عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس با تأکید بر اینکه تشکیل وزارت بازرگانی مخالف برنامه ششم است، به بیان توضیحاتی درباره فرآیند تصویب وزارت بازرگانی و نیازمند کسب دو سوم آرا بودن این لایحه پرداخت.

محمدحسن آصفری، در گفت‌وگو با اقتصادآنلاین، درباره روند تصویب لایحه تشکیل وزارت بازرگانی و پاسخ به این سوال که  آیا تصویب این لایحه نیازمند دو سوم آرا نبود؟ گفت: ما اعتقاد داریم که تشکیل وزارت بازرگانی و رای آوردن آن نیازمند دو سوم آرا نمایندگان بود، ولی با این وجود نمی‌توان هم گفت که غیر قانونی بوده است.

وی بیان کرد: تشکیل وزارت بازرگانی مخالف برنامه ششم است و به همین دلیل باید دو سوم آرا نمایندگان را کسب می کرد.

آصفری ادامه داد: تشکیل وزارت بازرگانی تصویب شده و دیگر نمی‌توان کاری کرد که ملغی شود. البته اگر تشکیل این وزارتخانه مغایر با سیاست‌های کلی نظام باشد و اسناد بالادستی باشد، شورای نگهبان آن را تصویب نخواهد کرد.

این نماینده مجلس یازدهم تصریح کرد: اگر شورای نگهبان اعلام کند که تصویب آن دو سوم رای نمایندگان را نیاز داشته، بالطبع رد می‌شود و برعکس اگر شورای نگهبان این تشخیص را ندهد تصویب می‌شود.

وی توضیح داد: تشکیل وزارت بازرگانی ضربه‌زننده به تولید نیست، ولی معتقدم تشکیل وزارتخانه‌ها حلال مشکلات نیست بلکه بایستی به افراد کارآمد موجود در وزارتخانه‌ها  اختیارات لازم داده شود تا مشکلات حل شود.

آصفری با بیان اینکه ما قبلا هم وزارت بازرگانی را داشتیم و اتفاق خاصی در این زمینه رخ نداد، افزود: با تشکیل دوباره وزارت بازرگانی و تفکیک آن از وزارت صمت خیلی اتفاق خاصی نمی‌افتد و امیدوار به تغییر شرایط نیستیم. برای جلوگیری از گران‌فروشی و تنظیم بازار تفکیک وزارت بازرگانی از صنعت خیلی راهگشا نیست و باعث تامین کالاهای اساسی مردم به قیمت مناسب نمی‌شود.