جدول مسابقات جام ملت‌های فوتبال زنان آسیا ۲۰۲۶ در شرایطی کامل شد که تیم ملی فوتبال زنان ایران، آخرین تیمی بود که توانست جواز حضور در این رقابت‌ها را به ‌دست آورد؛ آن‌هم در شرایطی ‌که مسیر پرپیچ‌وخمی پیش‌روی ملی‌پوشان بود اما سرانجام، شاگردان مرضیه جعفری توانستند با کسب بردی ارزشمند برابر اردن، در خاک این کشور جشن صعود بگیرند تا برای دومین‌بار در تاریخ، زنان فوتبال ایران بتوانند در جام ملت‌های آسیا حضور پیدا کنند. 

به گزارش فوتبال ۳۶۰، تیم ملی فوتبال زنان ایران با توجه به قرعه‌کشی انجام شده با تیم‌های ملی استرالیا، کره‌جنوبی و فیلیپین هم‌گروه شده و مسابقات جام ملت‌های فوتبال زنان آسیا ۲۰۲۶ هم از ۱۰ اسفند ۱۴۰۴ تا یک فروردین ۱۴۰۵ آغاز خواهد شد. با وجود قرعه دشواری که نصیب تیم ملی زنان شده، انتظار می‌رفت که برنامه مدونی برای حضور تیم ملی زنان در این رقابت‌ها تنظیم شود اما فعلا فقط فرصت‌سوزی شده و هیچ برنامه مشخصی زنان فوتبالیست ایران در راه آماده‌ شدن برای جام ملت‌ها ندارند! 

تصمیم ویژه آقای رییس!

مهدی تاج، رییس فدراسیون فوتبال در قبال فوتبال و فوتسال زنان همواره موضع منفعلانه‌ای نشان داده و مشخصا رویکرد مثبتی به این دو عرصه نداشته که این مساله بر کسی پوشیده نیست. با این وجود، نمی‌توان معدود اقدامات مثبت تاج را نادیده گرفت که بی‌شک مهم‌ترین آن، بحث قائل ‌شدن استثنای قانونی برای مرضیه جعفری بود تا او با حفظ سمت در تیم باشگاهی‌اش بتواند کنار تیم ملی هم باشد تا هم خاتون در راه حضور در لیگ قهرمانان زنان آسیا، سرمربی‌اش را داشته باشد و هم تیم ملی بتواند با سرمربی موفق خود پا به جام ملت‌های آسیا بگذارد. 

بحران فیفادی‌های خالی

تیم ملی زنان ایران در شرایطی در مسابقات انتخابی جام ملت‌های آسیا حضور یافت که دو فیفادی پیش از این تورنمنت، بدون انجام حتی یک بازی دوستانه برای تیم زنان سپری شد! بعد از صعود زنان ایران به جام ملت‌ها هم فعلا حتی یک اردو هم برگزار نشده و قرار است طلسم عدم برگزاری اردوهای آماده‌سازی هفته آینده شکسته شود. تا زمان شروع جام ملت‌ها، دو فیفادی پیش روی تیم ملی زنان است که اولین فیفادی از ۲۸ مهرماه تا هفت آبان‌ماه است و دومین فیفادی هم از سه آذر تا ۱۱ آذر برگزار می‌شود. اتفاق مهم آنکه هیچ بازی دوستانه‌ای فعلا در تقویم تیم ملی زنان نیست تا این تیم در شرایطی بغرنج مهیای حضور در جام ملت‌ها شود! 

نام هند و بلاروس روی میز است اما...

تیم ملی در فیفادی پیش‌روی در اواخر مهرماه، می‌تواند سه بازی دوستانه برگزار کند که بحث حضور در تورنمنتی سه جانبه به میزبانی هند مطرح است که فعلا حریف سوم مشخص نشده است. از سوی دیگر زمزمه‌های انجام دیدار تدارکاتی با بلاروس به راه افتاده؛ آن ‌هم در حالی‌ که در چهار سال اخیر، پنج بار زنان ایران و بلاروس به مصاف هم رفته‌اند! آنچه مشخص است اینکه فعلا دیپلماسی فدراسیون در راه هماهنگی بازی دوستانه برای تیم ملی زنان راه به جایی نبرده و همین مساله باعث شده تا در فاصله حدودا چهار ماه تا شروع جام ملت‌ها، شرایطی بحرانی برای زنان فوتبالیست به‌وجود آید که باید دید در فرصت باقی‌مانده طلسم عدم برگزاری بازی دوستانه شکسته خواهد شد یا خیر.