رییس جمهوری کاهش مستمر اتکا بودجه به نفت در طول سال های دولت یازدهم و دوازدهم را از دستاوردهای بزرگ اقتصاد مقاومتی برشمرد و تاکید کرد: افزایش درآمدهای نفتی کشور صرف تامین امکانات برای تقویت زیرساخت های توسعه ای کشور خواهد شد.

به گزارش پایگاه اطلاع ریاست جمهوری،   حسن روحانی عصر دیروز در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت با اشاره به بررسی دقیق لایحه بودجه در جلسات صبح و عصر دولت در هفته جاری، اصلاح ساختاری بودجه و توجه به محورهای اصلی آینده نگرانه در بودجه ۱۴۰۰ را ضروری دانست.

رییس جمهوری کاهش مستمر اتکا بودجه به نفت در طول سال های دولت یازدهم و دوازدهم را از دستاوردهای بزرگ اقتصاد مقاومتی برشمرد و تاکید کرد: افزایش درآمدهای نفتی کشور صرف تامین امکانات برای تقویت زیرساخت های توسعه ای کشور خواهد شد.

روحانی ادامه پرشتاب تکمیل پروژه های ریلی برای استفاده از ظرفیت ژئوپولتیک ایران، تقویت زیرساخت الکترونیکی کشور برای شتاب دهی به اقتصاد دانش بنیان و همچنین ادامه طرح های فقرزدایی را از جمله محورهای رویکرد آینده نگر در لایحه بودجه ۱۴۰۰ عنوان کرد.

 ۱۰ میلیون خانوار وام یک میلیون تومانی دریافت می‌کنند

رئیس‌جمهور همچنین در جلسه ستاد ملی مبارزه به کرونا گفت: مصوب شد که برای حدود ۳۰ میلیون نفر ماهانه برای ۴ ماه تا پایان امسال در هر ماه ۱۰۰ هزارتومان ارائه دهیم و برای ۱۰ میلیون خانواده وام یک میلیون تومانی در نظر گرفته شد و مردم باید ۳۰ ماهه این وام یک میلیون تومانی را بازپرداخت کنند.

روحانی با اشاره به تعطیلی دو هفته‌ای کشور گفت: امروز، اول آذر ماه و آغاز طرح جامعی است که باید اجرایی و عملیاتی شود که انشاالله به خوبی عملیاتی و اجرایی شود.

رئیس جمهور یادآور شد: ما یک دوره بسیار سختی در اسفند ماه داشتیم؛ آن زمان مردم همکاری بسیار خوبی کردند که در فرودین و اردیبهشت فشار کرونایی کاهش پیدا کرد.

وی ادامه داد: از آن روز تا به امروز حدود ۵ الی ۶ گذشته است از اوج موج دوم وارد موج سوم در برخی از استان‌ها شدیم بنابراین طرح کنترل هوشمند را اجرایی کردیم تا هرچه سریعتر افراد مورد مراقبت قرار گیرند.

رئیس جمهور افزود: محدودیت‌ها برای اینکه ما را به هدف برساند الزاماتی دارند؛‌ اولین الزام، مسئولیت‌پذیری آحاد مردم است. این تعطیلات برای این بود که به مردم بگوییم مسئله ویروس کرونا خیلی جدی است و همه باید مراقبت و مراعات کنند. بحث بر سر این نبود که مغازه بسته شود، بلکه برای این بود که در دورهمی‌ها مراقبت کنند؛ مقداری که کسب و کارها در این این بیماری مشکل ایجاد کرده بیشتر آن را دورهمی‌ها ایجاد کرده است.

