شکستن رکورد تولید روزانه آهن اسفنجی در فولاد مبارکه

معاون بهره‌برداری شرکت فولاد مبارکه گفت: ثبت رکورد جدید تولید 25 هزار و 125 تن آهن اسفنجی در ناحیه آهن سازی یکی از برنامه‌های فولاد مبارکه در راستای دستیابی به هدف تولید 7.2میلیون تن تختال در سال 1400 است.

عباس اکبری محمدی اظهار کرد: در بخش آهن سازی فولاد مبارکه دو واحد احیا مسقتیم یک و دو (شهید خرازی) وجود دارد. در تاریخ دوازدهم فروردین ماه سال جاری هم واحد شماره دو موفق به ثبت رکورد جدید 9 هزار و 50 تن  شده و هم در مجموع، تولید دو واحد با 25 هزار و 125 تن در روز رکورد 24 هزار و 782 تن تولید روزانه این واحد که در 22 فروردین 99 به ثبت رسیده بود، شکسته شد.

وی با بیان اینکه آهن اسفنجی اصلی ترین ماده اولیه فولادسازی است، گفت: عمده آهن اسفنجی مورد نیاز فولاد مبارکه در داخلی این مجموعه و در واحدهای احیا مستقیم یک و دو تولید می شود و بخشی از آن نیز به دلیل کمبود ظرفیت تولید، از خارج از مجموعه خریداری می گردد.

وی افزود: آهن اسفنجی تولید شده در مجموعه فولاد مبارکه به دلیل متالیزاسیون (درصد فلزی بودن آهن اسفنجی) و مقدار ریزانه کیفیت بالایی دارد. بدیهی است هرچه میزان تولید بالایی در این بخش داشته باشیم، تولید بیشتر و باکیفیت‌تری در بخش تختال خواهیم داشت.

معاون بهره‌برداری شرکت فولاد مبارکه با اشاره به برنامه تولید 7.2 میلیون تختال در سال 1400، اظهار کرد: یکی از برنامه‌ها برای دستیابی به این هدف، دستیابی به حداکثر تولید داخلی باکیفیت در واحدهای پایین دستی به ویژه گندله سازی و احیا مستقیم است. تمام تمهیدایات دیده شده از نظر تعمیرات و تامین مواد اولیه و زیرساخت‌های لازم به همراه انگیزه بالای پرسنل فولاد مبارکه برای دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده آماده است.

    

هوشمندسازی سیستم‌ها در واحد احیا مستقیم مجتمع فولاد سبا

در راستای هوشمندسازی سیستمها در حوزه تحول دیجیتال در فولاد مبارکه، فاز نخست انتقال داده ها از شبکه داخلی اتوماسیون احیا مستقیم مجتمع فولاد سبا به سیستم EIS با همکاری تیم فنی احیا مستقیم و شرکت ایریسا با موفقیت انجام شد.

رئیس آهن‌سازی مجتمع فولاد سبا با بیان اینکه پروژه هوشمندسازی در دو فاز تعریف شده است ادامه داد: در فاز اول دیتاهای لازم از طریق نصب سرور  و  لینک شدن آن به سوییچ اصلی اتوماسیون این اجازه را به کاربران تعریف‌شده می‌دهد که اطلاعات محدودی شامل کنتورهای تولید و مصرف و دیتاهای اصلی فرایند در اختیار ایشان قرار گیرد. در این فاز اطلاعات کنتورهای اصلی تولید و مصرف در سیستم EIS بدون دخالت اپراتور ثبت می‌شوند. همچنین قسمتی از این اطلاعات به پروژه هوشمندسازی فولادسازی مجتمع فولاد سبا متصل شده و باعث مدیریت مصرف مواد اولیه و آهن اسفنجی آن واحد بر اساس کیفیت آن‌ها می‌شود.

رجبی گفت: در فاز دوم تمامی اطلاعات فرایندی و تجهیزاتی که روی سیستم‌های HMI احیا مستقیم مجتمع فولاد سباست از طریق شبکه داخلی در اختیار کارشناسان و کاربران آن‌ها قرار خواهد گرفت.

رئیس آهن‌سازی مجتمع فولاد سبا یکی از فواید مهم اجرای فاز دوم را نظارت لحظه‌ای بر تجهیزات و ترند کردن اطلاعات مربوط به آن‌ها توسط کارشناسان آن تجهیز و کارشناسان فرایندی خارج از اتاق کنترل برشمرد.

  وی از حمایت‌های مدیریت مجتمع فولاد سبا و تلاش همکاران، پیمانکاران، شرکای تجاری و ذی‌نفعان که در این اجرای این پروژه یاری رساندند، تشکر و قدردانی کرد.