هنوز ابهامات و شائبه‌ها درباره قرارداد 25 ساله ایران و چین تمام نشده که سخنگوی دستگاه دیپلماسی دیروز گفت: «آماده انعقاد چنین تفاهمی با کشورهای دوست دیگر هستیم و می‌خواهیم روابط خود را نه مقطعی بلکه درازمدت تعریف کنیم.»

عباس موسوی در نشست خبری دیروز خود در خصوص این قرارداد، با بیان اینکه هجمه‌ها به توافق ۲۵ ساله ایران با چین قطعا ریشه خارجی دارد و اقدامات گروه‌های ضد انقلاب در این زمینه بر کسی پوشیده نیست، اظهار کرد: این توافق برای کشورها و طرف‌های مختلف غیرقابل قبول است زیرا فکر می‌کنند حلقه‌های فشار، تبلیغاتی و تحریم‌ها را بی‌اثر می‌کند که بیجا فکر نمی‌کنند.

موسوی درباره اینکه چرا جزئیات سند راهبردی ایران و چین منتشر نمی‌شود، گفت: این سند هنوز در حال مذاکره است. نه تعهدی در آن است و نه قرارداد و نه معاهده است. یک نقشه راه است که باید چکش‌کاری شود

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که چرا جزییات سند راهبردی ایران و چین منتشر نمی‌شود، یادآور شد: این سند هنوز در حال مذاکره است. نه تعهدی در آن است و نه قرارداد و نه معاهده است. یک نقشه راه است که باید چکش‌کاری شود. آنهایی که بر موج احساسات ملی سوار می‌شوند، حساسیت ما را می‌دانند.

موسوی با بیان اینکه این سند پس از نهایی شدن، در معرض افکارعمومی و انتشار قرار می‌گیرد، گفت: این جوسازی‌ها برای دور کردن ایران و چین برای توافق است. پرداختن اضافی به این موضوع موجب می‌شود دشمنان ایران از آن سوء استفاده کنند. فعلا این سند پیشنهادات ما بوده و پس از نهایی شدن توسط چین، متن کامل آن منتشر خواهد شد.

فرمایشات رهبر انقلاب در همه زمینه‌ها فصل‌الخطاب است

موسوی در پاسخ به سوالی درباره فرمایشات روز یکشنبه رهبر انقلاب اسلامی یادآور شد: رهبری و ولایت در کشور ما از نعماتی است که در این مواقع بیشتر قدرشان را می‌دانیم. فرمایشات رهبری در همه زمینه‌ها فصل‌الخطاب است. ضمن آنکه همه قوای مختلف استقلال دارند و دعوت به تعامل می‌شوند. دولت و وزارت خارجه چه از قبل و چه الان آمادگی خود را برای تعامل و همکاری با نمایندگان مجلس اعلام می‌کند. ما از فرمایشات رهبری استقبال کرده و قدردان ایشان هستیم.

وی اضافه کرد: در وضعیتی قرار داریم که هر گونه شکاف داخلی موجب سوء استفاده دشمنان می‌شود. کشور در وضعیت حساسی است و هم با تحریم‌های ظالمانه آمریکا و هم درگیر کرونا هستیم و لازم است با همکاری همه قوا از این وضعیت عبور کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: بهانه کره جنوبی برای عدم پرداخت بدهی‌اش به ایران در هیچ محکمه‌ای قابل‌پذیرش نیست. امیدواریم آنها بدهی‌های خود را پرداخت کنند. اگر ببینیم روزنه‌هایی که ایجاد شده در حال بسته شدن است، برای بازپس‌گیری طلب‌مان اقداماتی خواهیم کرد

رابطه با دولت احتمالی بایدن؟

 موسوی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات مشاور بایدن درباره رابطه با ایران و نظر ایران درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اظهار داشت: هم دولت و هم وزارت خارجه مجری دستورات و منویات مجموعه نظام هستند و با توجه به شرایط و منافع ملی به موقع تصمیم می‌گیرند اما در مجموع مسائل داخلی آمریکا و اینکه چه فرد و حزبی بر سرکار آید، مهم نیست. وی یادآورشد: در دوره‌های مختلف افراد و احزاب را تجربه کرده‌ایم و هر کدام اقدامات خصمانه را علیه ایران داشته‌اند. فراموش نمی‌کنیم این تحریم‌های ظالمانه در دولت اوباما وضع شد و ترامپ ادامه دهنده راه آنها است. بنابراین اینکه در آمریکا چه کسی رئیس‌جمهور باشد مهم نیست بلکه نحوه مواجهه و برخورد با مردم ایران در عمل اهمیت دارد.

