رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: صندوق تثبیت و توسعه بازار برای یک بازار در حال رشد لازم است و در بازار توسعه یافته نهادهای مالی و حقوقی‌هایی که در بازار حضوردارند، همان نقش صندوق را ایفا می‌کنند و نباید انتظار داشته باشیم که صندوق تثبیت روند بازار را تغییر دهد اما می‌تواند به تثبیت بازار کمک کند و نوسانات را تا حد امکان کاهش دهد.

 محمدعلی دهقان دهنوی درباره جزییات تامین مالی ۶۸۰ هزار میلیارد تومان از بازار سرمایه برای اقتصاد گفت: ۶۸۰ هزار میلیارد تومان تامین مالی از بازار سرمایه برای اقتصاد انجام شده‌ است و نباید با تامین مالی دولت اشتباه گرفته شود.

وی ادامه داد:  این رقم را می‌توان به سه بخش تقسیم کرد. یک سوم این عدد تامین مالی سرمایه‌ای و متعلق به شرکت‌ها است که شامل افزایش سرمایه، عرضه اولیه شرکت‌های سهام عام پروژه‌ای و ... می‌شود. در واقع ابزارهایی که از طریق بازار سرمایه با سرمایه شرکت‌ها اضافه می‌کند البته بخش‌هایی از آن (عرضه‌های اولیه) به صورت نقدی بوده و بخشی از افزایش سرمایه‌ها به صورت نقدی و بخشی دیگر به صورت تجدید ارزیابی دارایی‌ها بوده‌است.

رئیس سازمان بورس افزود: یک سوم دیگر از این عدد مربوط به تامین مالی بدهی است. از طریق انتشار اوراق بدهی شرکت‌ها و دولت‌ تامین مالی کردند و در این بخش، سهم شرکت‌ها در سال گذشته نسبت به سال ۹۸  بیش از ۵ برابر رشد داشت و رقم ۶.۷ هزار میلیارد تومانی در سال ۹۸ به بیش از ۳۶ هزار میلیارد تومان در سال ۹۹ رسید.

دهقان دهنوی با بیان اینکه بخشی از این اوراق توسط بانک‌ها خریداری شد، گفت: البته بانک‌ها پیش از این هم اوراق می‌خریدند اما قبلا به طور مستقیم از طریق خزانه‌داری و بانک مرکزی اقدام می‌کردند اما از این پس باید برای خرید اوراق از طریق بازار سرمایه اقدام کنند.

رئیس سازمان بورس گفت: یک سوم دیگر از ۶۸۰ هزار میلیارد تومان تجهیز منابعی بوده در صندوق‌های سرمایه‌گذاری انجام شده است. انواع صندوق‌ها بابت فروش واحدهای سرمایه‌گذاری سرمایه مردم را جذب کرده‌اند که البته سرمایه این صندوق‌ها هم در نهایت صرف تجهیز منابع برای سرمایه‌گذاری‌های جدید می‌شود.