بانک جهانی، رشد اقتصادی ایران در سال ۱۴۰۲ را ۳.۷ درصد پیش بینی کرده است.

به گزارش اکوایران، این درحالی است که رشد تولید ناخالص داخلی ایران در گزارش قبلی این نهاد جهانی حدود ۲.۴ درصد پیش‌بینی شده بود که نشان دهنده افزایش برآورد ۱.۳ واحد درصدی این سازمان از رشد اقتصادی کشور است. براساس این گزارش، افزایش تولید و صادرات نفت ایران توانسته است تقاضای غیرنفتی خارجی را در این دوره خنثی کند.

از منظر تحلیلگران بانک جهانی، با توجه به تثبیت تولید نفت، رشد اقتصادی ایران نیز با تعدیل روبرو خواهد بود. براساس این گزارش تولید نفت ایران در سال ۲۰۲۳ افزایش داشته است که در کنار افزایش در تولید نفت از سوی ایالات متحده آمریکا سبب شده کاهش تولید نفت از سوی +OPEC در بازار‌های جهانی جبران شود.

گفتنی است براساس این گزارش، اقتصاد جهانی با نرخ رشد کندتر از دهه‌های گذشته پیش می‌رود چراکه بازیابی اقتصادی پس از همه‌گیری کووید ۱۹ تحت تأثیر نرخ‌های بهره بالا، کندی تجارت و تنش‌های ژئوپولیتیکی قرار گرفته است که بیشترین ضربه را به کشور‌های درحال توسعه وارد می‌کند.

همچنین در پنج سال منتهی به ۲۰۲۴، رشد اقتصاد جهانی ضعف‌ترین عملکرد خود را از اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی ثبت کرده است. از منظر تحلیلگران این سازمان بدون یک اصلاح قابل توجه در مسیر فعلی، دهه ۲۰۲۰ به عنوان دوران فرصت‌های از دست‌رفته شناخته خواهد شد.

لازم به ذکر است چشم‌انداز بانک جهانی گویای آن است که در سال ۲۰۲۴، رشد اقتصاد جهانی برای سومین سال متوالی کندتر می‌شود و به ۲.۴ درصد خواهد رسید، که کمتر از رشد ۲.۶ درصدی در سال ۲۰۲۳ است.