موزه بریتانیا نمایشگاهی با عنوان «تجمل و قدرت: ایران تا یونان» برگزار کرده و مجموعه‌ای از آثار ارزشمند تاریخی ایران، از دوران هخامنشی و آثار یونان باستان را به نمایش گذاشته است. به گزارش ایسنا به نقل از گاردین، موزه بریتانیا در حال بررسی رابطه بین تجمل و قدرت در خاورمیانه و جنوب شرقی اروپا، از ۵۵۰ تا ۳۰ سال قبل از میلاد است؛ دوره‌ای که امپراتوری ایران با یونان باستان، پیش از این‌که اسکندر مقدونی منطقه را فتح کند، درگیر شد.

نمایشگاه «تجمل و قدرت: ایران تا یونان» به نمایش طیف وسیعی از اشیاء می‌پردازد، از جمله گنجینه طلای پاناگیوریشت (بلغارستان) متشکل از ۹ ظرف طلا، یک ریتون نقره (ظروفی که به شکل حیوانات ساخته شده است)، شیردال، یک ریتون سفالی یونانی به شکل سر شیر، و تاج گل‌های بلوط طلا از ترکیه. در توضیح این نمایشگاه آمده است: «هنگامی که سربازان یونانی خیمه فرماندهی سلطنتی پادشاه ایران را در طول جنگ‌های یونان و ایران (۴۹۹ـ۴۴۹ قبل از میلاد) تسخیر کردند، ناگهان با تجملاتی در مقیاسی غیرقابل تصور مواجه شدند.

برای بسیاری از نویسندگان یونان باستان، پیروزی‌های نیروهای کوچک یونانی در برابر ایرانیان قدرتمند، پیروزی انضباط و خویشتنداری بر امپراتوری بود که بر اثر انحطاط و افراط تضعیف شده بود. این نمایشگاه با ارائه آثاری خیره‌کننده از افغانستان تا یونان، فراتر از  یونان باستان حرکت می‌کند تا داستان پیچیده‌تری در مورد تجمل به عنوان یک ابزار سیاسی در خاورمیانه و جنوب شرق اروپا از ۵۵۰ تا ۳۰ قبل از میلاد را بررسی کند، که نشان می‌دهد چگونه دربار سلطنتی هخامنشی ایران از اشیاء گرانبها به عنوان نشانه‌های اقتدار استفاده می‌کرد و سبکی از تجمل را تعریف می‌کرد که در سراسر امپراتوری از مصر تا هند طنین‌انداز شد.»