فولاد هرمزگان با ایجاد یک بخش مستقل در ساختار رسمی شرکت، توجه به بومی‌سازی را بیش از گذشته افزایش داده است. فرزاد ارزانی مدیر عامل فولاد هرمزگان با اعلام این مطلب گفت: بومی‌سازی فی نفسه اقدام بسیار موثری است، اما در شرایط تحریم از تاثیرگذاری بیشتری برخوردار است.

به گفته وی، بومی‌سازی در زمینه مواد اولیه، قطعات، تجهیزات و ماشین‌آلاتی که مصرف عمومی در صنایع کشور دارند در میان مدت سبب خودکفایی کشور می‌شود.مدیر عامل فولاد هرمزگان با اشاره به اینکه بومی‌سازی در اشتغال‌زایی موثر است، تصریح کرد: همچنین موجب می‌شود نهادها، شرکت‌ها و تولید‌کنندگان جدیدی به چرخه اقتصاد اضافه شوند.وی با بیان اینکه در زمان تحریم، بومی‌سازی معنای عمیق تری پیدا می‌کند، خاطرنشان کرد: در واقع تحریم فرصت بسیار مناسبی برای بومی‌سازی قطعات، تجهیزات و ماشین‌آلات مهیا می‌کند، زیرا به‌واسطه بومی‌سازی می‌توان نیازها را با توجه به توانایی‌های موجود برطرف کرد.ارزانی تاکید کرد: هم اکنون توانایی‌های بسیار خوبی برای ساخت داخل کردن قطعات و تجهیزات مورد نیاز در کشور وجود دارد اما به دلیل پراکندگی، اطلاعاتی از آنها در دست نیست.وی با بیان اینکه نمایشگاه بومی‌سازی فرصت بسیار مناسبی برای گردهمایی شرکت‌ها و تولید‌کنندگان مختلف است، گفت: در این صورت می‌توانند نیازها و توانایی‌های خود را باهم به اشتراک بگذارند.

مدیر عامل فولاد هرمزگان با اشاره به اینکه در بسیاری ازاستان‌های کشور در زمینه بومی‌سازی قطعات، تجهیزات و ماشین آلات اقدامات بسیار خوبی انجام شده اما اطلاعات آنها در دسترس همگان قرار ندارد، افزود: از این رو نمایشگاه پیش رو فرصت بسیار مناسبی برای ردوبدل کردن اطلاعات خواهد بود، زیرا شرکت‌ها می‌توانند با توجه به نیازهای خود با دستاوردهای سایر فعالان صنعت فولاد آشنا شوند. 

وی با اشاره مجدد به ایجاد دپارتمان بومی‌سازی در ساختار رسمی شرکت گفت: وظیفه این بخش شناسایی مسیرهای مختلف برای تامین قطعات، تجهیزات و ماشین‌آلات وارداتی است تا بتوان در داخل کشور اقدام به تولید آن کرد.ارزانی تصریح کرد: در فولاد هرمزگان دفاتر فنی بازوی بومی‌سازی هستند از این رو در زمینه بومی‌سازی قطعات یدکی، ماشین‌آلات در این شرکت اقدامات بسیار خوبی انجام شده است که در معرض نمایش سایر شرکت‌ها و تولید‌کنندگان قرار خواهیم داد. وی با تاکید بر اینکه امید است به‌رغم تمام سختی‌های پیش رو بتوان از تحریم‌ها عبور کرد، خاطرنشان کرد: از این رو فولاد هرمزگان تلاش می‌کند تا با ادامه تولیدات کیفی و صادرات آن به بازارهای هدف این مهم محقق شود.

مدیر عامل فولاد هرمزگان در بخش دیگری از صحبت های خودبا اشاره به اینکه این شرکت در ۸ ماه نخست امسال توانست نسبت به مدت مشابه سال گذشته در زمینه تولید رشد ۷درصدی را تجربه کند، افزود: این درحالی است که در ۸ ماه ۹۶ نیز رکورد تولید داشته‌ایم.

توسعه تعاملات بین صنعت و دانشگاه

در شرکت فولاد هرمزگان گام های عملی بلندی در راستای استفاده از پژوهشهای دانشگاهی و پیوند دانشگاه و و شرکتهای دانش بنیان با صنعت برداشته شده است.

رئیس تحقیق و توسعه شرکت فولاد هرمزگان در این زمینه گفت: شرکت فولاد هرمزگان در راستای استفاده از پژوهش‌های دانشگاهی و پیوند دانشگاه و صنعت تفاهم نامه و قراردادهای پژوهشی متعددی با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی از جمله دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه تهران،دانشگاه شیراز و دانشگاع صنعتی شیراز، پارک و علم و فناوری هرمزگان، دانشگاه هرمزگان و غیره درحال انجام دارد. خجسته نژاد در خصوص فعالیت‌های انجام‌شده در این شرکت در زمینه تحقیق و توسعه محصول گفت: در حال حاضر در شرکت فولاد هرمزگان قرارداد بیش از 10پروژه پژوهشی در حوزههای انرژی و سیالات، محیط زیست، شبیه‌سازی و بهبود فرایند، جایگزینی مواد وافزایش راندمان  منعقد شده است.

