پزشکیان در دیدار با عارفاف:
ایران و ازبکستان، پاره های یک پیکرند

رئیس جمهور گفت: ایران و ازبکستان با تعمیق مناسبات و تبادل تجربیات، توانمندیها و دستاوردهای متقابل میتوانیم آسایش و رفاه بیشتر برای مردم کشورهایمان و صلح، امنیت و ثبات بیشتر را برای منطقه به ارمغان بیاوریم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، مسعود پزشکیان ظهر دیروز در دیدار «عارف عارفاف» نخست وزیر ازبکستان، ضمن ابراز خرسندی از روند رو به گسترش روابط دو کشور اظهار داشت: ایران و ازبکستان پارههای یک پیکرند و در عرصههای تاریخی، فرهنگی، زبانی و اعتقادی، اشتراکات بسیار زیادی با یکدیگر داریم. مرزهای جغرافیایی نتوانسته و نمیتوانند بین مردم دو کشور جدایی بیاندازند.
رئیس جمهور با بیان اینکه افزایش رفت و آمدها بین مقامات و مردم ایران و ازبکستان در تقویت تعاملات و ارتقای سطح روابط موثر است، افزود: همکاریها و روابط فیمابین جای گسترش و ارتقای بسیار زیادی دارد؛ ایران و ازبکستان با تکیه بر اشتراکات وسیع دو کشور و دو ملت میتوانند روابط خود را در همه زمینهها تقویت کنند.
پزشکیان آغوش دولت و ملت ایران را به روی مردم همتبار ازبکستان باز توصیف و تصریح کرد: ما با تعمیق مناسبات و تبادل تجربیات، توانمندیها و دستاوردهای متقابل میتوانیم آسایش و رفاه بیشتر برای مردم کشورهایمان و صلح، امنیت و ثبات بیشتر را برای منطقه به ارمغان بیاوریم.
رئیس جمهور از نخست وزیر ازبکستان خواست گرمترین سلامها و بهترین آرزوهای وی را به رئیس جمهور کشورش ابلاغ کرده و گفت: مشتاق تازه کردن دیدار با آقای میرضیایف در تهران و رایزنی برای تسریع در اجرای توافقات فیمابین هستم.
نخست وزیر ازبکستان نیز در این دیدار ضمن ابلاغ سلامها و آرزوهای نیک رئیس جمهور کشورش به دکتر پزشکیان خاطرنشان کرد: پیگیریهای جنابعالی و رئیس جمهور کشورم در پیشبرد اهداف مشترک و ارتقای سطح روابط فیمابین بسیار موثر بوده است.
عارف عارفاف با اشاره به بازدید خود از نمایشگاه دستاوردهای علمی، صنعتی و فنی جمهوری اسلامی ایران، از پیشرفتهای چشمگیر کشورمان در عرصههای مختلف ابراز خرسندی کرد و اظهار داشت: در رایزنیهایی که در جریان این سفر با مقامات ایرانی داشتیم و توافقات خوبی برای ارتقای حجم تبادلات تجاری دو کشور صورت گرفت.
مسیر حرکت همه ما باید کمک به نیازمندان و دردمندان باشد
رئیس جمهور، همچنین در آیین گرامیداشت هفته هلال احمر، گفت: به عنوان یک انسان وظیفه همه ما این است که به کمک نیازمندان و دردمندان بشتابیم بدون توجه به اینکه فرد نیازمند از چه دین، نژاد و کشوری است.
پزشکیان با بیان اینکه بسیاری از افراد حاضرند دنیای خود را بدهند تا دنیای دیگران را بسازند و مشکلات دردمندان را حل کنند، افزود: کسی را که نسبت به درد و رنج دیگران بی توجه باشد، نمی توان انسان نامید. وی با تاکید بر اینکه کمک به نیازمندان یک وظیفه دینی، انسانی و همگانی است، افزود: این فاجعه است که در دنیای امروز مدعیان حقوق بشر، آزادی و انسانیت به جای کمک به افراد دردمند و رفع مشکلات انسانها، خانه مردم بی گناه و بی پناه را بر سرشان ویران می کنند.
رئیس جمهور در آغاز سخنان خود با قرائت اشعاری از سعدی و مولوی در موضوع کمک به همنوعان، نیکوکاری و افراد دردمند، اظهار داشت: چنین نگاه به انسانها و موجودات زنده فرصتی است که همه در کنار هم در شادی و راحتی زندگی کنیم و فریادرس و کمکرسان یکدیگر باشیم.
پزشکیان هم چنین با اشاره به مضامین دعاهای خاص ماه مبارک رمضان که از خدا می خواهیم همه فقرا را غنی، همه گرسنگان را سیر و همه بیماران را شفا بخشد، تصریح کرد: ما انسان ها باید راهی را برویم که از خدا میخواهیم ضمن آن تلاش کنیم زندگی کسانی را که مشکل دارند بدون توجه به جنسیت، قومیت و باورهای آنها بهتر کنیم.
رئیسجمهور ادامه داد: کسانی که پشت تریبونهای رسمی و با چهرهها و لباسهای آنچنانی حضور دارند و در سخنان خود دم از حقوق بشر و انسانیت می زنند چگونه می توانند بپذیرند که زنان، کودکان و سالخوردگان را به راحتی بمباران کنند؟ معلوم نیست در درون این افراد چه جانوری زندگی می کند! پزشکیان با انتقاد از سکوت مجامع بینالمللی در برابر جنایات رژیم صهیونیبستی و کشتار مردم بی دفاع، خاطرنشان کرد: دنیا می بیند اما ساکت است، سازمان ملل می بیند اما باز از چنین جنایتکاری دفاع می کند، این مشکلی است که ما داریم. وقتی در پشت تریبونها قرار می گیرند از آزادی و صلح حرف میزنند، اما در میدان عمل از درندهترین حیوانات درندهتر هستند.
رئیسجمهور افزود: آنها کارهای خودشان را به دیگران نسبت میدهند، اما معلوم است چه کسی به داد انسانها میرسد و چه کسی انسانها را زیر موشکها، بمبها و ابزارهای مجهز به علمی که به دست آوردهاند، نابود میکند.
پزشکیان در ادامه سخنان خود خطاب به کارکنان جمعیت هلال احمر یادآور شد: شما انسانهایی هستید که با باوری که برآمده از دین و فرهنگمان است، بدون توجه به اینکه انسان دردمند چه باور و عقیدهای دارد، برای کمک به کسانی که نیاز به کمک شما دارند، در صحنه حضور دارید.
رئیس جمهور در پایان گفت: انسان اگر درد [دغدغه] داشته باشد انسان است، اگر از درد و رنج دیگران بی خبر باشد نمیشود نام او را انسان گذاشت. ان شاءالله دست به دست هم خواهیم داد تا گرفتاری ها را از شهر و کشورمان و حتی در دنیا با این نگاه انسان دوستانه، رفع کنیم.
در آیین گرامیداشت هفته هلالاحمر و با حضور رئیسجمهور همچنین از تلاش شبانهروزی نیروهای امدادی خدماترسان هلالاحمر قدردانی و تجلیل شد.
دیدگاه تان را بنویسید