عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: اگر ناآرامی‌ها در عراق ادامه داشته باشد تمام کسب‌وکارها را تحت‌الشعاع خود قرار خواهد داد و حتی امکان دارد که باز هم زمان برگزاری نمایشگاه بغداد به تعویق بیافتد، زیرا به غیر از ایران 40 کشور در این نمایشگاه پاویون دارند.

علی شریعتی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در خصوص تاثیر ناآرامی‌های عراق و تاثیر آن بر روند صادرات کشور و برگزاری نمایشگاه بین‌المللی در بغداد گفت: با توجه به شرایط پیش آمده قابل پیش‌بینی بود که زمان برگزاری نمایشگاه بغداد به تاخیر خواهد افتاد هر چند رئیس اتاق مشترک و دبیر آن اصرار داشتند که این نمایشگاه در موعد مقرر برگزار خواهد شد اما در نهایت اعلام شد که تاریخ آن دیرتر خواهد بود.

وی درخصوص علل ناآرامی‌های عراق گفت: اگر بخواهیم این موضوع را در کلان بررسی کنیم ریشه این درگیری‌ها مربوط به مسائل اقتصاد سیاسی است در حال حاضر معترضین عراقی از گروه‌هایی که خواهان استعفا تا ابقای دولت هستند در خیابان‌ها حضور دارند و گمانه‌زنی درخصوص اینکه نتیجه این ناآرامی‌ها چه خواهد شد سخت است. عراق یک کشور نفت‌خیز با موقعیت استراتژیک است و برای اکثر کشورها آینده سیاسی آن مهم است و هر کدام به نوعی اثرگذاری خود را در این تحولات دارند.

صادرکننده برتر سال 97 تصریح کرد: البته این درگیری‌ها جنس خاص خود را دارد و حتی امکان دارد که روند آ‌ن طولانی شود مگر اینکه قدرتی مانند مرجعیت وارد میدان شود و به نوعی به اوضاع سروسامان بدهد. در روزهای اخیر درگیری‌ها گسترش پیدا کرده و برای افرادی که کار اقتصادی می‌کنند شرایط اصلا مناسب نیست. برای یک فعال اقتصادی آرامش و امنیت مهمترین مولفه است.

شریعتی ادامه داد: در عراق پس از صدام همواره فساد به صورت گسترده وجود داشته و تمام فعالان اقتصادی ایرانی این موضوع را در حوزه خود اعم از مراکز صدور مجوز، گمرکات و حتی وزارتخانه‌ها حس کرده‌اند. اما اتفاق جدیدی رخ نداده که به خاطر آن تظاهرات شود یا در خصوص بیکاری اکنون کارگر ساده در بخش‌هایی از عراق به سختی پیدا می‌شود و به نظر می‌رسد معترضان به بیکاری بیشتر قشر متوسط یا تحصیل‌کرده هستند که انتظار شغل‌هایی فراتر از کارگری ساده دارند. به طور کلی با توجه به اینکه این ناآرامی‌ها در مناطق شیعه‌نشین بیشتر متمرکز است و مشخص نیست خواسته مخالفان چیست و آلترناتیوی ندارند نقش دولت‌های خارجی بسیار پررنگ است به همین جهت تنها راه‌حل ناآرامی‌ها ورود مرجعیت به این موضوع است.

وی در خصوص کاهش صادرات و امکان ممنوعیت ورود کالاهای ایرانی به این کشور در روزهای آینده گفت: با توجه به بافت اقتصادی و ضریب مصرف بحث ممنوعیت واردات از ایران اصلا مطرح نیست اما جاده‌ها و مسیر ارسال مهم است و اکنون باعث شده که روند ارسال بار کمی کند شود اما در صورت ادامه وضع موجود امکان بدتر شدن اوضاع دور از تصور نیست فعلا ناآرامی‌ها مانند افغانستان نشده و به سمت تخریب اموال بخش خصوصی نرفته است.

وی تصریح کرد: در هر صورت اگر این ناآرامی‌ها ادامه داشته باشد تمام کسب‌وکارها را تحت‌الشعاع خود قرار خواهد داد و حتی امکان دارد که باز هم زمان برگزاری نمایشگاه بغداد به تعویق بیافتد زیرا به غیر از ایران 40 کشور در این نمایشگاه پاویون دارند.

شریعتی در پایان تصریح کرد:خوشبختانه تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر تعدی و یا تخریب اموال تاجران به‌ویژه تاجران ایرانی منتشر نشده است و امیدواریم هرچه زودتر ثبات به این کشور بازگردد.