موج واکنش‌ها به ترور سردار سیدرضی موسوی حاکی است که سپاه پاسداران ایران یکی از موثرترین فرماندهان خود را در پی حمله اسرائیل از دست داده است.

سپاه پاسداران وی را مسئول پشتیبانی جبهه مقاومت در سوریه معرفی کرده و المیادین درباره او نوشته است: «وی یکی از بزرگ‌ترین و برجسته‌ترین فرماندهان نیروی قدس سپاه پاسداران بود. موسوی در تمام مراحل پشتیبانی در جنگ سوریه شرکت کرده بود. در نبردهای صحرا و حومه دمشق شرکت داشت و از افراد ثابت‌قدمی بود که حمله غرب حلب را دفع کرد و طی سال‌های گذشته چندین بار مورد سوء‌قصد رژیم صهیونیستی قرار گرفت.»

سردار جعفر اسدی، فرمانده اسبق مستشاران ایرانی در سوریه و معاون بازرسی قرارگاه خاتم‌الانبیا(ص) نیز تصریح کرد که او امین و مورد اعتماد حاج قاسم و مدیر توانمندی بود که همه افراد در سوریه او را می‌شناخته‌اند و از بشار اسد گرفته تا دیگر افراد با فعالیتها و خدمات سیدرضی آشنا هستند.

سپاه پاسداران ایران یکی از موثرترین فرماندهان خود را در پی حمله اسرائیل از دست داده است. ترور او گمانه‌زنی‌ها درباره قصد اسرائیل برای گرفتن انتقام از ایران و گسترش دامنه جنگ با کشاندن پای ایران به میدان را بالا برده است

با اعلام خبر ترور وی جمعی از کفن‌پوشان با تجمع در برابر شورای عالی امنیت ملی خواستار «پاسخ قاطع» به اسرائیل و «خونخواهی» این فرمانده ارشد سپاه شدند. گروه‌های مقاومت در منطقه هر یک در پیام‌های جداگانه بر نقش کلیدی سید رضی در جبهه مقاومت تاکید کرده و وعده انتقام داده‌اند. 

  عملیات  در  چهار   و    10   دقیقه

حسین اکبری، سفیر ایران در سوریه درباره سید رضی به «مهر» گفته که او دیپلمات و رایزن دوم در سفارت کشورمان بود. گذرنامه و اقامت دیپلماتیک و در مدت زمان حضورش در سوریه، فعالیت مستشاری داشت. آنطور که اکبری توضیح داده سید رضی تا ساعت دو بعدازظهر در سفارت بوده و بعد به منزلش در منطقه زینبیه رفته که ساعت 4:10 دقیقه محل اقامتش با سه موشک اسرائیل هدف قرار 

گرفته است. 

خبرگزاری فارس نیز گفت‌وگویی با یکی از همرزمان سیدرضی موسوی به نام علی صالحی ملقب به ابوتراب انجام داده که وی در این گفت‌وگو می‌گوید: «پیش‌تر چندین بار مقری را که سید رضی در آن فعالیت داشت، زده بودند اما موفق به ترورش نشده بودند. یکی از ترورهای ناموفق ایشان در ماجرای شهادت سیدمصطفی بدرالدین مشهور به ذوالفقار از فرماندهان حزب‌الله بود که در دفتر سیدرضی اتفاق افتاده بود. بدرالدین در این ماجرا به شهادت رسید اما سید رضی آنجا نماند و در امان ماند.»

از این اظهارات به نظر می‌رسد که ترور سید رضی با توجه به موقعیت و نقش محوری که در پشتیبانی جبهه مقاومت داشته، کار ساده‌ای نبوده است. اینکه ترور او چطور این بار میسر شده؛ ظاهرا باز هم مانند تجربه‌های پیشین به بازوی نفوذی و جاسوسی اسرائیل باز می‌گردد. 

به نظر می‌رسد باگ‌ها و حفره‌های امنیتی و حضور گسترده نفوذی‌ها در رده‌ها و سطوح مختلف به پاشنه آشیل ایران در برابر اسرائیل تبدیل شده به نحوی که اسرائیل حتی در شرایط سخت جنگی نیز با استفاده از این حفره‌های امنیتی و بازوی جاسوسی خود می‌تواند به ایران ضربه بزند

 نفوذی‌ها؛   از  اختلال   بنزینی تا  ترور فرماندهان   ارشد

فرمانده اسبق مستشاران ایرانی در سوریه، دیروز در همین باره به تسنیم گفته است: «رژیم صهیونیستی، هفته‌های گذشته هم همین مکان را به گمان اینکه شهید سید رضی موسوی در آنجا حضور دارد هدف گرفته بود ولی او در آن مکان نبود؛ اما این بار به واسطه جاسوس‌هایی که داشتند، توانستند مکان دقیق حضورش را شناسایی کنند.»

