در فروردین امسال بخش معدن ۱۲۱ میلیون دلار صادرات داشت

براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، بخش معدن در فروردین ماه با صادرات یک میلیون و ۸۹۲ هزار تن کالا به ارزش ۱۲۱ میلیون دلار که در مقایسه با ماه مشابه پارسال به ترتیب از نظر وزن وارزش ۲۱ و ۴۳ درصد رشد را ثبت کرد.

جداول آماری تجارت خارجی گویای آن است که صادرات کالا در فروردین ۹۸ با احتساب میعانات گازی به میزان هشت میلیون و ۵۲۷ هزار تن و به ارزش ۲ میلیارد و ۵۴۷ میلیون دلار انجام شد که نسبت به ماه مشابه در سال ۹۷ از لحاظ وزن ۷.۶ درصد رشد نشان می دهد، اما از نظر ارزش ۱۸.۳ درصد کاهش یافت.

بررسی عملکرد صادرات بخش معدن در فروردین ۹۷ حاکی است، یک میلیون و ۵۶۲ هزار تن کالا به ارزش ۸۴.۵ میلیون دلار به بازارهای هدف راه یافت.

آمارهای پارسال گویای آن است که در فروردین ماه هفت میلیون و ۹۲۱ هزار تن صادرات غیرنفتی به ارزش سه میلیارد و ۱۱۵ میلیون دلار صادر شده بود.

بررسی اقلام صادراتی در نخستین ماه امسال نشان می دهد که در بین پنج قلم کالای عمده صادراتی محصولات نیمه تمام از آهن یا فولاد غیر ممزوج از ارزش ۹۰ میلیون دلار صادر شد. صادرات فولاد میانی(خام) در فروردین ماه امسال به رقم ۳۹۲ هزار تن رسید و نسبت به ماه مشابه پارسال با رقم ۴۹۵ هزار تن، کاهش ۲۱ درصدی ثبت شد.

بررسی آمار صادرات نخستین ماه امسال گویای ان است که بخش معدن سهم پنج درصدی از ارزش کل صادرات را در مدت مورد بررسی داشت، در عین حال سهم صنعت به عنوان صدرنشین ۳۸ درصد ثبت شده، فروردین پارسال هم سهم معدن از مجموع صادرات غیرنفتی سه درصد بود، درحالی که سهم صنعت ۴۲ درصد بالاترین میزان را از آن خود ساخت. سهم محصولات نیمه تمام از آهن وفولاد غیرممزوج از ارزش کل صادرات غیرنفتی یک ماهه امسال ۳.۵ درصد است و قیمت پایه هرتن این کالا ۳۹۰ دلار بود و در مقایسه با فروردین ۹۷ قیمت پایه کاهش ۱۲ درصدی داشت. ایران در بین ۱۵ کشور معدنی جهان از نظر ذخایر شناسایی شده حدود ۶۰ میلیارد تنی جای گرفته که از این رقم نزدیک به ۴۰ میلیارد تن ذخیره قطعی است.

ارزش ذخایر معدنی شناسایی شده کشور بیش از ۷۷۰ میلیارد دلار براورد شده که با توسعه اکتشافات علاوه بر افزایش ذخایر ، ارزش اقتصادی آنها بیش از این میزان است.

    

دولت از سهامداری فولاد مبارکه خارج می‌شود

پیرو تصویب واگذاری بلوکی باقیمانده سهام دولت در ۱۸ شرکت بورسی و فرابورسی، درصد سهام دولت در هر یک از شرکت‌ها مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد سازمان بورس اوراق بهادر و فرابورس تهران مقدمات لازم جهت واگذاری این شرکت‌ها را فراهم آورد.

پیرو آخرین جلسه هیئت واگذاری که عرضه باقی مانده سهام دولت در شرکت‌های بزرگ به صورت بلوکی به همراه قیمت پایه به تصویب رسید تا سازمان خصوصی سازی آماده فروش ۱۸ شرکت بورسی و فرابورسی شود، میزان سهام دولت در هریک از این شرکت ها مورد بررسی قرار گرفت.

طبق بررسی های صورت گرفته، میزان سهام دولت در ۵ پالایشگاه بندرعباس، تهران، تبریز، شیراز و لاوان و در قالب شرکت پالایش و پخش فراورده های نفتی بالغ بر ۲۰ درصد و در پالایشگاه اصفهان ۹.۹ درصد است.

همچنین میزان سهام در دو بانک تجارت و ملت ۱۶.۹ درصد و در بانک صادرات ۱۸.۴ درصد را شامل می‌شود.

میزان این سهام در فولاد مبارکه ۱۷.۱ درصد متعلق به سازمان ایمیدرو، ایران خودرو و سایپا ۱۲.۲ و ۱۵.۹ درصد متعلق به ایدرو، هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس ۱۷.۴ درصد متعلق به شرکت ملی صنایع پتروشیمی، ملی مس ۱۲ درصد متعلق به ایمیدرو، بیمه البرز ۱۷.۳ درصد، کشت و صنعت و دامپروری پارس ۳۹.۹ درصد متعلق به کشت و صنعت و دامپروری مغان و سرمایه گذاری ملی ایران ۳۷.۳ درصد متعلق به شرکت توسعه معادن جنوب را شامل می‌شود.