بازی مرگ و زندگی

تنها گروه سه تیمی این دوره تکلیفش تا حد زیادی مشخص شده و تنها باید سرگروهش را بشناسیم. سپاهان که این هفته بازی ندارد، با هفت امتیاز صدرنشین است و الحسین با ۶ امتیاز رتبه دوم را در اختیار دارد. نماینده اردن در آخرین بازی گروه پذیرای آخال ترکمنستانی هستند که با یک امتیاز قعرنشینی‌اش مسجل شده است. الحسین با کسب پیروزی می‌تواند بالاتر از طلایی‌پوشان در جدول رده‌بندی بایستد اما هر نتیجه دیگری محرم و شاگردانش را به عنوان سرگروه راهی مرحله بعدی خواهد کرد. الحسین در دیدار رفت با نتیجه چهار بر یک به برتری رسید و شانس زیادی برای پیروزی مجدد دارد.

امروز هفته ششم و پایانی دور گروهی لیگ قهرمانان آسیا ۲ در غرب قاره کهن برگزار می‌شود و استقلال باید یکی از مهم‌ترین مسابقاتش را برگزار کند. تاکنون صعود چهار تیم به مرحله بعدی قطعی شده است. حالا سپاهان جزو حاضرین در یک‌هشتم نهایی است و می‌خواهد جایگاه خود را بشناسد و استقلال برای راهیابی به دور بعدی باید از سد المحرق بحرین بگذرد. شرایطی که رقابت گروه یک را حساس و جنجالی کرده است. 

فقط برد و دیگر هیچ

در گروه یک، الوصل با کسب ۱۱ امتیاز هم صعود و هم سرگروهی خود را قطعی کرده و امروز در دیداری تشریفاتی برابر الوحدات قعرنشین قرار می‌گیرد. در حساس‌ترین مسابقه امروز اما همان‌طور که اشاره شد المحرق بحرین میزبان استقلال ایران است. شاگردان ریکاردو ساپینتو پنج امتیازی هستند و تنها در صورت شکست دادن میزبان خود صعود می‌کنند و هر نتیجه دیگری منجر به حذف‌شان می‌شود. مسابقه رفت با برتری یک بر صفر المحرق خاتمه یافت و حالا ساپینتو باید شاگردانش را راهی یک ماموریت دشوار کند. آبی‌پوشان در لیگ برتر جان گرفته‌اند و در جام حذفی هم مسیر خوبی پیش‌روی‌شان است. همین موضوع باعث شده که حالا آنها تمام توانش را بگذارند تا در سومین جام هم حضورشان را تمدید کنند. 

قلم قرمز انضباطی روی دو نام

استقلالی‌ها در حالی عازم بحرین شدند که دو نام برجسته و باتجربه‌شان را همراه خود ندارند. دلیل این عدم همراهی نه به دلیل مصدومیت و محرومیت، بلکه دلیل مسائل فنی و انضباطی است. این تصمیم از سوی ریکاردو ساپینتو گرفته شده است. مردی که خودش در تجربه قبلی چندان اهل انضباط نبود اما حالا در آستانه حساس‌ترین دیدار تیمش، این تصمیم مهم را گرفته است.  

رامین رضاییان و ابوالفضل جلالی به عنوان کاپیتان‌های دوم و چهارم تیم تقریبا از حضورشان در نبرد آسیایی اطمینان داشتند و از همین رو جدیتی در تمرینات نشان نمی‌دادند. موضوعی که به مذاق ساپینتو خوش نیامد و درنهایت هر دو نفر را از ترکیب کنار گذاشت. این در حالی است که مدیران باشگاه تلاش زیادی کردند که با میانجی‌گری رای ساپینتو را تغییر دهند اما این تلاش‌ها بی‌ثمر بود و ساپینتو تاکید کرده که این دو بازیکن حق حضور در لیست استقلال برای دیدار با المحرق را ندارند. 

