تابستان همیشه برای صنف تالارداران در ایران معنای خاصی داشته است. هفته‌های منتهی به ماه محرم، شلوغ‌ترین، پربارترین و پررونق‌ترین روز‌های سال برای تالار‌های عروسی به شمار می‌روند. اما امسال، همه‌چیز فرق کرد. جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل، به‌یک‌باره نبض این صنف را گرفت و آن را در شوک و بی‌حرکتی فرو برد. سایه‌ موشک‌ها، صدای انفجار، اخبار حملات هوایی و ترس فراگیر از ناامنی، همه دست‌به‌دست هم دادند تا بسیاری از خانواده‌ها مراسمشان را لغو یا به زمان دیگری موکول کنند. نتیجه این شد که تالار‌ها در شلوغ‌ترین روز‌های سال، چراغ‌هایشان خاموش ماند.

به گزارش اقتصاد24، خسارت وارده به تالار‌های عروسی تنها در لغو رزرو‌ها یا بازپرداخت پیش‌پرداخت‌ها خلاصه نمی‌شود. تالارها، یک حلقه از یک زنجیره اقتصادی هستند که شامل شرکت‌های تهیه غذا، تیم‌های خدماتی، گل‌آرایی، عکاسی و فیلم‌برداری، گروه‌های موسیقی، آرایشگاه و مزون‌های لباس می‌شود. لغو یک مراسم عروسی، به‌معنای از کار افتادن موقتی این زنجیره است و در شرایطی که رکود اقتصادی از قبل بر بدنه اصناف سایه افکنده، این ضربه می‌تواند برای بسیاری از فعالان این حوزه، فلج‌کننده باشد. در غیاب مراسم، کارگرانی که به صورت روزمزد در تالار‌ها فعالیت می‌کردند، دیگر دستمزدی دریافت نخواهند کرد. بسیاری از آنها در این بازه زمانی، امیدشان به کار‌های موقت تابستانی بود تا بخشی از هزینه‌های زندگی‌شان را جبران کنند. حالا با تعطیلی ناگهانی تالارها، صد‌ها نفر از نیرو‌های خدماتی و فصلی، از نان شب  هم مانده‌اند.

بسیاری از تالار‌ها برای فصل تابستان، مواد غذایی و تجهیزات لازم را از پیش تهیه کرده‌اند. انبار‌هایی که حالا پر از برنج، گوشت، روغن و سایر اقلام فاسدشدنی هستند، با تهدید هدررفت و ضرر مالی روبه‌رو شده‌اند. تالار‌هایی که از محل پیش‌پرداخت مشتریان خرید کرده‌اند، اکنون باید یا مبالغ را بازگردانند یا در برابر خواسته‌های معترضانه مشتریان پاسخ‌گو باشند؛ در حالی‌که هیچ مراسمی برگزار نشده تا هزینه‌ها جبران شود. موضوع فقط به صاحبان تالار یا مشاغل وابسته ختم نمی‌شود. صد‌ها خانواده که ماه‌ها برای این روز‌ها برنامه‌ریزی کرده بودند، با یک سردرگمی و نگرانی شدید مواجه شدند. برای بسیاری از زوج‌های جوان، تأخیر در عروسی به‌معنای تأخیر در آغاز زندگی مشترک است. فشار اقتصادی، نگرانی‌های اجتماعی و بی‌ثباتی روانی ناشی از فضای جنگ، بر تصمیمات فردی و خانوادگی اثر مستقیم گذاشته است. بسیاری از زوج‌هایی که مراسم خود را لغو کرده‌اند، باید دست‌کم دو ماه دیگر صبر کنند تا بتوانند دوباره مراسمی برگزار کنند؛ البته اگر شرایط اقتصادی‌شان همچنان اجازه دهد.

اگرچه جامعه ایران در سال‌های اخیر با بحران‌های مختلفی مانند کرونا، نوسانات شدید اقتصادی و اعتراضات اجتماعی مواجه بوده، اما وقوع یک جنگ مستقیم با کشور خارجی برای بسیاری غیرقابل تصور بود. این در حالی است که تالار‌های عروسی، بخشی از یک زنجیره اقتصادی را تشکیل می‌دهند و تأثیر مستقیمی بر اشتغال، تولید داخلی، گردش مالی خُرد، و حتی امید اجتماعی دارند. تعطیلی این مراکز در میانه فصل رونق، نه‌فقط یک مسئله صنفی، بلکه یک علامت هشدار درباره شکنندگی چرخه اقتصادی در برابر بحران‌های امنیتی و سیاسی است. جنگ ۱۲ روزه فقط در خط مقدم نبرد‌ها رخ نداد. در دورافتاده‌ترین تالار‌های عروسی، در آشپزخانه‌های خاموش، در سالن‌های خالی و چراغ‌های خاموش‌شده‌ امید نیز این جنگ سایه خود را گذاشت. تابستان ۱۴۰۴، برای صد‌ها کسب‌وکار کوچک و هزاران زندگی متصل به آن، نه فصل آغازها، که فصل توقف و تردید بود.

در همین راستا، بیژن عبداللهی مقدم، رئیس اتحادیه دارندگان تالار‌های پذیرایی تهران، در گفت‌وگو با این پایگاه خبری تاکید کرد: می‌توانم به جرئت بگویم که ۱۰۰ درصد تالار‌ها ضرر و زیان دیده‌اند. درست در زمان طلایی که اوج مراسم بود جنگ ایران و اسرائیل رخ داد. بعضی از مشاغل کارشان فصلی است مانند فروشندگان پوشاک که نزدیک عید و مهر ماه اوج کارشان است. تالار هم دقیقا قبل از محرم و صفر اوج کارشان است که حجاج تشریف آورده‌ بودند و مراسم عروسی هم داشتیم. من در مجموعه‌ام بدون اینکه یک درصد از پول مردم را کسر کنم، برگرداندم. شرایط من طوری بود که اجاره تالار نداشتم ولی تالاردار دیگر اجاره را باید بپردازد و اجاره هم مبلغ بسیار سنگینی است.