حادثه نطنز تاثیری در ‌برنامه هسته‌ای ایران ندارد

این دیپلمات در پاسخ به این سوال که حادثه نظنز چه تاثیری بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران دارد، تصریح کرد: تاثیری بر فعالیت‌های هسته‌ای ندارد.

 وی با بیان اینکه این سوله برای آماده‌سازی برخی اقلام بود، اظهار داشت: کار اصلی نطنز روی زمین نیست و طبیعتا اقدام انجام شده و حادثه مزبور، تاثیر چندانی بر فعالیت‌ها ندارد و بلافاصله در حال بازسازی آن مکان هستیم.

رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه درباره گزارش نیویورک تایمز مبنی بر همکاری آمریکا و اسرائیل در حادثه نطنز و برنامه دو کشور برای مورد هدف قرار دادن فرماندهان سپاه بیان کرد: ایران از هر گزارشی به آسانی عبور نمی‌کند بلکه آن را جدی تلقی می‌کند به ویژه اگر ادعایی مطرح باشد و مسئولیتی را متوجه کشوری کند.

موسوی یادآورشد: درباره علت حادثه نطنز، دوستان در حال جمع‌بندی نهایی هستند و اگر به این مسئله برسند که اگر دولت یا رژیمی در این حادثه نقش داشته، طبیعی است ایران واکنش‌های قاطع و مهمی نشان دهد و خواهند فهمید دوران بزن دررویی تمام شده است.

بهانه کره‌ای‌ها  قابل قبول نیست

موسوی درباره برنامه وزارت امور خارجه برای دریافت مطالبات هفت میلیاردی ایران از کره جنوبی هم گفت: هم در سطح سفرا و هم در سطح مقامات وزارت خارجه دو کشور و هم بانک‌های مرکزی دو کشور، رایزنی‌ها ادامه دارد. به صراحت به کره‌ای‌ها گفته‌ایم آنچه آنها به عنوان بهانه عدم پرداخت بدهی‌ها به ملت ایران بیان می‌کنند، به هیچ وجه قابل قبول نیست.

وی با تاکید بر اینکه ایران تحت تحریم سازمان ملل نیست، بلکه یک کشور یاغی و قلدر ایران را تحریم کرده، گفت: کره جنوبی به عنوان یک کشور مستقل موظف به اجرای این تحریم‌ها نیست.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: بهانه کره جنوبی در هیچ محکمه‌ای هم قابل پذیرش نیست. امیدواریم آنها بدهی‌های خود را پرداخت کنند. روزنه‌هایی که ایجاد شده اگر ببینیم در حال بسته شدن است، اقداماتی را برای بازپس‌گیری طلب‌مان فعال خواهیم کرد.

پرونده مرگ قاضی منصوری به دادگاه ارجاع شده

وی درباره آخرین آخبار از مرگ قاضی منصوری در رومانی و پیگیری‌های وزارت خارجه در این خصوص هم گفت: در خصوص قاضی منصوری به رغم برخی عدم همکاری‌های اولیه توسط مقامات ذیربط در رومانی، بر اساس گزارش سفارت ایران، بخش‌های مسئول در سفارتخانه ما، دیداری با مقامات پزشکی قانونی رومانی داشتند و پرونده به دادگاه ارجاع شده تا بررسی شود. پس از آن اجازه داده می‌شود تا با بررسی‌ها و رفع محدودیت‌های کرونایی، جسد به ایران انتقال داده شود.