با حضور سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت، معاون سرپرست وزارت صمت و رئیس هیئت عامل ایمیدرو، معاون امور معدن و صنایع معدنی وزارت صمت، امام جمعه و نمایندۀ مردم شهرستان مبارکه در مجلس شورای اسلامی، مدیرعامل فولاد مبارکه، رئیس سازمان صمت اصفهان، معاون استاندار، مادر شهید حاج حسین خرازی و جمعی از مسئولین نظامی و انتظامی استان و شهرستان مبارکه، ضمن افتتاح چند پروژۀ بزرگ ملی در فولاد مبارکه کلنگ عملیات تکمیل طرح شهید خرازی، اَبَرپروژۀ شهید حاج قاسم سلیمانی (نورد گرم شمارۀ 2) با شعار «پویش ملی تولید، تداوم و امید» در این شرکت به زمین زده شد.

 به گزارش ایلنا، در این آیین، حسین مدرس خیابانی، سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت، پس از افتتاح پروژه‌های بویلر   بازیافت حرارتی نیروگاه گازی (HRSG)، شبکۀ فشار قوی و فشار متوسط شمارۀ 2 شهید خرازی و  سوئیچ‌گیری‌های 400 و 63 کیلوولت شمارۀ 2 و کلنگ‌زنی اَبَرپروژۀ تکمیل طرح شهید خرازی (نورد گرم شمارۀ 2)  از شرکت فولاد مبارکه به‌عنوان بزرگترین مجتمع صنعتی کشور که نماد کار و تلاش، تولید و توسعۀ کشور است نام برد. وی تصریح کرد: ایستگاه دوم «پویش تولید، تداوم و امید» امروز در فولاد مبارکه است و ایستگاه اول این پویش را هفتۀ گذشته با افتتاح پروژۀ کنسانترۀ سنگان به دست رئیس‌جمهوری محترم و به همت فولاد مبارکه شاهد بودیم. مدرس خیابانی با تأکید بر اینکه قطار توسعۀ کشور توقف‌ناپذیر است گفت: علیرغم تمامی تلاش‌های دشمنان، شاهدیم که توسعه‌ها یکی پس از دیگری در حال افتتاح است. حدود 12 هزار طرح با بیش از 60 درصد پیشرفت و 3800 طرح با بیش از 80 درصد پیشرفت در کشور در حال پیگیری است. وی با تأکید بر اینکه استان اصفهان قطب صنعتی کشور است خاطرنشان کرد: استان اصفهان در دوران دفاع مقدس نیز به‌خوبی دِین خود را ادا کرده است. مدرس خیابانی ادامه داد: متأسفانه در حال حاضر در حوزۀ تولید ورق‌های موردنیاز صنایع خودروسازی، صنایع نفت و گاز و لوله‌سازی و لوازم‌خانگی واردکننده هستیم؛ اما با به بهره‌برداری رسیدن نورد گرم شمارۀ 2 فولاد مبارکۀ اصفهان که ظرفیت آن 4.2 میلیون تن است، در تمامی این حوزه‌ها نه تنها از واردات بی‌نیاز خواهیم شد، بلکه می‌توانیم سالانه از محل صادرات مازاد مصرف و نیاز داخل، مقادیر قابل توجهی نیز برای کشور ارزآوری داشته باشیم.

حسین مدرس خیابانی: در چنین شرایط اقتصادی و فشار تحریم‌ها، وارد شدن به کار تولید و توسعه کار هر کسی نیست؛ اما اینکه شرکت‌هایی مانند فولاد مبارکه با اتکا به منابع داخلی خود وارد این عرصه می‌شوند و قطار توسعۀ کشور را به جلو هدایت می‌کنند، شایستۀ قدردانی است

سرپرست وزارت صمت از تحول عظیم در حوزۀ قطع وابستگی به واردات به‌عنوان اولین دستاورد پروژۀ نورد گرم شمارۀ 2 فولاد مبارکه نام برد و خاطرنشان کرد: این همان خواستۀ مقام معظم رهبری است که از سالها قبل تأکید داشته‌اند از اقتصاد متکی به نفت رهایی یابیم. وی در ادامه با تأکید بر اهمیت استفاده از توان ساخت داخل در اجرای این پروژۀ عظیم گفت: به یقین اگر 60 درصد این پروژه به دست توانمند جوانان کشور انجام شود، تعداد زیادی فرصت شغلی ایجاد خواهد شد و انشاءالله تأثیر جهش تولید که مورد تأکید مقام معظم رهبری است در سفرۀ مردم مشخص خواهد شد.

به گفتۀ مدرس خیابانی، وزارت صنعت، معدن و تجارت به شدت به دنبال قطع واردات و استفاده از ظرفیت‌های داخلی است و از اجرای چنین طرح‌هایی با قدرت حمایت خواهد کرد.