در این شرایط زمزمه‌هایی هم شنیده می‌شود که کم‌کم باید منتظر خداحافظی با این دو بازیکن هم بود. چراکه جلالی بعد از درخشش حسین گودرزی چند هفته‌ای است که جایگاهش در ترکیب اصلی را از دست داده و رضاییان هم کم‌رنگ‌ترین حضور را در میدان دارد. رامین به جای خود صالح حردانی را در تفکرات سرمربی می‌بیند و این شرایط باعث شده که این دو نام باتجربه در فصلی که به جام جهانی ختم می‌شود، نارضایتی داشته باشند. حالا مسئولیت تصمیم‌گیری درباره آینده جلالی و رضاییان به کمیته انضباطی باشگاه واگذار شده که شاید این واگذاری از سوی سا پینتو، این دو بازیکن را یک قدم دیگر به درهای خروج از استقلال نزدیک کرده باشد. به نظر می‌رسد استقلال روزهای پرماجرایی با این دو بازیک دارد و باید دید مسئولان باشگاه چه واکنشی به آن نشان می‌دهند. 

نماینده بحرین، درخشان در خانه

اما بد نیست نگاهی هم به حریف امروز استقلال داشته باشیم. نماینده بحرین بخش قابل توجهی از امتیازاتش را طی همان دو هفته ابتدایی به دست آورد. آنها ابتدا با چهار گل الوحدات اردن را بدرقه کردند و سپس در ورزشگاه شهدای شهر قدس با نتیجه یک بر صفر از سد استقلال گذشتند تا تنها پیروزی خارج از خانه‌شان به ثبت برسد. پس از کسب صددرصد امتیازات از دو مسابقه ابتدایی، تیم تحت هدایت ناندینیو وارد بحران شد و در سه دوئل برابر الوصل (دو بار) و الوحدات به دو باخت و یک تساوی و کسب یک امتیاز بسنده کرد. آنها حالا با سه مسابقه بدون کلین‌شیت رودرروی آبی‌پوشان تهرانی قرار می‌گیرند و با یک امتیاز هم مجوز حضور در دور بعدی را به ارمغان می‌آورند. 

المحرق تا به این‌جا و پس از انجام هفت بازی در لیگ برتر بحرین رتبه دوم را با پنج برد و دو تساوی در اختیار دارد. آنها تنها تیم بدون شکست هستند و با بیشترین گل زده (۱۴)، کم‌ترین گل خورده (دو) و یک بازی کم‌تر نسبت به الخالدیه صدرنشین و ۱۸ امتیازی این فرصت را دارند تا خیلی زود رتبه نخست را تصاحب کنند. تیم بحرینی پس از سه مسابقه بدون برد آسیایی، دو دیدار اخیرش در لیگ را با سه امتیاز و کلین‌شیت به اتمام رسانده و از سد تیم‌های میانه جدولی حد (سه بر صفر) و بُدَیع (یک بر صفر) گذشته است. 

در حساس‌ترین مسابقه امروز المحرق بحرین میزبان استقلال ایران است. شاگردان ریکاردو ساپینتو پنج امتیازی هستند و تنها در صورت شکست دادن میزبان خود صعود می‌کنند و هر نتیجه دیگری منجر به حذف‌شان می‌شود

المحرق با گل جونینیو استقلال را شکست داد و با سه امتیاز به خانه برگشت. آنها پس از رویارویی با تیم بحران‌زده ساپینتو در آن برهه، نتایج فوق‌العاده‌ای کسب نکردند و طی هشت مسابقه، سه برد، دو مساوی و دو باخت عایدشان شد و حالا باید بار دیگر برابر تیمی که نسبت به مسابقه رفت متحول شده پیکار داشته باشند. 

ابراهیم لطف‌الله، دروازه‌بان باتجربه المحرق و تیم ملی بحرین در جریان دیدار با عراق در جام جهانی اعراب، از ناحیه رباط صلیبی دچار مصدومیت شدیدی شد و فعلا امکان همراهی تیمش را ندارد و احتمالا سید محمد جعفر ۴۰ ساله باید از دروازه قرمزپوشان حفاظت کند. 

دیگر نکته جالب پیرامون تیم ناندینیو این است که همه‌ گل‌های آنها در این فصل از لیگ قهرمانان آسیا ۲ را بازیکنان خارجی به ثمر رسانده‌اند. جونینیو با سه گل، بهترین بازیکن از این حیث بوده و الیوت سیموئز (دو)، آرتور رزنده و لوکاس مورلاتّو نیز دیگر گل‌ها را وارد دروازه رقبا کرده‌اند. البته یک گل‌به‌خودی نیز به سود آنها زده شده است. نباید فراموش کرد که حسین عبدالکریم  ۲۳ ساله طی دو دیدار اخیر داخلی موفق شده گل بزند و از روحیه بالایی برخوردار است.