاد مبارکه 113 هزار و 412 تن محصولات فولاد صادر کردند.