وی با اشاره به حضور مردم در مراسم ترحیم اقوامشان افزود:‌ این موضوع از اینجا شروع شده و جمع دورهمی شکل می‌گیرد. در این جمع شدن ها با توجه به تحقیقاتی به دست آمده  فقط بر اثر سرفه و یا عطسه کردن ویروس منتقل نمی شود بلکه، حرف زدن و صحبت کردن باعث انتشار افشانه‌های تنفسی ایجاد می‌کند که ممکن است سبک یا سنگین باشند و در جمع‌های خانوادگی که معمولا ماسک را هم کنار می‌دارند، میتواند دیگران را مبتلا کند به ویژه اینکه اگر زمان حضورشان در جمع نیز کوتاه نباشد. اگر زمان یک ساعت یا دو ساعت باشد و از طرفی سیستم تهویه نیز درست نباشد، یک فرد مبتلا در جمع ۵۰ نفره با صحبت خود باعث ابتلای همه می‌شود و امروز می‌بینیم که بسیاری از مبتلایان خانوادگی و گاهی یک یا دو نفر بدون یا با علائم ضعیف بوده که همه را مبتلا کرده است.

روحانی ضمانت اجرای مصوبات را عامل دیگری برای موفقیت طرح دانست و گفت:‌ اگر مصوباتی که تصویب می‌شوند اجرا نشود و فقط روی کاغذ باشد بی‌فایده است و باید اجرایی شود؛ مردم بسیاری هستند که مصوبات آن را اجرا ‌می‌کنند اما افرادی هم هستند که بی مبالات هستند، بسیج، نیروی انتظامی، اتحادیه‌ها که به طور مرتب به آنها اطلاع رسانی می‌شود، همه آن‌ها باید اقدام کنند و باید یک پایش مستمر را نسبت به بیمارها انجام گیرد، امروز پیشنهادی در جلسه مطرح شد و این بود که همه الزام شوند که وقتی در جامعه حضور دارند باید کارت ملی‌ یا کارت شناسایی که روی آن شماره ملی باشد را به همراه داشته باشند.

روحانی اظهار کرد: مسأله سوم لزوم همکاری همه دستگاه هاست و همه باید دست به دست هم دهیم تا بتوانیم با کرونا مقابله کنیم.

وی ادامه داد: الزام چهارم کمک‌های خیرین، محلات، مساجد، بسیج، سمن‌ها، هلال احمر و آنهایی است که آماده کمک رسانی دارند باید یاری کنند حتی کسانی را که در قرنطینه هستند را یاری کنند یا آنهایی که احساس می‌کنند مبتلا هستند را به مراکز درمانی هدایت کنند؛ خوشبختانه امروز اعلام شد که تست به روزانه ۱۰۰ هزار رسیده است البته با افزایش تعداد تست، تعداد مبتلایان نیز بیشتر خواهد شد اما از آن طرف ان‌شاالله با ادامه این روند تعداد مرگ و میر کاهش پیدا می‌‎کند.

روحانی گفت: الزام پنجم، اطلاع رسانی به موقع، شفاف و روشن تمامی تصمیمات و توصیه‌هاست که باید به موقع با زبان روشن و صریح به مردم ابلاغ شود تا به خوبی به آنها عمل شود.

رئیس جمهوری بیان کرد: مسأله ششم، اقناع سازی مردم است، مردم باید قانع شوند که در این شرایط راه دیگری نداریم و هیچ دارو و واکسنی وجود ندارد بنابراین هیچ راهی جز توصیه و رعایت پروتکل‌های بهداشتی نداریم.

وی افزود: یکی از مصوبات، کاهش ترددهای شبانه از ساعت ۹ شب بود چون بسیاری از دورهمی‌ها ناشی از ترددهاست و اگر ترددها قطع شود، دورهمی‌ها نیز کاهش پیدا می‌کند ما باید در کنار این طرح، طرح‌های مکمل نیز اضافه کنیم تا به نتیجه برسیم.

وی افزود: اگر همه مردم مراعات کنند، نیاز به یک ساعت تعطیلی نداریم، این تعطیلات برای این بود که به مردم بگوییم شرایط کنونی شرایط سختی است و مردم با مراعات خودشان با کاهش ترددها نقل و انتقال بیماری را کاهش دهند.