حسن بهشتی‌پور، کارشناس بین‌الملل نیز درباره اینکه چرا اسرائیل برای ترور دست روی این فرمانده ارشد سپاه گذاشته، به «انتخاب» گفته: «اول باید به نفوذ توجه کنیم که چه کسانی اطلاعات لازم را به اسرائیل داده‌اند تا با حمله موشکی این عزیز را به شهادت برسانند؟ نتیجتا کشف عوامل نفوذی اسرائیل

 مهم است.»

صحبت از نقش نفوذی‌ها و جاسوس‌ها در ترور یک فرمانده ارشد سپاه در حالی است که تنها یک هفته از هک بنزینی در ایران می‌گذرد که مسئولیت آن را یک گروه هکری اسرائیلی به عهده گرفت، اما برخی گزارش‌ها حکایت از نقش عوامل نفوذی در آن ماجرا داشت. 

هفته گذشته برای ساعت‌های متمادی 70 درصد جایگاه‌های سوخت کشور با اختلال مواجه شد. یک گروه هکری به نام «گنجشک‌ درنده» مدعی شد که یک حمله سایبری به سیستم تامین و توزیع سوخت کشور انجام داده است.  

این در حالی بود که مسئولان در ایران تاکید داشتند که سیستم توزیع بنزین قابل هک و حمله سایبری نیست. به دنبال آن برخی گزارش‌ها خبر از خرابکاری عوامل نفوذی می‌دادند. هادی بیگی‌نژاد، عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفت‌وگویی پشت پرده اختلال در شبکه توزیع بنزین را مربوط به نفوذی‌ها دانست. 

پرویز محمدنژاد، عضو دیگر این کمیسیون نیز تصریح کرد که دخل و تصرف به صورت دخالت فیزیکی افراد انجام شده بدین صورت که تحت عنوان یک فلش یا یک برنامه وارد سیستم شدند و به صورت درونی بوده است.

فرمانده اسبق مستشاران ایرانی در سوریه: رژیم صهیونیستی، هفته‌های گذشته هم همین مکان را به گمان اینکه شهید سید رضی موسوی در آنجا حضور دارد هدف گرفته بود ولی او در آن مکان نبود؛ اما این بار به واسطه جاسوس‌هایی که داشتند، توانستند مکان دقیق حضورش را شناسایی کنند

به نظر می‌رسد باگ‌ها و حفره‌های امنیتی، حضور گسترده نفوذی‌ها در رده‌ها و سطوح مختلف به پاشنه آشیل ایران در برابر اسرائیل تبدیل شده به نحوی که اسرائیل حتی در شرایط سخت جنگی نیز با استفاده از این حفره‌های امنیتی و بازوی جاسوسی خود می‌تواند به ایران ضربه بزند.

تهران- تل‌آویو   روی خط   انتقام

ترور این فرمانده ارشد و تاثیرگذار سپاه، گمانه‌زنی‌ها درباره قصد اسرائیل برای گرفتن انتقام از ایران و گسترش دامنه جنگ با کشاندن پای ایران به جنگ را بالا برده است. 

اصرار اسرائیل مبنی بر دست داشتن ایران در حمله 7 اکتبر حماس به کیبوتص‌های اسرائیلی، همراهی و حمایت متحدان آمریکایی و اروپایی‌اش را جلب نکرد. بیش از 80 روز از جنگ در غزه می‌گذرد و ایران کوشیده تا از میدان جنگ دور بماند اما در این لحظه دو مستشار و یک فرمانده ارشد خود را از دست داده است. 

از آغاز جنگ غزه، سوریه نیز از حملات اسرائیل در امان نبوده است. دو مستشار سپاه پاسداران ایران ماه گذشته در پی این حملات به حومه دمشق جان خود را از دست دادند. خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران پس از شهادت آنها تاکید کرد که حملات صهیونیست‌ها قبل از انجام، از طریق واسطه‌هایی مانند روس‌ها به ایران اطلاع داده می‌شود و مواردی که منجر به شهادت شده، یا به دلیل برخی ناهماهنگی‌ها بوده یا فقدان اطلاع صهیونیست‌ها از حضور نیروهای ایرانی.

این خبرگزاری با این توضیحات، تاکید کرد که «اسرائیل به هیچ وجه جسارت هدف قرار دادن عمدی نیروهای ایرانی را ندارد.»

حالا اما با ترور یک فرمانده برجسته سپاه به نظر می‌رسد آنطور که حسن بهشتی‌پور به «انتخاب» گفته، اسرائیل با این حمله قصد قدرت‌نمایی در مقابل ایران را دارد تا بخشی از حمایت‌های ایران از غزه را تلافی کند.

این کارشناس بین‌الملل معتقد است «با وجود اینکه ایران نقش خود در حمله حماس را تکذیب کرده است، اما اسرائیل دنبال انتقام است.» ایران نیز همچون همیشه وعده «انتقام سخت و دردناک» داده است؛ تهدیدی که تحلیلگران معتقدند اگر عملی نشود اسرائیل رفتار خود را تکرار خواهد کرد؛ به ویژه که جریان نفوذ و توان جاسوسی اسرائیل دست آن را برای تکرار چنین اقداماتی علیه ایران باز می‌گذارد.