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: متأسفانه در حال حاضر در حوزۀ تولید ورق‌های موردنیاز صنایع خودروسازی، صنایع نفت و گاز و لوله‌سازی و لوازم‌خانگی واردکننده هستیم؛ اما با به بهره‌برداری رسیدن نورد گرم شمارۀ 2 فولاد مبارکۀ اصفهان که ظرفیت آن 4.2میلیون تن است، در تمامی این حوزه‌ها از واردات بی‌نیاز خواهیم شد

همچنان که با شروع کرونا ظرفیت تولید ماسک در کشور روزانه 190 هزار عدد بود، اما امروز به توان تولید 6 میلیون ماسک رسیدهایم و واردات تجهیزات مربوط به کرونا نه تنها قطع شده، بلکه به صادرکننده تبدیل شده‌ایم. وی گفت: علیرغم همۀ فشارها در تمام حوزه‌ها به پیشرفته‌ای قابل ملاحظه‌ای دست یافته‌ایم. مدرس خیابانی ضمن عرض خداقوت به همۀ مدیران و کارکنان فولاد مبارکه گفت: در چنین شرایط اقتصادی و فشار تحریم‌ها، وارد شدن به کار تولید و توسعه کار هر کسی نیست؛ اما اینکه شرکت‌هایی مانند فولاد مبارکه با اتکا به منابع داخلی خود وارد این عرصه می‌شوند و قطار توسعۀ کشور را به جلو هدایت می‌کنند، شایستۀ قدردانی است. وی در بخش پایانی سخنان خود از حمایت حداکثری وزارت صمت و سایر مسئولین مربوطه برای احداث و به بهره‌برداری رساندن هرچه سریعتر پروژۀ نورد گرم شمارۀ2 فولاد مبارکه خبر داد و گفت: به مردم شریف ایران این قول را میدهیم که انشاءالله با همت عزیزان فولاد مبارکه و حمایت‌های لازم، این پروژه در وقت مقرر در مدار تولید قرار گیرد.

افتتاح پست فشار قوی و رونمایی از بویلر بازیافت حرارت از نیروگاه گازی فولاد مبارکه

علیرضا استکی مدیر اجرای پروژه‌های انرژی و سیالات فولاد مبارکه ضمن اعلام این خبر گفت: این اقدام مهم در راستای منویات مقام معظم رهبری در سال جهش تولید و در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی انجام گرفته است.

وی هدف از احداث پست‌های انتقال ۴۰۰ کیلوولت و فوق توزیع ۶۳ کیلوولت را تغذیۀ توسعه‌های نواحی تولید تا سقف 7.2 میلیون تن و نیز تقویت پایداری ترانزیت شبکۀ سراسری و شبکۀ توزیع زیرسقف عنوان نمود و مدت زمان اجرای آن را 4 سال اعلام کرد.

استکی سرمایه‌گذاری انجام شده برای اجرای این پروژه را 8 هزار میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: ظرفیت ایجادشدۀ پست برق 1500 مگاولت آمپر و مساحت زمین در نظر گرفته شده برای پروژه 12 هزار مترمربع است.

وی تصریح کرد: در اجرای این پروژه 730 هزار نفر ساعت کار انجام شده است و بعد از بهره برداری برای 75 نفر اشتغالزایی مستقیم دارد.

استکی تأکید کرد: پروژۀ مذکور با همکاری بیش از 40 شرکت داخلی انجام شده و 60 درصد تجهیزات آن از داخل کشور تأمین گردیده است.

مدیر اجرای پروژههای انرژی و سیالات فولاد مبارکه افزود: از ویژگی‌های خاص این پروژه میتوان به طراحی و اجرای همزمان چهار نوع پست فشارقوی و فشار متوسط ازلحاظ نصب شامل پست 4۰۰ کیلوولت

 فضای باز AIS، پست گازی ۴۰۰ کیلو ولت NIS2، پست فضای داخلی ۶۳ کیلوولت MIS2 و پست 6.6 کیلوولت کاملا بستۀ فلزی اشاره کرد.

 رونمایی از احداث بویلر بازیافت حرارت از نیروگاه گازی (HRSG)

استکی در ادامه در تشریح هدف اجرای این پروژه گفت: تولید بخار سوپر هیت با بازیافت حرارت از دودکش نیروگاه گازی جهت استفاده در نیروگاه بخار و در صورت نیاز از مدار خارج کردن یکی از بویلرهای فعلی مهمترین هدف در اجرای این پروژه بوده است. این پروژه در مدت زمان 30 ماه با صرف 410 هزار نفر ساعت انجام گرفته و در اجرای آن به صورت 100 درصد از توانمندی‌های داخل استفاده شده است.

وی میزان سرمایه‌گذاری انجام شده در این زمینه را یک هزار و 100 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: ظرفیت ایجادشده 200 تن بخار در ساعت، مساحت زمین پروژه یک هزار و 500 مترمربع و میزان اشتغالزایی آن بعد از بهره‌برداری 15 نفر به طور مستقیم است.

مدیر اجرای پروژه‌های انرژی و سیالات فولاد مبارکه گفت: در این بویلر، انرژی حرارتی موجود در دودکش نیروگاه گازی با دمای حدود ۵۵۰ درجۀ سانتیگراد از طریق مبدلهایی به نام هارپ به آب پرفشار منتقل میشود و بخار سوپرهیت را با فشار حدود ۷۰ بار و دمای بیش از ۴۰۰ درجه تولید می‌کند.

با توجه به اینکه بخار فوق جایگزین بخار خروجی بویلرهای حرارتی موجود می‌شود، اجرای این پروژه از مصرف نزدیک به ۹۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی در سال جلوگیری می‌کند و باعث صرفه جویی 250 میلیارد ریال سالانه می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: این پروژه در سایت کنوانسیون تغییرات آبوهوایی سازمان ملل متحد به‌عنوان مکانیسم توسعۀ پاک (CDM) از طرف فولاد مبارکه به ثبت رسیده است.