وی اظهار داشت:  واحد تحقیق و توسعه شرکت فولاد هرمزگان و پژوهشکده فولاد و شرکت فولاد مبارکه اصفهان همکاری گستردهای را در راستای بررسی و شناسایی نیازهای پژوهشی در کلیه زمینه های مرتبط با صنعت فولاد، ایجاد زمینه مناسب برای ارتقای سطح کیفی فعالیت‌های پژوهشی در جهت انجام پژوهش‌های بنیادی،کاربردی و توسعه ای، فراهم آوردن امکانات لازم متناسب با فعالیت‌های پژوهشی، هم راستا نمودن اولویت های تحقیقاتی با سیاست های کلان صنعت فولاد، تدوین رویه‌های لازم برای مستندسازی،حفاظت و انتشار دستاوردهای نوآورانه و حفاظت از دارایی‌های فکری، آغاز نموده‌اند.

فولاد هرمزگان با ایجاد یک بخش مستقل در ساختار رسمی شرکت، توجه به بومی‌سازی را بیش از گذشته افزایش داده است. فرزاد ارزانی مدیر عامل فولاد هرمزگان با اعلام این مطلب گفت: بومی‌سازی فی نفسه اقدام بسیار موثری است، اما در شرایط تحریم از تاثیرگذاری بیشتری برخوردار است

وی در ادامه افزود: با توجه به اهمیت محیط زیست و در راستای استراتژی‌های فولاد هرمزگان مبنی بر مسئولیت پذیری در قبال مسائل زیست محیطی‌، این شرکت در سال جاری پروژه‌های مهمی  را در زمینه محیط زیست در دستور کار قرار داده است که از آن جمله می توان به پروژه‌های تدوین و ارایه برنامه مدیریت و پایش پسماندها و مواد زاید جامد صنعتی و ویژه ، با هدف ارتقاء عملکرد  زیست محیطی فولاد هرمزگان و با همکاری سازمان محیط‌زیست و دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس و همچنین تهیه گزارش‌ها مطالعات ارزیابی زیست محیطی آب شیرین کن  اشاره نمود. رئیس تحقیق و توسعه شرکت فولاد هرمزگان در ادامه بهینه سازی هندسه بدنه کوره قوس الکتریکی، اجرای فاز دوم تولید آب شرب از آب تولیدی Roz فولاد هرمزگان، بازسازی لوله‌های مستعمل ریفورمر از جمله پروژه‌های خاتمه یافته فولاد هرمزگان و ارائه روشی جهت نمونه‌گیری از گندله های ورودی و بررسی علت ایجاد آسیب در چرخ دنده گیربکس کمپرسور واحد احیا و بیرینگ جرثقیل 70 تن و همچنین بررسی و اصلاح سیستم الکترود رگولیشن کوره شماره 1 را از جمله پروژه‌های پژوهشی در حال اجرا در این شرکت برشمرد. 

خجسته نژاد با اشاره به چاپ بیش از 50 مقاله علمی و پژوهشی از شرکت فولاد هرمزگان در نشریات معتبر داخلی و چاپ چند نسخه کتاب خاطرنشان کرد: شرکت فولاد هرمزگان توانسته با همت متخصصان خود، گواهی‌های مجاز تحقیق و توسعه استانی و کشوری را از وزارت صنعت، معدن و تجارت کسب نماید.

در فولاد هرمزگان دفاتر فنی بازوی بومی‌سازی هستند از این رو در زمینه بومی‌سازی قطعات یدکی، ماشین‌آلات در این شرکت اقدامات بسیار خوبی انجام شده است که در معرض نمایش سایر شرکت‌ها و تولید‌کنندگان قرار خواهیم داد. امید است به‌رغم تمام سختی‌های پیش رو بتوان از تحریم‌ها عبور کرد. از این رو فولاد هرمزگان تلاش می‌کند تا با ادامه تولیدات کیفی و صادرات آن به بازارهای هدف این مهم محقق شود

وی با بیان اینکه این شرکت سال گذشته در حوزه پژوهش مقام سوم سمپوزیوم فولاد را در ارائه مقالات کسب کرده است، گفت: شرکت فولاد هرمزگان سال گذشته تعداد 20 مقاله با مضمون کاهش مصرف انرژی، بهینه کردن مصارف، بهبود فرایندها، محیطزیست و منابع انسانی به سمپوزیوم ارسال کرد .  جهت بهبود   رتبه در سال جاری نیز.برنامه های متعددی نظیر برگزاری کلاس های آموزشی مقاله نویسی با همکاری واحد آموزش و همچنین ارائه پاداش های انگیزشی در دست اقدام می باشد.