نازنین دشتی

درست در روزهایی که تیم ملی فوتبال مردان در روزهای بحرانی گرفتار شده و حتی برای بردن رقبای تدارکاتی‌اش به دردسر خورده، تیم ملی فوتبال زنان برای حضور در یک تورنمنت مهم آماده می‌شود. تیمی که توانست بعد از مدتی طولانی ناکامی با مرضیه جعفری و ملی‌پوشان جوان و باانگیزه‌اش تحولی اساسی را رقم بزند و صعودی چشمگیر به جام ملت‌های آسیا داشت. تیم ملی فوتبال زنان در حالی که کشور در شرایط بحرانی جنگ تحمیلی ۱۲ روزه بود، برای انتخابی جام ملت‌ها آماده شد و توانست با سه پیروزی و یک شکست، تنها سهمیه صعود به جام ملت‌های آسیا را به دست بیاورد و برای دومین بار در تاریخ، در بین ۱۲ تیم برتر قاره کهن دیده شود. 

بعد از این صعود، انتظار می‌رفت که تیم ملی زنان به اولویت فدراسیون فوتبال تبدیل شود. البته کارهای لازم از سوی جعفری انجام شد. سرمربی تیم ملی خیلی زود برنامه آماده‌سازی خود را به فدراسیون تحویل داد اما این برنامه در عمل اجرا نشد. اول که بحث حضور همزمان جعفری در خاتون و تیم ملی مطرح شد و بعد هم اردوی اول او با همراهی نکردن باشگاه‌ها لغو شد! درست است که در ادامه یک دوره اردوی انتخابی برگزار شد اما برای تیمی که قصد دارد به مصاف رقبای قدرتمند و باتجربه برود و حرفی برای گفتن داشته باشد، اجرا شدن تک تک برنامه‌ها ضروری است. 

به هر حال فوتبال زنان به اولین فیفادی رسمی خود رسیده تا برای حضور در جام ملت‌ها آماده شود. بر اساس هماهنگی‌های انجام شده، قرار است تیم ملی زنان ایران در تورنمنت سه جانبه هند حضور پیدا کند و با تیم ملی زنان این کشور و البته تیم ملی زنان نپال پیکار داشته باشد. هند و نپال تیم‌هایی هستند که سابقه زیادی در تقابل با ایران ندارند اما ملی‌پوشان کشورمان انگیزه‌های زیادی دارند تا مقابل رقبای شرق آسیایی‌شان بدرخشند و از حالا برای حاضران در جام ملت‌ها خط و نشان بکشند. 

نگاهی به تاریخچه تقابل ایران با هند و نپال نشان می‌دهد که تیم ملی کشورمان سه بار به مصاف هندی‌ها رفته که یک بار به برد رسیده و دو بار هم شکست خورده. البته دیدار چهارمی هم اتفاق افتاده است. این دو تیم در دوره قبلی جام ملت‌ها هم به مصاف هم رفتند که نتیجه این دیدار تساوی بدون گل بود اما کنار گذاشته ‌شدن هند از گردونه مسابقات باعث حذف این نتیجه از تاریخچه رویارویی‌های دو تیم شد. همچنین تنها جدال زنان ایران و نپال هم با برتری سه گله حریف به پایان رسیده تا ملی‌پوشان زنان ایران با انگیزه انتقام و کسب پیروزی برای دو بازی تدارکاتی آماده شوند. 

جعفری برای سفر به هند ۲۴ بازیکن را انتخاب کرده است که این نفرات باید کار خود را از امروز آغاز کنند. اردوی تیم ملی تا شنبه ۲۶ مهرماه ادامه دارد و بعد از آن ملی‌پوشان در سفری چند مرحله‌ای به شیلونگ هند می‌روند. طبق تقویم مسابقات، تیم ملی ایران ۲۹ مهر مقابل هند قرار می‌گیرد و دوم آبان با تیم ملی نپال دیدار می‌کند. مرضیه جعفری قصد دارد یکی از 24 بازیکن دعوت‌شده به اردو را خط بزند و نکته مهم درباره فهرست جدید تیم ملی، تلفیقی از حضور بازیکنان جوان و باتجربه است که جعفری می‌خواهد آمادگی آن‌ا در شرایط مسابقه ملی را بسنجد تا با آگاهی بیشتری در مسیر چینش لیست تیم ملی برای جام ملت‌ها قدم بردارد. 

رها یزدانی، آتنا توفیق، مینا نافعی، کوثر کمالی، عاطفه ایمانی، فاطمه امینه برازجانی، ملیکا متولی، گلنوش خسروی، عاطفه رمضانی‌زاده، زینب عباسپور، فاطمه پسندیده، مریم دینی، زهرا سربالی، زهرا احمدزاده، شقایق روزبهان، ثنا صادقی، زهرا قنبری، فاطمه شبان، روژین تمریان، شبنم بهشت، زهرا علیزاده، نگین زندی، سارا دیدار و افسانه چترنور نفرات دعوت‌شده به این مرحله از اردوی تیم ملی هستند. بعد از صعود دلنشین به جام ملت‌ها، حالا همه منتظر درخشش این تیم در تورنمنت اصلی هستند و باید دید سرمربی موفق فوتبال ایران چه برنامه‌ای برای انجام این کار دارد.

آنچه مشخص است این است که فوتبال زنان ایران انتظارات را حسابی از خود بالا برده و حتی اگر همچنان در رده‌های بالای اولویت‌های فدراسیون نباشد، هواداران فوتبال چشم به پیشرفت این تیم دارند. آنها یک بار نشان داده‌اند که در شرایط سخت هم می‌توانند دست به کارهای بزرگ بزنند و حالا هم به نظر می‌رسد جعفری و تیمش باید بار دیگر دست به زانوهای خود بگذارند و برای ادامه این شگفتی تلاش کنند. جعفری با اختلاف بهترین مربی‌ داخلی است که می‌تواند روی نیمکت تیم ملی زنان بنشیند و همین موضوع بار سنگینی را روی دوشش گذاشته است. البته که او نشان داده آماده روزهای سخت است و حالا خیلی‌ها در انتظار تماشای دوباره نمایش‌های تیم او هستند. از طرف دیگر ملی‌پوشان کشورمان می‌توانند با ادامه درخشش خود، فدراسیون و دیگر سازمان‌ها را یک قدم دیگر به این سمت ببرند که چاره‌ای جز حمایت پیش روی‌شان نباشد و اجازه ندهند که این تیم از مسیری که در آن قرار گرفته، فاصله بگیرد.