سارا فلاحی: هیات نظارت این بند و بساط را جمع کند
مهمانیهای هدفمند در آستانه انتخابات هیات رئیسه مجلس

تحرکات نمایندگان برای انتخابات هیأت رئیسه مجلس در سال دوم آغاز شده است. در این میان برخی از خبرها حکایت از کاندیداتوری زنان در اجلاسیه دوم دارد. در همین راستا، خبرآنلاین با سارا فلاحی، نماینده ایلام و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفتوگو کرده است که در ادامه از نظرتان میگذرد.
خانم فلاحی! برنامه فراکسیون زنان برای انتخابات هیأت رئیسه چیست؟ آیا کاندیدایی معرفی میکنید؟
هنوز در فراکسیون زنان برای اجلاسیه دوم جلسهای برگزار نکردهایم. در سنوات گذشته در فراکسیون به تفاهم نرسیدند که یک نفر را اعلام کنند چون خانمهای متقاضی اعلام توانایی میکردند و میگفتند نمایندگی مستقل به شخص بوده و تابع فراکسیون نیستند. در حال حاضر، جلسهای برگزار نشده اما یکی دو نفر از دوستان هستند که میخواهند کاندیدا شوند. من هم قصد شرکت در اجلاسیه را دارم، اما بستگی به فضای مجلس دارد.
قصد داریم با برگزاری مهمانی برای انتخابات هیأت رئیسه مبارزه کنیم
شما، در چند روز گذشته از لابی نمایندگان و برگزاری برخی مهمانیها برای اجلاسیه دوم خبر دادید. درباره آن توضیحات بیشتری میدهید؟
متاسفانه این رویه اشتباه از گذشته بوده و این بار قصد داریم با این موضوع مبارزه کنیم. برخی از نمایندگان هستند که سایر نمایندهها را به شام و ناهار دعوت میکنند، هدایا میدهند و به اصطلاح نمکگیرشان میکنند. این رویه اشتباه است و باید افراد را بر اساس شایستگی و تواناییشان انتخاب کرد. برخی از نمایندگان از آن مصاحبه ناراحت شده بودند اما واقعیت را مطرح کردم.
برخی نمایندگان را نمکگیر میکنند؛ شام، ناهار و هدیه میدهند
این کار از سوی چه کسانی انجام می شود؟
خیلی از افرادی که شائبه کاندیداتوری آنان مطرح است، این کار را انجام میدهند. فضا به سمتی رفته که افرادی هم که قصد کاندیداتوری ندارند و بخواهند به مناسبتی شیرینی به همکاران بدهند، این شائبه شامل حالشان میشود. البته تعدادشان خیلی زیاد نیست اما این کارها تاثیرگذار است. متاسفانه در گذشته، برخی افراد که کاندیدا شدند این رویه غلط را پایه گذاری کردند. کسانی هم هستند که علی رغم دادن شام و ناهار و هدیه ، رأی نیاوردند. یعنی هم نان و هم شأن خودشان را از دست دادند.
فورا باید به بساط مهمانی دادن پایان داده شود
افرادی که عضو هیأت رئیسه هستند هم اقدام به دادن شام و ناهار کردند؟
برخی شیرینی محلی به همکاران دادند؛ شاید هم به رسم ادب همکار بودن دادند. اما به شکل واضح و مرسوم فعلا ندیدهام. یکی از آنان هم به مناسبت روز زن جلسهای برای خانمها برگزار کرد؛ شاید قصد انتخاباتی نداشت اما این شائبه را به وجود آورد. الآن هر نمایندهای به هر مناسبتی یک هدیهای را بدهد، این برداشت میشود که به علت انتخابات هیأت رئیسه است. باید این بند و بساط جمع شده و هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان به این موضوع ورود کند.
هر چند که گاهی خود اعضای هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان در ادوار مختلف مهمانی هایی را برگزار کرده اند اما باید قواعدی باشد، کاندیداها برنامه داشته باشند و برنامه را ارائه دهند. متاسفانه الآن کسی نمی گوید برنامه فرد چیست بلکه آن که لابی بیشتری داشته باشد انتخاب می شود. البته این نافی توانایی برخی از منتخبین نیست. به نظر من این رفتارها توهین به شأن و جایگاه نمایندگان است و باید در اسرع وقت به این بساط غلط پایان داد. در مورد ریاست کمیسیون ها هم کاندیداها باید دقت کنند که وارد چنین بازی که کاملا ضد شایستهسالاری است و رفتاری خیانت آمیز است نشوند.
برای آنکه زنان رأی نیاورند، میگویند که یک نفر از زنان کاندیدا شود، اما...
در گذشته گفته میشد که فضای هیأت رئیسه مجلس مردانه است و به همین علت زنان نمیتوانند انتخاب شوند. الآن هم این فضا وجود دارد؟
در عمل بله اما در گفتوگو خیر. برای آنکه زنان رأی نیاورند، میگویند که یک نفر از زنان کاندیدا شود تا به او رأی بدهیم. اما تجربه یک نفر شدن فراکسیون را داشتهایم که رأی نیاورده است. آنان اعتقادی به توانایی خانمها ندارند و رفاقتی رأی میدهند. همیشه توانمندها در میان آقایان نیستند.
دیدگاه تان را بنویسید