یک اپیدمیولوژیست ضمن تشریح شرایط کنونی کرونا در کشور، گفت: احتمالا از اواسط اسفند ماه به قله پیک ششم می‌رسیم و ممکن است تا یک ماه‌ونیم در قله ماندگاری داشته باشد.

بابک عشرتی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه اکنون در بازوی صعودی موج ششم کرونا هستیم، گفت: این صعود سرعت بالایی هم دارد. فکر می‌کنم حدود ۳ تا ۴ هفته آینده به همین شکل درگیری با بیماری وجود داشته باشد و تصورات این است که تا حدود یک ماه ‌و نیم در قله پیک بمانیم. البته این موضوع در کشورهای مختلف متفاوت است، برخی مدت طولانی‌تری در قله ماندند و برخی سریع‌تر به روند نزولی رسیده‌اند.

وی با تاکید بر لزوم تسریع واکسیناسیون و رعایت دستورالعمل‌ها، اظهار کرد: ۴۰ روز قبل پیش‌بینی افزایش موارد را داشتیم و ممکن است از اواسط اسفندماه به قله پیک برسیم.

این اپیدمیولوژیست ادامه داد: الزاما نیاز نیست همه به این سویه از کرونا بیمار شوند، تا ایمنی جمعی حاصل شود. ایمنی جمعی یعنی کسانی که واکسن زدند و کسانی که بیمار شدند؛ اگر این شاخص به درصد قابل توجهی برسد، روند پیک کاهشی می‌شود.

عشرتی تاکید کرد: تزریق واکسن موضوع بسیار پراهمیتی است. در این بین رعایت دستورالعمل‌ها برایمان زمان می‌خرد تا پوشش واکسیناسیون بویژه دز سوم را افزایش دهیم و کادر درمان هم فرصت ارائه خدمات کافی به بیماران را داشته باشند تا به این ترتیب مرگ و میر ناشی از بیماری کاهش یابد.

وی افزود: تزریق واکسن جلوی ابتلا به انواع شدید بیماری، بستری و مرگ را می‌گیرد. ابتلا به فرم‌های خفیف بیماری چندان مشکل‌زا نیست. بیشتر مشکل با عدم تزریق واکسن و ابتلای شدید به امیکرون است که ادامه این روند ممکن است به افزایشی شدن روند مرگ و میر منتهی شود.

عشرتی با اشاره به اینکه افزایش ابتلای سنین زیر ۱۸ سال به کرونا از آبان ماه آغاز شده است، بیان کرد: نسبت ابتلا در این گروه سنی افزایش یافته است؛ اما خوشبختانه مرگ در این گروه سنی زیاد نیست. این نشان می‌دهد بچه‌ها بیشتر ولی سبک‌تر به بیماری مبتلا می‌شوند. عمده نگرانی ما این است که کودکان می‌توانند انتقال دهنده بیماری باشند چون بی‌علامتی در آنها بیشتر است.

وی در پایان تاکید کرد: وفاداری به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی بسیار راهگشا است؛ از طرفی اگر نوبت دز سوم واکسن‌مان رسیده است نباید زمان را از دست بدهیم و دنبال نوع خاصی از واکسن بگردیم. هر واکسنی که در دسترس باشد، بهترین واکسن است.

دو هفته کاملا صعودی در آمار فوتی‌های کرونا

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) گفت: آمار جانباختگان کرونایی تهران در دو هفته گذشته ۶ برابر شده است.سعید غضنفری افزود: مقایسه جان باختگان ناشی از ویروس کرونا طی ۲ هفته اخیر که براساس آمار سالن عروجیان بهشت زهرا (س) پنج نفر بود، این آمار هم اکنون به حدود ۳۰ نفر رسیده‌ است.

وی گفت: این روند نشانگر آن است که با یک هشدار جدی روبرو هستیم و ۲ هفته کاملا صعودی را در آمار فوتی‌های ناشی از کرونا تجربه کرده‌ایم.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) اضافه کرد: اردیبهشت امسال رکورد فوتی‌ها در بهشت حضرت زهرا(س) شکسته شد، تعداد فوتی‌ها به نزدیک ۴۵۰ نفر رسید که حدود ۲۵۰ مورد از آن‌ها کرونایی بودند و اکنون دربهشت زهرا(س) با این عدد فاصله بسیار زیادی داریم و به همین دلیل معتقدیم در مقایسه با تعداد فوتی‌ها در پیک‌های پیشین وارد پیک ششم نشده‌ایم.غضنفری با بیان اینکه شمار فوتی‌های روزانه در این آرامستان هم اکنون ۱۷۰ نفر است که با این روند به ۲۰۰ نفر خواهد رسید، خاطرنشان کرد: حدود ۵۰ تا ۷۰ فوتی‌ به شهرستان‌ها اعزام می‌شوند.

وی افزود: با توجه به اینکه کارکنان سالن عروجیان در شرایط کرونایی آسیب دیده بودند، همه‌ کارها دو شیفته شده، این درحالی است که دوران پیک کرونا همه کارکنان تک شیفت بودند و هر روز حضور داشتند، اما اکنون خدمات‌رسانی پرسنل به صورت ۲۴ ساعت کار و ۲۴ ساعت استراحت است و هنوز با وجود افزایش نسبی آمار فوتی‌های کرونایی این روند همچنان ادامه دارد.مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) اظهار داشت: یکی از این موارد که به تازگی اعلام شد، رایگان کردن بزرگترین پارکینگ مجتمع عروجیان بود که روزانه پذیرای یکهزار و ۵۰۰ دستگاه ماشین و اکنون این مکان کاملا رایگان شده است.