در پی وقوع زلزله‌ای به بزرگی ۵.۹ ریشتر در بندر گناوه استان بوشهر و در پی آن احساس شدن در استان‌های فارس و خوزستان، تاکنون حدود 10 روستا در مرکز وقوع زلزله دچار خساراتی از جمله ترک‌خوردگی دیوارها و تخریب منازل شده‌اند و مصدومیت ۵ نفر گزارش شده و تیم ارزیابی در حال بررسی سطح خسارت و نیازهای زلزله‌زدگان است.

به گزارش ایسنا، استاندار بوشهر گفت: ساعت ۱۱ و ۱۱ دقیقه بود که زلزله اتفاق افتاد، و شدت زلزله به حدی بود که برخی استان‌های همجوار هم آن را احساس کرده و تماس گرفتند که کمک‌ کنند.

عبدالکریم گراوند در بازدید از روستاهای زلزله‌زده گناوه عنوان کرد: مرکز زلزله شهر گناوه بوده است که خوشبختانه در موضوع بحث مصدومین‌ مورد خاصی نداشتیم و 4-3 نفر به صورت سطحی تحت مداوا قرار گرفتند.

وی بیان کرد: در حوزه خسارت‌های زیرساختی نیز مشکل خاصی نداشتیم، فقط قطعی برق را داشتیم که آن هم  دستگاه‌های مسئول در حال برطرف کردن آن هستند؛ منازلی که قدیمی بودند و استحکام‌ لازم‌ را نداشتند بعضا دچار آسیب شدند که اکیپی متشکل از هلال احمر و بنیاد مسکن و نماینده آقای فرماندار در منطقه حضور دارند و در حال لیست‌برداری هستند که آنها هم با تامین خسارت برای حل مشکلشان اقدام می‌شود.

مقام عالی دولت در استان بوشهر خاطرنشان کرد: مهم این بود که ما در رابطه با این زلزله تلفات جانی نداشتیم و خسارت‌های آنچنانی هم‌ نبوده، و منازل روستایی بوده که آنها هم در حال کمک هستیم تا آسیب‌ها جبران شود. استاندار بوشهر در پاسخ اینکه عملیات ارزیابی چه زمانی تمام‌ می شود، اظهار کرد: حداکثر تا صبح دوشنبه ارزیابی‌‎ها را جمع بندی می‌کنیم چون خوشبختانه مشکل خاصی پیش نیاورده است، الان واقعا نمی‌دانیم چون باید به همه روستاها بروند و بازدید کنند. وی تصریح کرد: بناهایی که بنیاد مسکن‌ کار کرده و مردم‌ کار کردند و هر جایی که روی بناها نظارت بوده مشکلی پیش نیامده است. بیشتر آسیب‌ها در حوزه بافت‌های قدیمی و فرسوده هستند که هم در شهرستان دیلم و هم در بندر گناوه در حال بررسی این آسیب‌ها هستیم.

خسارتی به تاسیسات آب و برق مناطق زلزله زده شمال استان بوشهر وارد نشده

رئیس شورای هماهنگی مدیران بحران و پدافند غیرعامل صنعت آب و برق استان بوشهر اظهار کرد: خوشبختانه وقوع زلزله در شهرستان گناوه و مناطق شمالی استان، خسارتی به تاسیسات تامین و توزیع این مناطق وارد نکرده است. بهمن گشتاسب،  ادامه داد: با بررسی‌های انجام شده، سد رییسعلی دلواری در منطقه شبانکاره در پایداری کامل است و همچنین شبکه‌های آبیاری و زهکشی و بند انحرافی پایاب این سد دچار خسارت نشده‌اند. رییس شورای هماهنگی مدیران بحران و پدافند غیرعامل صنعت آب و برق استان بوشهر خاطرنشان کرد: با بررسی‌های انجام شده، مشکلی در تاسیسات آب و فاضلاب شهری و روستایی وجود نداشته و پایش منطقه ای نیز در حال انجام است. گشتاسب با اشاره به شرایط خط انتقال آب خلیج فارس به عنوان تامین کننده اصلی آب شرب استان بوشهر گفت: خوشبختانه سیستم خطوط انتقال خلیج فارس (خط لوله کوثر) نیز در هیچ نقطه‌ای از استان بوشهر و استان‌های مجاور دچار خسارت نشده است. در خطوط انتقال و توزیع برق نیز تنها خسارات بسیار جزئی گزارش شده و عمده تاسیسات و خطوط در ایمنی کامل در حال فعالیت است. بیشترین خسارت در روستاهای بخش مرکزی فرماندار شهرستان گناوه به ایسنا گفت: در پی این حادثه ۴ نفر مصدوم شده‌اند که به صورت سرپایی مورد مداوا قرار گرفتند. غلامرضا مهرجو، اظهار کرد: امکانات زیرساختی مثل آب، برق، تلفن و اینترنت دچار مشکل خاصی نشده‌اند و خدمات رسانی در این حوزه ها برقرار است. تنها در برخی از نقاط خساراتی به دیوارها و واحدهای مسکونی قدیمی وارد شده است. مهرجو با اشاره به کانون عمده خسارات و تخریب‌های ناشی از زلزله گفت: بیشترین خسارات به روستاهای بخش مرکزی گناوه وارد شده است. وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه شدت خسارات بالا نبوده و شهرستان در شرایط آرامی به سر می‌برد. با توجه به عدم بروز خسارت به واحدهای مسکونی، در حال حاضر نیاز به اسکان اضطراری احراز نشده امّا آمادگی کامل در این زمینه جهت اقدام وجود دارد.

آخرین وضعیت آب و برق مناطق زلزله زده

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو گفت: در حال حاضر شبکه آبرسانی در مناطق زلزله زده وضعیت پایداری دارد، برق شهری مناطق وصل شده و تنها در سه روستا به صورت پراکنده مشکل قطع برق داریم. میثم جعفرزاده با بیان اینکه علت قطع برق در مناطق روستایی بیشتر تخریب‌های حاصل از زلزله بود اما با توجه به اینکه پس‌لرزه‌ها هنوز ادامه دارد ایمنی اجازه عملیات را نمی دهد، اظهار کرد: تیم‌های عملیاتی در منطقه حضور دارند و زمانی که شرایط نرمال شود عملیات انجام خواهد شد.

مرز بوشهر و فارس ۱۷ بار لرزید

زمین‌لرزه روز یکشنبه تاکنون مرز استان‌های بوشهر و فارس - حوالی بندر گناوه را ۱۷ بار به لرزه در آورده است. معاون میراث‌فرهنگی استان بوشهر گفت: در بررسی‌های اولیه گزارشی مبنی بر آسیب و تخریب آثار بر اثر این زمین لرزه در نزدیکی کانون زلزله که شهرستان گناوه بوده است اعلام نشده و در دیگر شهرستانها هم با اعزام کارشناسان میراث‌فرهنگی در محل، جزییات خسارات احتمالی در حال بررسی است. نصرالله ابراهیمی، تاکید کرد: به همین دلیل اولویت اول ما در این سال‌ها، تثبیت بنا و اجرای عملیات رفع خطر احتمالی بوده که در بیشتر آثار استان، انجام شده است. سخنگوی جمعیت هلال‌احمر، شمار مصدومان این زلزله را تا ساعت ۱۳ دیروز، پنج نفر اعلام کرد که  چهار نفر در گناوه و یک نفر هم در دیلم هستند.