مدیر کل کمیته امداد استان تهران گفت:‌ طی دو ماه اخیر ما حدود ۱۳ هزار خانوار را شناسایی کردیم که اکنون در حال تکمیل کمک‌ها به آنان هستیم. البته به خاطر شیوع کرونا مراجعات حضوری کمتر بوده و بیشتر از طریق سایت Tehran.emdad.ir یا تلفن ثابت ۷۳۵۵ اعلام نیازمندی کرده‌اند.

«سید ابوالفضل پرپنچی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره اقدامات و تمهیداتی که کمیته امداد استان تهران برای کمک به مددجویانی که به علت شیوع کرونا ویروس مشاغل خود را از دست دادند و با مشکلات اقتصادی مواجه شدند، گفت: کمیته امداد استان تهران برای مشاغلی که دچار مشکل شدند، مبلغی را برای خانواده‌های یک تا ۵ نفره به میزان ۱۵۰ تا ۵۰۰ هزار تومان در نظر گرفته که به حساب آنان واریز می‌شود. همچنین اگر مددجویان اقساط معوقه دارند، همراهی و مساعدت شده تا بتوانند قسط‌هایشان را پرداخت کنند.

وی ادامه داد: از ظرفیت برخی که دوزنده بودند، برای دوخت ماسک و گان استفاده شد و اکنون با آنها همکاری می‌کنیم. در واقع سعی شده از مشکل و تهدیدی که پیش آمده به عنوان فرصت استفاده شود. اگر کسی قصد دارد که برای دوخت ماسک پول بدهد، این هزینه به جیب شخص دوزنده و نیازمند می‌رود.

پرپنچی خاطرنشان کرد: تلاش شده تا به امروز کمک‌ها و اقدامات خوبی انجام شود که این برنامه همچنان ادامه خواهد داشت. اکنون واریز به حساب مددجویان در حال انجام است و سعی می‌کنیم تا حداقل زمان ممکن این کار را به سرانجام برسانیم، لازم به ذکر است این هزینه‌ها با  هم‌افزایی بنیاد مستضعفان به حساب خانوارها واریز شده است.

وی در خصوص ارائه وام برای اشتغال مددجویان گفت: پس از ریشه کن شدن کرونا ویروس، برای اشتغال‌زایی جامعه هدف، تسهیلات اشتغال با توجه به نوع شغل  و به موجب ضوابط جاری اقدام خواهیم کرد. به این شکل که افراد را به بانک‌های عامل معرفی می‌کنیم و آنها بر اساس شرایطی که دارند این کار را انجام می‌دهند.

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به آغاز ماه مبارک رمضان تمهیدات در نظر گرفته شده برای کمک به مددجویان در استان تهران چیست؟ گفت:  ما سعی داریم برای مددجویان عزیز یک دوره سبدکالای حمایتی شامل بسته‌های غذایی ارائه کنیم. در طرح اطعام مهدوی حداقل یک دوره سرو غذا خواهیم داشت که البته امکان دارد، بیشتر از اینها هم باشد.

وی در پاسخ به این سوال که چه تعداد خانوار در حال حاضر در تهران مددجوی کمیته استان تهران هستند و چه تعداد مددجو پشت نوبت قرار دارند؟ گفت: در حال حاضر ۷۴ هزار و ۵۰۰ خانوار تحت پوشش دائم هستند و در حال حاضر هیچ موردی در پشت نوبت تحت حمایت نداریم.

مدیر کل کمیته امداد استان تهران در خصوص  ساخت مسکن ایتام و وام مسکن برای مددجویان در استان تهران چه اقداماتی انجام شده است؟ گفت: در بخش مسکن و ساختمان مددجویان واجد شرایط خرید مسکن از تسهیلات بلاعوض و همچنین تسهیلات وام بهره مند می‌شوند. اینها به علاوه کمک‌هایی است که از خیرین و مراکز مختلف به عنوان هم افزایی دریافت می‌شود، البته خود مددجویان بعضا آورده‌ای هم دارند.

پرپنچی اضافه کرد: بزرگترین مشکل ما ۱۱ هزار و ۵۰۰ مستاجر در تهران است که اکنون به دنبال این هستیم برای آنها مسکن تهیه کنیم، اما با توجه به مشکل مسکن در کلان شهر تهران، این کار برای ما کمی دشوار خواهد بود، ولی در شهرستان‌های اطراف تهران مشکلی برای تهیه مسکن نداریم.

مدیر کل کمیته امداد استان تهران در پایان گفت: ما در کنار مراکز نیکوکاری، مراکز تخصصی را هم داریم؛ به عنوان مثال مراکز تخصصی جامعه پزشکان،‌ دانشگاه آزاد اسلامی، تاکسیرانی،‌ اصناف و... این گروه‌ها با ما به صورت مشترک مراکز نیکوکاری ایجاد می‌کنند. این مراکز به همت مردم و خیرین مدیریت می‌شود. از این طریق می‌توان تعداد افراد تحت پوشش و میزان کمک‌ها را افزایش داد.