سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در روزهای آتی با توجه به تمهیدات اندیشیده شده قیمت مرغ و تخم مرغ در بازار متعادل می شود.

به گزارش «توسعه ایرانی»، محمدرضا کلامی با توضیح درباره وضعیت تامین و روند قیمتی کالاهای اساسی نیز افزود: بررسی حدود ۱۰۰ قلم کالا در سامانه 124 سازمان حمایت، نشان می دهد حدود ۱۱ قلم شامل کالاهای مصرفی و سرمایه‌ای فاقد افزایش قیمت بوده و حدود ۳۶ قلم کالا با افزایش صفر تا ۵ درصد و ۵۳ قلم نیز با افزایش بیش از پنج درصد روبرو بوده اند.

وی اضافه کرد: با توجه به تغییر ارز تخصیصی واردات برنج از دلار 4200 تومان به ارز نیمایی افزایش قیمت برنج در بازار اتفاق افتاد. کلامی با اشاره به اینکه طی دو سال اخیر قمیت برنج وارداتی در محدوده هشت هزار تومان بود، گفت: برنج 1100 هندی که پرمصرف ترین برنج وارداتی ایران است، برای مصرف کننده ایرانی در محدوده یک دلار تمام می شد اما حالا ارز 4200 تومانی به ارز نیمایی که قیمتی در محدوده 16 هزار تومان دارد، تغییر کرده است.

به گفته وی قیمت برنج وارداتی در محدوده 15 هزار تومان است، گفت: شاید این سئوال پیش بیاید که چطور قیمت برنج وارداتی در شایط کنونی کمتر از این رقم است، به دو دلیل، یکی حجم تقاضا و قدرت خرید مصرف کننده داخلی در تعیین این قیمت تاثیر دارد و از سوی دیگر صادرکنندگان برنج به کشور نیز برای در اختیار نگه داشتن سهم بازار نسبت به کاهش قیمت خود اقدام می‌نمایند.

کلامی درباره میزان افزایش قیمت گوشت گوسفندی گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد در حال حاضر قیمت گوشت گوسفندی افزایشی دو و نیم درصدی نسبت به ماه قبل داشته است و هر کیلو گوشت گوسفند مخلوط قیمتی در حدود 94 هزار و 700 تومان دارد.

وی با اشاره به وضعیت ناشی از شیوع کرونا گفت: با شیوع کرونا وضعیت در بسیاری از میادین عرضه دام زنده تغییر کرد.