براساس اعلام رئیس شورای حقوق بشر، علی بحرینی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی در ژنو به عنوان رئیس نوزدهمین اجلاس «مجمع اجتماعی» شورای حقوق بشر در سال ۲۰۲۳ انتخاب شد.

به گزارش ایسنا، مجمع اجتماعی ۲۰۲۳ به مدت دو روز در روزهای ۱۱ و ۱۲ آبان ۱۴۰۲ در ژنو برگزار خواهد شد و قرار است طی دو روز و در قالب جلسات کارشناسی مختلف، کارشناسان، مقامات بین‌المللی، نمایندگان دولت ها و سازمان های غیردولتی موضوع «نقش علم، فن آوری و نوآوری در ارتقاء حقوق بشر به ویژه در دوره بازیابی از همه گیری کرونا» را مورد بررسی قرار دهند.

«مجمع اجتماعی» یکی از سازوکارهای شورای حقوق بشر است که از سال  ۲۰۰۲ (در دوران فعالیت کمیسیون حقوق بشر) ایجاد شده و هر سال با انتخاب یک موضوع خاص، که مربوط به مهمترین چالش ها، تحولات و نگرانی‌های جهانی در حوزه حقوق بشر است، ابعاد مختلف آن را مورد بررسی قرار می دهد.

این نخستین بار است که کشورمان ریاست این مجمع را برعهده می گیرد.  تعیین بحرینی برای ریاست مجمع اجتماعی شورای حقوق بشر با برخی واکنش‌های منفی روبه‌رو شد.

واکنش تند آمریکا به عنوان ایران در شورای حقوق بشر

معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری با تکرار مواضع آمریکا علیه وضعیت حقوق بشر در ایران و نقش ایران در منطقه، به منصوب شدن سفیر ایران به عنوان رئیس مجمع اجتماعی سال ۲۰۲۳ شورای حقوق بشر واکنش نشان داد.

ودانت پاتل، در پاسخ به این که چه نظری درباره انتخاب سفیر ایران در ژنو به عنوان رئیس «مجمع اجتماعی» سال ۲۰۲۳ شورای حقوق بشر دارد، با تکرار ادعای نقض حقوق بشر در ایران گفت: مشخص است که این موضوع عمیقا نگران‌کننده است.‌ منصوب کردن سفیر ایران، نماینده کشوری که به طرز فاحش و مداوم حقوق بشر را نقض می‌کند برای ریاست چنین گروهی، تنها موجب تضعیف کارآیی محدود آن می‌شود.