هاشمیطبا:
نفوذ در بالاترین ارکان تصمیم گیری ما رخنه کرده است

یک فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: پیام اقدام برخی در جهت تضعیف دولت این است که نفوذ در بالاترین ارکان تصمیمگیری ما رخنه کرده است وگرنه رییس جمهور منتخب مردم را تضعیف کردن و هجمه به آن درست نیست، اینها میگویند ما ولایتمدار هستیم اما در واقع به ولایت حمله میکنند و این درست نیست. بالاخره این رییس جمهور زیر نظر شخص ولی فقیه کار میکند رهبری هم با کسی تعارف ندارند اگر کسی خلاف داشته باشند با آن برخورد میکنند اینها که به رییسجمهور حمله میکنند در حقیقت به نظام حمله میکنند و این اقدامات اصلا جناحی نیست بلکه اقدامات ضدملی است.
سید مصطفی هاشمیطبا در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره درس عبرتهایی که از جنگ دوازده روزه با اسرائیل کسب شد، عنوان کرد: در حال حاضر، شرایط تکنولوژیکی به گونهای است که به قول معروف تقریبا نمیتوان غافلگیر نشد. یعنی یا باید پا به پای تکنولوژی پیشرفت کنیم و بهروز باشیم یا عقب بمانیم؛ به طور مثال حرفی که آقای جواد لاریجانی برای ترامپ زدند برای هر کسی میتواند اتفاق بیفتد اما اگر حرف ایشان به معنای استفاده از تکنولوژی درست باشد باید بدانیم که الان برای مثال، چینیها پهپادی به اندازه یک پشه ساختهاند وقتی چنین تکنولوژی وجود داشته باشد، مقابله با آن بسیار دشوار است.
اصولا کشور شلختهای هستیم
وی ادامه داد: اگر ما مباحث فرضی را کنار بگذاریم و به مباحث کشوری توجه کنیم، بهتر است. یعنی مشکلاتی که نه برای افراد بلکه برای کشورها ممکن است پیش بیاید بیشتر حائز اهمیت است. حقیقت این است که ما اصولا کشور شلختهای هستیم یعنی منظم و قانونمند نیستیم که هر چیزی سر جای خودش باشد. مرزهای ما باز است از آن طرف کولهبران هر چیزی را بخواهند میآورند از این طرف بنزین قاچاق میشود و به آن طرف برده میشود از سوی دیگر از سواحل خلیج فارس هر چیزی وارد میشود، نمونه دیگر آن هم ترافیک تهران است که هیچ قاعده و قانونی در آن نیست. مثلا در جایی که نوشته شده در صورت توقف حمل با جرثقیل میبینیم که حداقل دو اتومبیل دوبله میایستند و هیچ کسی هم پاسخگو نیست. این همه مهاجر بیمجوز وارد شدند و در نقطه نقطه کشور ما جای گرفتهاند و هویتشان مشخص نیست و معلوم نیست به کجا وابسته هستند همه نشان میدهد که ما کشور شلختهای هستیم. یا اینکه مدام گفته میشد کشور کم آبی و بیآبی هستیم اما اصلا بیخیال بود و هر کسی بخواهد چاه حفر میکند یا هر زبالهای را هر جا بخواهند دفن میکنند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: منهای جنگ و تهدیدات نظامی، باید به این شلختگی اجتماعی رسیدگی کنیم و این کار کمی نیست. اینکه ما در جاهایی مغلوب تکنولوژی میشویم، بحث ثانویه است. ممکن است ما در شرایط فعلی اصلا احتیاج به تکنولوژی نداشته باشیم. فرض کنید یک تعداد آدمی که ماموریت خاص دارند، غیرقانونی وارد کشور ما شوند و بدون اینکه کسی آنها را بشناسد، فعالیت کنند؛ اینها میتواند تاثیرات مخربی در جامعه ما داشته باشد. وقتی ما در این حد یعنی در حد ابتدایی نظارت و کنترل نداریم، دیگر تکنولوژی در سر جای خودش است.
هاشمیطبا درباره اظهارات منان رئیسی نماینده مجلس مبنی بر اینکه نباید بحث نفوذ را صرفا به اتباع تقلیل دهیم، گفت: خیلی کارها باید کرد. حالا اینکه میگویند در بین این نفوذیها از اتباع نبودهاند باعث خوشبختی است اما میدانید که افغانهایی که در ایران هستند، بیشتر از قوم پشتون هستند و قوم پشتون با ایرانیها و شیعیان سر سازش ندارند. من به هیچ وجه مخالف حمایت از مهاجران قانونی نیستم اما اینطور که بیحساب و کتاب هر کسی از هر تابعیت و هویتی وارد کشور شود، درست نیست.
وی درباره اینکه آیا ما خلاء امنیتی دیگری به غیر از حضور غیرقانونی مهاجران در کشور داریم، گفت: حتما داریم، اما من بلد نیستم من این کاره نیستم و کسانی که در این زمینه مطالعه و بررسی دارند باید نظر دهند. اشکال ما این است که برخی اوقات افرادی مانند من که بلد نیستند را میگذارند سر کار امنیتی. اتفاقا کار امنیتی یک کار تخصصی، پیچیده و عجیب و غریبی است و اینطور نیست که هر کسی بتواند کار امنیتی انجام دهد. همین موساد از طریق همکاری با کا گ ب و سی آی ای تبدیل به موساد شده است.
تحلیلگران تکراری حاضر در رسانه ملی
اغلب حرفهایشان اشتباه درآمده
این فعال سیاسی اصلاحطلب در بخش دیگری از صحبتهایش درباره اینکه بعد از جنگ ۱۲ روزه شاهد بودیم که در رسانه ملی اغلب از برخی چهرههای تکراری برای تحلیلهای سیاسی استفاده میشود منتقدان این گلایه را دارند که چرا رسانه ملی از طیف گستردهای از تحلیلگران استفاده نمیکند، گفت: اصولا از نظر صدا و سیما یک سری آدمها تحریم شدهاند. جالب است که همین تحلیلگران هم اغلب حرفهایشان اشتباه درآمده و اکثر تحلیلهایشان در طول چندسال گذشته اشتباه بوده چراکه برخی خودبزرگبینی و توهم و تحلیلهای غلط دارند و نیاز است که افراد دیگری بیایند و نظرات دیگری بدهند اما اینطور است که ۵ الی ۶ آدم تکراری دارند که اغلب این افراد را میآورند و این افراد حرفهای تکراری میزنند و این برای مملکت ما درست نیست. وقتی حرف نادرست زده شود و توهمآمیز باشد، طبیعتا نتایج نامناسبی خواهد داشت. رسانه ملی ما باید از چهرههای مختلفی که نظرات مختلف دارند استفاده کند، هر نظری که غالب و بهتر باشد میتواند حاکمیت پیدا کند در حالی که برخی از اینکه عدهای نظرات دیگری را ارائه دهند، نگرانند.
دیدگاه تان را بنویسید