در حالی که مطابق با آمارهای رسمی میزان ابتلا و مرگ و میر عددی کماکان مشابه را طی نشان می‌دهد، برخی اظهارات فعالان حوزه درمان از ابتلای بیشتر جوانان به کرونا و افزایش بیماران بدحال نیازمند به آی‌سی‌یو خبر می‌دهد.

در آخرین آمار رسمی اعلام شده دیروز سخنگوی وزارت بهداشت از ابتلای دو هزار و ۱۳۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ و بستری یک هزار و ۶۷ نفر از آنها خبر داد. به این ترتیب مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۲۸ هزار و ۸۴۴ نفر رسید.

به گفته سیماسادات لاری،  در طول ۲۴ ساعت اخیر، ۱۸۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۸ هزار و ۶۱۶ نفر رسید. همچنین ۳۹۹۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

به گفته او استان‌های مازندران، تهران، قم، گلستان، خراسان شمالی، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد و گیلان در وضعیت قرمز و استان‌های فارس، ایلام، لرستان، هرمزگان، زنجان، قزوین، آذربایجان غربی، بوشهر، همدان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد هم در وضعیت هشدار قرار دارند. لاری همچنین گفت: ویروس کرونا مرز و بوم نمی شناسد و تمام سیستم‌های بهداشتی جهان را تحت تاثیر قرار داده و هیچ کشوری از کووید - ۱۹ در امان نیست. بهترین راه حل مبارزه با آن همراهی و همبستگی در عمل به اصول سه گانه بهداشتی یعنی شست و شوی مرتب دست ها، فاصله گذاری فیزیکی و استفاده از ماسک است. وی تاکید کرد: همچنان درخواست ما پرهیز از سفر غیرضروری، شرکت نکردن در مراسم ها، دورهمی و حضور در مکانهای پرازدحام و شلوغ است تا به این ترتیب از سلامتی خود و دیگران مراقبت کنیم.

افزایش ابتلای جوانان

رئیس بیمارستان امام خمینی از افزایش آمار جوانان مبتلا به کرونا و بیماران بدحال نیاز به آی‌سی‌یو خبر داد.

«خسرو صادق نیت» رئیس بیمارستان امام خمینی در گفت‌وگو با ایلنا در مورد شرایط مبتلایان به کرونا در بیمارستان امام خمینی گفت: آمار مراجعان به بیمارستان و همچنین تعداد بیماران بستری در بخش کرونا در این هفته نسبت به اواخر تیر و اوایل مرداد ماه کاهش پیدا کرده است، البته در این دوره نسبت به دور اول شیوع بیماری یعنی اسفند ماه گذشته، بیماران نیازمند به بستری و بدحال بیشتر شده است. همچنین در یک ماه و نیم اخیر ابتلای جوانان نسبت به دور قبل بیشتر شده است.

وی با اشاره به اینکه میزان مراجعان سرپایی بیمارستان ما نسبت به دو هفته‌ قبل افت قابل توجه‌ای داشته است، گفت: ورودی بیماران کرونایی به مجتمع بیمارستانی امام خمینی به دو شکل است یک دسته مراجعان سرپایی هستند که خود مراجعه می‌کنند و گروه دیگر بیمارانی هستند که از بیمارستان‌های دیگر با هماهنگی قبلی ارجاع می‌شوند، از آنجا که تعداد قابل توجهی از بیماران از دیگر بیمارستان‌ها به مجتمع ارجاع می‌شوند، معمولا بیماران نیازمند به بستری و بدحال ما به نسبت مراجعان سرپایی بسیار بیشتر است. صادق نیت با اشاره به امکانات بیمارستان در این شرایط بیان کرد: در دور اول شیوع کرونا که بیماران بسیاری به بیمارستان امام خمینی مراجعه کردند و گاهی به حدود 800 نفر در روز می‌رسید، با کمک وزارت بهداشت بخش قابل توجهی از نیازهای تجهیزاتی را حل و فصل کردیم، البته امکانات ما در حال حاضر ایده‌آل نیست، اما در حدی که خدمات قابل قبولی را به مردم ارائه دهیم، امکانات داریم و مشکل تخت و دستگاه‌های کمک تنفسی برای مراجعان فعلی در حال حاضر نداریم.

رئیس بیمارستان امام خمینی ادامه داد: در این دوره پرسنل بیمارستان با افزایش شیوع ویروس در جامعه، نسبت به سری قبل بیشتر مبتلا شدند که می‌بایست قرنطینه می‌شدند، بنابراین کار این افراد هم بر دوش بقیه کادر درمان افتاد و لذا فشار کاری بر پرسنل در این دوره به مراتب بیشتر از قبل شده است، اما با وجود اخلاق حرفه‌ای بالا و وجدان کاری ستودنی کادر درمان علی‌رغم همه‌ی کسالت‌ها و نگرانی‌های ابتلای خود و خانواده، همچنان به کار خود ادامه می‌دهند و سعی می‌کنند کیفیت کارشان کاهش پیدا نکند.

وی در پاسخ این سوال که چه تعداد از کادر درمان تا به حال مبتلا شده‌اند؟ گفت: تعداد افراد مبتلا در کادر درمان هر روز تغییر می‌کند و افزایش می‌یابد، اما خوشبختانه تا امروز بین کادر درمان کرونا منجر به فوت عزیزی نشده است، هر چند که در حال حاضر چند استاد و پرستار بد حال در بخش مراقبت‌های ویژه داریم که نگران حال آنها هستیم.